Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RECENZJA] Counter-Strike: Global Offensive

Stratek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Counter-Strike Global Offensive jest grą godna polecenia, jest bardzo dobrze zoptymalizowana, co jest ważne w Cs'ie (przecież nikt nie będzie grał na lagach/kupował komputera z NASA). Jednak w tym CS'ie mam wrażenie, że najwięcej postawiono na operacje drużynowe i tutaj, niestety jeśli za szybko zaczniemy grać rankedy (Mecze turniejowe) możemy sobie naprawdę spierdzielić resztę gry. Tak było w moim przypadku 72 wygrane mecze i nadal srebro IV. I to jest najgorsze, że musiałbym wszystkie mecze grać z ogarniętymi znajomymi, żeby tylko wyjść z tego silvera. Czasami gdy gram z "randomami", czyli losowo dobranymi ludźmi w moim squadzie chce mi się płakać, to jest najgorsze w wychodzeniu z silvera, gdy grasz z takimi silverami, to są na 90% nie ogary. Pytacie się pewnie, jak można nie ogarniać CS'a? Tu nie chodzi o to, że ktoś gorzej strzela, tylko o brak logicznego myślenia, kilka przykładów : 

1. Rzucanie fleszy, granatów, ogólnie wszystkiego gdzie popadnie, bez uprzedniego powiedzenia o tym swojej drużynie.
2. Gdy taki ogar widzi kampiącą na midzie awp/autolamę, biegnie na nią, licząc, że go nie trafi.
3. Strzelanie "full auto" we wroga który stoi naprawdę daleko od nas.
4. Udawanie prosa, i próbowanie na siłe zabić kogoś nożem.
5. Umieranie na początku rundy.
6. Nie trzymanie się "ustawienia" podczas bycia w ct (np, na inferno idzie się 2 b 3 a, takie ogary wszystkie pójdą na B)
7. Strzelanie w teammate'ów.
8. Blokowanie.
9. Pchanie się pod celownik.
10. Podłozenie bomby i spacerek po mapie, aby defusujący mógł sobie spokojnie rozbroić bombę.
11. Gdy chcemy zdefusować bombę, nasz kolega zabija nas i sam chce to zrobić ...
12. Darcie za przeproszeniem mordy na "majku"
13. Rage przez to, że ktoś go zabił.
14. Rushowanie jak idioci w CT.
15. Próby bawienia się w Sparklesa (chowanie się w smoke'u i próba defuse'a ), które się w 99% kończą niczym.

No, to są minusy, jeśli gramy z silversami w teamie, i to naprawdę utrudnia wygranie meczu, a co za tym idzie - Wyjść z tego głupiego silvera, no i kółko się zamyka.

Jeżeli jednak sami sobie dobierzemy skład ze znajomych, oraz będziemy gadać na steamie/ts'ie/czymkolwiek można się bawić bardzo fajnie. No, jednak tak jak mówiłem potrzebny jest ogarnięty team, bo sam wszystkiego nie zrobisz.

Bardzo niefajne jest to, że nie ma żadnej poważniejszej kary za wyjście w trakcie meczu, moim zdaniem powinno to znacznie obniżać rangę. Bo miałem taką sytuację, że grałem z teamem randomów i było 12 : 12, no to oczywiście, w takim przypadku KAŻDY nawet najbardziej lamiący członek drużyny jest potrzebny. Gdy było 13 : 13, pewne genialne dziecko postanowiło wyjść, co za tym ? Przegraliśmy 13 : 16...

Pod aspektem technicznym tak jak już wspomniałem Cs jest świetnie zbalansowany, złapanie płynnej ilości klatek jest bardzo łatwe, a i grafika w oczy nie kole. Mimo tych trudności w wyjściu ze srebra, gra jest jak najbardziej godna polecenia.

