Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gankplank - Warto mainic?

Im Yasuo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Ostatnio bardzo spodobał mi się GangplankSquare.pnggankplank. Przerwanie cc z w, w c**j duży harras i crit z Q ult na całą mapę. Opłaca się poświęcić większość część rankedów w s5 tej postaci? Wczesniej wygrałem nim aż 4x pod rząd w pierwszych grach.

Opublikowano

Jezeli postac ci sie podoba to czemu masz jej nie mainowac jezeli sugerujesz sie tylko meta to pokazujesz jak bardzo jestes ograniczony, kazda postac jest warta maina, wiec jak dobrze ci sie gra to warto ;)

Opublikowano

Gang*plank.

Nie, nie opłaca się go mainować. Mimo wszystko nie jest on dobrą postacią.

A to dlaczego? Potrafi z crita przeciwnego adc na 2 Q zdjąć.

­

Opublikowano

­

Przy aż 4 lub 5 itemach? Jest wiele lepszych champów od niego, dlatego nie warto go mainować.

Opublikowano

Gankplank jest za słaby. I tyle. Potrzebuje reworka, ale Rito tego nie widzi.

yorick.png

Dostać ostrzeżenie za byle gówno? Jest

Opublikowano

­

żeby tak zrobić musiałbyś być 7/0 i dużo farmy...

W late nie masz dojścia do przeciwnego ADC a to że ty mu 1/2 z Q zabierzesz todopiero za 3/4 sekundy zadasz mu następny cios z Q (niewiadomo czy crita) a przeciwne adc będzię się lifestealować....

Opublikowano

Miśki, Gangplank jest słaby :( Smutno mi się robi kiedy tego słucham. W odpowiednich rękach nawet urgot da radę. To ty carrujesz nie postać, meta jest dla frajerów bez własnego zdania. Jeśli wygrywasz więcej niż przegrywasz to znaczy, że warto go mainować. Gra się nim dość specyficznie, z rękawicą i wygranym topem masz otwartą drogę do tego żeby carrować mid game. Siadasz na adc i nic nie może zrobić. Platyna < lubię go często wyciągać wbrew stękaniu, że jest useless. W diamencie już rzadziej co nie oznacza  jak niektórym się wydaje, że diamentowi gracze są tacy op iż zmiażdżą gp.... WARTO MAINOWAĆ TO W CZYM DOBRZE SIĘ CZUJESZ

BTW czasy kiedy panth był słabym pickem i wystarczyło trochę go pokazać na lcs... Z wszystkim jest tak

Opublikowano

Osobiscie uwazam ze jest dobrą postacią -.- 
Wczoraj    grał taki jeden gp-.- Rzez byla -.- to co on robil to byla masakra

Nie dbam co myślisz o mnie, co jest ci niewygodne
Jebię zdania postronne, to zapamiętaj..
Czy słucha mnie ten koleś z emo grzywką na czole
Dla mnie już dawno poległ, to zapamiętaj..
Że mówisz do mnie ziomie, gdy w środku ciśniesz po mnie

Opublikowano

Co jest obecnie dobrego, z critami i dobrym sustainem na topa?­

Co mu z tych krytów i sustainu na lane phase skoro użyje 3x skila i już many nie ma?

Opublikowano

Czy ja wiem? Nie potrafię wymienić tyle plusów i minusów tej postaci, żeby wyszła różnica między zaletami, a wadami. Gangplank według mnie nie jest postacią ani słabą, ani dobrą. Jest czymś pomiędzy. Linia bardzo łatwa, aczkolwiek łatwo go można zjeść na ganku, w late jego Q mocno wkurza mając TF, Stattik'a i IE, zmusza przeciwników do cofnięcia się do bazy. :P Do Platyny możesz sobie nim pograć, aczkolwiek spróbuj Tryndamere. Też postać pomiędzy, możliwość spilitpushu, przydatne ulti, łatwe early. :)

Opublikowano

Miśki, Gangplank jest słaby :( Smutno mi się robi kiedy tego słucham. W odpowiednich rękach nawet urgot da radę. To ty carrujesz nie postać, meta jest dla frajerów bez własnego zdania. Jeśli wygrywasz więcej niż przegrywasz to znaczy, że warto go mainować. Gra się nim dość specyficznie, z rękawicą i wygranym topem masz otwartą drogę do tego żeby carrować mid game. Siadasz na adc i nic nie może zrobić. Platyna < lubię go często wyciągać wbrew stękaniu, że jest useless. W diamencie już rzadziej co nie oznacza jak niektórym się wydaje, że diamentowi gracze są tacy op iż zmiażdżą gp.... WARTO MAINOWAĆ TO W CZYM DOBRZE SIĘ CZUJESZ

BTW czasy kiedy panth był słabym pickem i wystarczyło trochę go pokazać na lcs... Z wszystkim jest tak

Grałem jak jeszcze byłem na EUNE na typa z nickiem igor i jakieś liczby, który miał tysiąc gier gp i skończyłem lane 6:0 2x więcej farmy niż on, gp jest usseles, a gadanie, że każda postać jest dobra kiedy gra nią dobry gracz to bullshit, gdyby tak było to nie byłoby mety. Oczywiście nie twierdzę, że postacie, których nie ma w mecie są słabe, bo niektóre są na prawdę broken i sam się dziwię, że nie są grane. Podsumowując - mainowanie GP nie ma sensu, chyba, że jedyne co chcesz w LoL'u to D5 to możesz spróbować.
Opublikowano

Miśki, Gangplank jest słaby :( Smutno mi się robi kiedy tego słucham. W odpowiednich rękach nawet urgot da radę. To ty carrujesz nie postać, meta jest dla frajerów bez własnego zdania. Jeśli wygrywasz więcej niż przegrywasz to znaczy, że warto go mainować. Gra się nim dość specyficznie, z rękawicą i wygranym topem masz otwartą drogę do tego żeby carrować mid game. Siadasz na adc i nic nie może zrobić. Platyna < lubię go często wyciągać wbrew stękaniu, że jest useless. W diamencie już rzadziej co nie oznacza  jak niektórym się wydaje, że diamentowi gracze są tacy op iż zmiażdżą gp.... WARTO MAINOWAĆ TO W CZYM DOBRZE SIĘ CZUJESZ

Racja.

Ja tam GP nawet pod AP Mida carrowalem, Break The Meta, Diamenty majo bol dupy.

Jesli Ci sie podoba to graj, najwazniejsze jest, zeby miec takich ludzi wlasnie ktorzy nakurwiaja jednym championem i zajebiscie im to wychodzi. Wiadomo co zrobic nawet jak przegrasz, robisz swoje itd. Sa lepsze postacie ale wszystko zalezy od playstyle'u.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

A co powiecie o Zedzie? Ostatnio sobie nim zagrałem dwa mecze rankingowe w goldzie i w pierwszej grze 6;0 w drugiej 8;0 przeciwny Yasuo poszedł afka.­

Opublikowano

Nie wciskaj sobie zadnych chaampow na sile omg wymainuj sobie gp jak ci sie podoba i niech ten temat zostanie zamkniety bo kazda postac jest silna a gp potrafi wycarrowac solo z reszta jak kazda wymainowana postac.

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem nie opłaca się go mainować. Jest wiele lepszych postaci na topa np.Trynda,Riven. Może i w tej lidze gp "przeważa" ale później zmienia się to.

Opublikowano

Dobra i tak wybrałem gankplanka, bo się o jedną dywizje tylko nim wybiłem, tylko order pick ;d

Temat do zamknięcia.­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...