Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka pythona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem, ponieważ niedawno zainteresowałem się językiem python, lecz kompletnie nie wiem od czego zacząć. Chcę najpierw nauczyć się podstaw, a następnie rzucić się na głęboką wodę. Jakie książki/artykuły internetowe, do kupna polecacie do nauki od postaw? Musi być wszystko wytłumaczone krok po kroku, abym rozumiał. Dziękuję i pozdrawiam.

imetin_logo.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jako, iż sam jestem zainteresowany nauką właśnie Pythona chciałem dodać od siebie pytanie. Czy mógłby ktoś, o ile zna, podać niekoniecznie tytuły ale chociażby same nazwiska osób, po których książki warto sięgnąć a propos tego języka? Na Helionie jest całe mnóstwo różnych autorów a zależałoby mi na jak najlepszej jakości.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Jako, iż sam jestem zainteresowany nauką właśnie Pythona chciałem dodać od siebie pytanie. Czy mógłby ktoś, o ile zna, podać niekoniecznie tytuły ale chociażby same nazwiska osób, po których książki warto sięgnąć a propos tego języka? Na Helionie jest całe mnóstwo różnych autorów a zależałoby mi na jak najlepszej jakości.

Tradycyjnie - o'reilly

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Również jestem zainteresowany nauka Pythona. Tylko juz od 5 dni siedzę na tym głupim necie i nic konkretnego nie mogę znaleźć. Zainstalowałem Pythona 3.4.2 i teraz czarna magia znaleźć edytor. Czy mógłby być ktoś tak wspaniały i odpowiedzieć na te pytania:

1. Jaki edytor ( zastanawiałem się nad Eclipse + dev ), ale nwm jak znaleźć pod tą wersję Pythona.

2. Jaka dobra książka obowiązkowo polska lub ostatecznie w języku niemieckim. Ps: nie śpię na kasie ale na 1 dobra książkę mogę wydać pewna kwotę.

3. Dlaczego pomimo tego, że program jest tak popularny to nie ma konkretnego poradnika tak jak w wypadku C++.

Z góry serdecznie dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...