----------------------------------
01 - Operating System

0101 - Operating System         : Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.140303-2144)
0102 - Language                     : Polish (Regional Setting: Polish)
0103 - BIOS                             : Award Modular BIOS v6.00PG
0104 - Processor                     : Intel® Core2 Quad CPU    Q6600  @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHz
0105 - Memory                         : 3072MB RAM
0106 - Available OS Memory   : 3070MB RAM
0107 - Page File                      : 2580MB used, 3559MB available
0108 - Windows Dir                 : E:\Windows
0109 - DirectX Version            : DirectX 11
0110 - DX Setup Parameters   : Not found
0111 - User DPI Setting           : Using System DPI
0112 - System DPI Setting       : 96 DPI (100 percent)
0113 - DWM DPI Scaling         : Disabled
0114 - DxDiag Version             : 6.01.7601.17514

76561198045525575.png
Opublikowano

To nie tak źle :P Ja mam 162 wygranych i mam master elite. Cztery razy byłem w zwykłej elicie a teraz 2 raz w master elite jestem... Około 100 gier to gra z randomami i dlatego teraz gram z full premade i zawsze ogarniamy jakiś wynik... No chyba że smurfy po 5-30h strzelają banie z longa do pitu bez większych problemów ;/ Do minusów można zaliczyć beznadziejny system rang.

2a0c2mq.png

Opublikowano

Gra bardzo popularna i dobra dla osób, które nie posiadają drogiego sprzętu.

Warto w nią zagrać.

Nie byłbym tego taki pewnien, jak chcesz grać na full detalach to jednak musisz mieć troszke lepszy sprzęt a nie mikrofalówke.

Opublikowano

Nie byłbym tego taki pewnien, jak chcesz grać na full detalach to jednak musisz mieć troszke lepszy sprzęt a nie mikrofalówke.

To akurat mnie nie dotyczy, bo trochę lepszy sprzęt.

Koledzy z 3/4 letnimi komputerami chwalą sobie optymalizację tej gry.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

@Ravoner Tak ale na 3/4 letnim lapku za 2500 już gra nie pójdzie ,na szczęście nie mam tego problemu ale mój kolega ma... Jak dla mnie gra bardzo fajna :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

###############
Edit że ef pięć
###############

Lekka poprawka tekstu 

01 - Operating System

0101 - Operating System         : Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.140303-2144)
0102 - Language                     : Polish (Regional Setting: Polish)
0103 - BIOS                             : Award Modular BIOS v6.00PG
0104 - Processor                     : Intel® Core2 Quad CPU    Q6600  @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHz
0105 - Memory                         : 3072MB RAM
0106 - Available OS Memory   : 3070MB RAM
0107 - Page File                      : 2580MB used, 3559MB available
0108 - Windows Dir                 : E:\Windows
0109 - DirectX Version            : DirectX 11
0110 - DX Setup Parameters   : Not found
0111 - User DPI Setting           : Using System DPI
0112 - System DPI Setting       : 96 DPI (100 percent)
0113 - DWM DPI Scaling         : Disabled
0114 - DxDiag Version             : 6.01.7601.17514

76561198045525575.png
Opublikowano

To co napisałeś to po prostu gracze, którzy pierwszy raz grają w strzelankę i mają zbyt wysokie ego. Nie rozumiem, po co pchacie się w tak trudną grę jak nawet ledwo gracie w gry, gdzie odrzut jest znikomy ? Co z tego, że taki gracz ma wroga na celownik jak wali fullauto (ei mosze togo sabije ?). Tutaj potrzeba myślenia, ale nie rozumiem jak można tak robić przez np. 200h gry. Z resztą to wina CoD'a, że tak znobił graczy - skakać i w ogóle biegać jak się celuje z awp - to było, jest i zawsze będzie najgłupsze.

Jednak później jest już fajniej - wiesz, że należy na starcie kupić Tec/CZ, a w razie smg - UMP45. Z granatami trzeba kombinować na otwartych lokacjach - nie należy rzucać flasha prosto tylko górą, bo w takim wypadku wróg się odwróci. Skanować w miarę sensownie (a nie, że od razu widzisz całą galę) i lekkie pochyłki w lewo i prawo podczas full-auta.

Właśnie to robi z tej gry furorę, ale niestety producenci gier nie zrozumieją, że różna mechanika i techniki + reflex dają na prawdę skillową grę, a szkoda.

Gra jest rozbudowana pod względem fizyki strzelania i to jej spory plus.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Wyjście z rang silver i gold tylko grając ze znajomymi.

