Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Galaxy S II - uszkodzone eMMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elkoelko

Po naprawie wyświetlacza w moim S2 postanowiłem od razu wykonać powrót do ust. fabr. co skutkowało tym, że od tej pory mój kwadrat nie bootuje ani do recovery, ani do download/odin mode, tylko stoi na tym śmiesznym logo Samsung z żółtym trójkątem, mniejsza

Przeszukiwając XDA nabyłem informacji, iż samsung wprowadził błąd w chipach eMMC, które są odpowiedzialne za sektory pamięci i po jakimkolwiek działaniu dot. modyfikacji ROMu, czy tez powrotu do ust. fabr. (o których wspomniałem wcześniej) itd., uszkadzany jest jeden z sektorów pamięci flash. Ale co z tego? To z tego, że nie jest się w stanie odpalić download, nawet za pomocą USB JIG.

Co gorsza, wymieniłem w nim także płytę główną na której znajduje się owy eMMC, a telefon teraz nie wydaje kompletnych znaków życia, nawet wspomniane wcześniej logo się nie wczytuje, po prostu nic. W takim razie zamontowałem starą płytę główną i problem jest taki sam jaki opisałem wcześniej. Przejdźmy zatem do sedna...

Ma ktoś jakiekolwiek pojęcie jak temu zaradzić?

Za radę która zadziała jestem w stanie kliknąć 20 like'ów oraz jeżeli ktos z was gra, zapewnić jakiegoś fajnego skina w CS:GO ;)

Cheers

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Moze... kullwa hardware :/ Mozesz sprobowac przelutowac ze starej plyty uklad eMMC do nowej. A cy te obie plyty sa na pewno takie same ??

Bo isnoeje kilka modelu S2 np. Advance, Plus ;) a nawet GT-I9100i lut I9101 ;) Musi byc identyczna plyta jak ta druga...

Sorki za dubla ale podeslij zdjecia ukladow eMMC z obu plyt... Prosze :) To na pewno pomoze. A teraz zabieraj sie do roboty

694101439111178842252.png

Opublikowano

Problem jest w tym że brak u mnie umiejętności takowych xD + lutownicy i cyny

Jutro załącze tutaj zdjęcia obu płyt z tyłu :v

btw modele są takie same

graphic.png

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

ref

jednak kupie jakiegos s2 z zepsutym lcd i wymienie go porpostu, dzięki 

graphic.png

PROFIL STEAM → CLICK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...