Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dos dla zielonych?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie napisze że ostatnio padłem ofiarą ataku dos, czym mocno się nie przejąłem. Po jakimś czasie zacząłem szukać informacji na ten temat. Dowiedziałem się kilku rzeczy, lecz dalej jest dla mnie kilka niejasności. 

Jako iż wiem, że w naszym kraju dosy ddosy są nielegalne chcę to wykorzystać do celów prywatnych, na osobach które nie strzelają z ucha ;).

Moje pytanie brzmi: Czy z jednego komputera mogę przeprowadzić atak dos? Czy obowiązkowo potrzebuję botneta bądź jakiś serwer? Szukałem informacji na ten temat ale głównie na forach ludzie kłócili się o to że ktoś napisał ddos a nie dos i wymieniali się linkami do wikipedii. Próbowałem wywalić kompa kumplowi w cmd znając jego ip przez sniffip, lecz nic z tego nie wyszło, czasami się przesyła czasami wyskakuje komunikat request timed out. I tutaj pozwole sobie zadać kolejne pytanie. Dlaczego właśnie wyskakuje mi ten komunikat skoro komenda jest wpisana prawidłowo? Używałem wcześniej też loica, ale też nic z tego nie wyszło. Jeśli ktoś by mógł mnie doinformować w tych kwestiach to byłbym wdzięczny.

Opublikowano

Latwo obliczyć:

Jeśli chodzi o web to +/- ochrona moze kosztować:

https://www.liquidweb.com/configure/ddos-attack-protection

Ale bierzmy założenie że jesto jakiś koleś z zwykłym komputerem i zwykłym routerem np ciso.

Schemat i jego obrone mozna obczaic na :

http://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/security/traffic-anomaly-detector-xt-5600a/prod_white_paper0900aecd8011e927.html

Dajmy na to router moze odebrac ~100 Mega bajtów danych na sekunde żeby internet śmigał płynnie.

Jak wyślesz ~100 Mega bajtów + 1 w ciagu sekundy to już jest źle.

Tylko, że takich ataków nie polecam, nie dość że sporo byś musiał wydać i podpiąć sie do jakiegoś bezpośredniego źródła to jeszcze ISP by cie trzasło i za to można już pójść do pierdla (z tego co słyszałem) :v Ale jak dla jaj chcesz zrobić to kup sobie jakiś przenośne urządzenie z wifi * 10 idz do niego do domu i zostaw przez przypadek zalaczone wifi z wysyłaniem pakietów np z prośbą o połączenie i osiągniesz swój cel małym kosztem :C

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Do ew. Dosu lepszy jest LOIC niż jakis ip stresser. Po za tym samym dosem z jednego kompa i tak nic nie osiągniesz, chyba, że "cel" ma wolnego neta.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie chodzi tu o internet tylko o strategie.

A co takiego atakowałaś na komputerze kolegi, bo musiałaś mieć jakiś cel np: torrent, sewer Minecraft, www, i otwarte porty, jak kolega nie ma żadnych rzeczy na komputerze(choć Windowsy mają parę usług które można atakować) to jedynie router można zaatakować.

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...