Tak naprawdę w CSie, żeby wejść do jakiś wyższych rang nawet nie trzeba umieć s trzelać. Wystarczy używać mózgu. Nie rozumiem ludzi, którzy np. są w CT i stoją w apartamentach na Inferno. To jest najgorsza pozycja do bronienia. Łatwiej po prostu siedzieć w bombsicie, piachu czy w cmentarzu i patrzyć te apartamenty. Jeszcze roumiem na eco jakieś skampienie w ciemni, ale w innym przypadku to jest głupota.

graphic.pnggraphic.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gra spoczko, mam prawie 500h na steam, nawet komputery z PRL-U dadzą rade :)

76561198069051974.png

CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+ 2,21 GHz

GPU: Nvidia GeForce 8600 GT

RAM: 2 GB

HDD:  SEAGATE 75 GB

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem tak: jak to czytałem to były to bardziej Twoje doświadczenia z gry i luźna wypowiedź. Recenzje pisze się w formie oficialnej, a słownictwo typu "spierdzielić" jest tutaj bardzo nie na miejscu, do recenzji potrzebne są ciekawe porównania oraz umiejętności tak zwanego "lekkiego pióra" dzięki, którym nie zanudzisz czytelnika, ja jednak nudziłem się czytając Twoją recenzje... Możesz mnie uznać za "hejtera", ale ja tylko daje Ci wskazówki, bo mam z tym doświadczenie. W odpowiedzi na to oznacz mnie.

Opublikowano

53 wygranych - Global Elite, pozdrawiam :) 

To nie jest recenzja tylko tak jak kolega u góry to ujął - Twoje doświadczenia z gry. 

Widzę tutaj tylko narzekanie na Silvery i że trzeba grać teamem.

Gram na smurf kontach i bezproblemowo carruje, na wyższych rangach gram normalnie z teamem, faktem jest to że powyżej Golda należy grać teamowo. 

W Silverze jeżeli potrafisz grać i myśleć to sam wycerujesz mecze, a potem dostaniesz reporty za czity od ruskich przeciwników. 

Opublikowano

­

Koledzy z 3/4 letnimi komputerami chwalą sobie optymalizację tej gry.

Optymalizację silnika Source? On nawet nie patrzy na to czy masz jakieś GPU (bardzo ironicznie, ale tak jest) tylko jedzie po procesorze ostro. Podobno w SRC2 mają naprawić.

hiFG4ZA.png

Opublikowano

@554461402688252517908.png Ravoner Tak ale na 3/4 letnim lapku za 2500 już gra nie pójdzie ,na szczęście nie mam tego problemu ale mój kolega ma... Jak dla mnie gra bardzo fajna :)

Gratulacje za gre w Cs na lapku :)

Ja nie wiem jak mozna grac na laptopie w csa...   Chyba ze masz matryce ktora ma odswiezanie 120hz.

Sama niewygoda uzytkowania laptopa do takiej wlasnie gry mnie odrzuca.

Mam blaszaka, monitorek 120hz, dobre sluchawy + myszke i podkladke i zauwazylem jednak dobre sluchawki, myszka i monitor w tej grze to podstawa.

Oczywiscie sam sprzet to nie wszystko, w tej grze trzeba myslec, nie jest tak prosta ze lecisz na pałe i tyle...

Przewaznie 90% gier jest przegrana z powodu idotow ktorzy nie mysla..  

Przyklad z ostaniej gry.

Zostaja 1vs4 i maja pake na dywanach.  Co robi moja druzyna?  pojedynczo raszuja typa ktory ich wybil... GG runda przegrana.

c3e3677f25827.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gra spoko dla ludzi który mają słabe sprzęty. To dowód, iż fajna gra nie musi mieć fajnej grafiki :D

Jeżeli Pomogłem Daj Like  [/color=green]

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Recenzja spoko. Gra tak samo zajebist*, lecz po przegraniu 500h nie mam narazie chęci w nią grać ;)

wobRsKW.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

CSGO jest popularną grą lecz aktualizacje Gabena zbijają ludziom fps a serwery społecznościowe zniszczy, recenzja gry jest średnia.

Budowniczy
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngspod co do zbijania FPS'ów przez aktualizacje - jeżeli nie posiadasz dobrego procesora, to z pewnością będziesz mieć spadki FPS. CS:GO to gra oparta głównie na procesorze, nie tak jak inne na karcie graficznej.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Recenzja jak dla mnie wypada odrobinę słabo, mówiąc o estetyczności, ale za to treść jest ciekawa.

No to leci + :) 

qbAFfcA.jpg

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...