Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi na moim serwerze.

batoncmg2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem , chciałem pograc z kolegą w minecrafta na moim serwerze , problemem sa duże lagi ... na serwerze jest 6 modów. Posiadam 8GB ram na serwer przypisane jest 1GB ,planowałem zwiększyć ilość , ale nie mogę bo wyskakuje błąd.

post-389252-0-97944000-1413287830.png

Opublikowano

Alchemine , Balkons Weapons Mod, BiblioCraft, Dungeon Pack mod, Extrabiomes XL, InfernalMobs, Mo'Zombies, Animals mod . Ale zmieniłem silnik ze zwykłego mc server na MCPC i jest o wiele lepiej.

Opublikowano

Podaj skrypt, jakim odpalasz serwer, bo możesz mieć za mało pamięci ram ustawionej albo źle zaktualizowaną javę.

Sieć serwerów Minecraft
Serwer Minecraft IP: play.myotherworld.net

HnS, Survival, FreeBuild, Parkour, MiniGry, Strzelnica, SkyBlock, AntFarm, Walls, TNTRun, Prison, Craftown oraz WIELE
logo_m.png

Opublikowano

Było to bodajże w ten sposób

java -Xmx1024M -Xms2048M -jar minecraft_server.jar nogui

zapisujesz to w formacie *.bat , jeżeli to ci nie zadziała to spróbuj 

"C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\javaw.exe" -Xmx1024M -Xms2048M -jar minecraft_server.jar

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

Ani to ani to nie działa , dodam jeszcze że zmieniłem silnik z normalnego minecraft_server na mcpc-plus !
moja aktualna linijka wygląda tak:

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1G -jar mcpc-plus-1.5.2.jar
PAUSE

I jak tak jest to jest dobrze , ale ja chcę zwiększyć ilość :)

Opublikowano

zamiast 1g wpisujesz 2g , 3g ,4g (wybierasz.) Nigdy nie mozesz dać powyzej 4 gb ramu jak masz 8 gb ram komputer.

26_unnamed.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...