Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Oszustwo

RaiZeN_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Z miesiąc temu bawiąc się w otwieranie skrzynek dropła mi kosa, na chwilę obecną warta ok. 90€, ale nie przyszedłem się chwalić. Hajsy się nie zgadzają więc postanowiłem sprzedać - 340zł. Pierwszy się zgłosił, mówił że zapłacił (przez allegro) - chciał oszukać, na szczęście się nie dałem. Drugi się zgłosił, ale za 10 minut zmienił zdanie. I trzeci - zapłacił, ale niestety poza allegro, i wysłał mi potwierdzenie z banku, jak się okazało - fałszywe. Czy jest szansa na odzyskanie przedmiotu? Oddadzą mi jeśli napiszę do supportu? Proszę o pomoc. :)

// tak, wiem że jestem sam sobie winien że nie poczekałem aż przelew dojdzie tylko od razu wysłałem, ale zamiast powtarzać jaki to jestem głupi, pomóżcie. :v

img.jpg

Opublikowano

­Jeżeli system przywracania kont działa tak samo jak w League of Legends to każde swoje konto możesz odzyskać. Nie udowodnią Ci tego, że konto zostało sprzedane, no chyba że pisałeś z nim o sprzedaży swojego konta przez wiadomości na Steam.

8372383248.png
Opublikowano

­

Tak, pisałem z nim o sprzedaży na steam. Jak działa te przywracanie kont?

Nie mam pojęcia jak to jest na Steamie, ale wiem że na LoL'u jest ten sam system przywracania kont, czyli:

• pierwsze 3 kupione postacie
  • ostatnie doładowywane transakcje PIN PSC
  • 5 znajomych z czatu
  • z jakiego adresu IP zostało zakładane to konto
  • przybliżona data założenia konta
  • itd.

https://support.riotgames.com/hc/pl/articles/201751694

8372383248.png
Opublikowano

Czyli pozostaje mi pisanie do supportu? Wyrzucił mnie jeszcze ze znajomych więc nie mam jak za bardzo odzyskać historię rozmów jako dowód.

img.jpg

Opublikowano

­

Czyli pozostaje mi pisanie do supportu? Wyrzucił mnie jeszcze ze znajomych więc nie mam jak za bardzo odzyskać historię rozmów jako dowód.

Sądzę, że pogorszy to tylko sprawę. Napisz do supportu o formułkę do przywracania konta. ;)

8372383248.png
Opublikowano

­Jeżeli system przywracania kont działa tak samo jak w League of Legends to każde swoje konto możesz odzyskać. Nie udowodnią Ci tego, że konto zostało sprzedane, no chyba że pisałeś z nim o sprzedaży swojego konta przez wiadomości na Steam.

Ale on nie sprzedał konta, tylko przedmiot.

Czerwona ramka na samym dole;

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=8912-WEYU-8454

Bóg to twoje sumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...