Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zabezpieczenie clienta

The Carl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym zabezpieczyć client przed bs'em i włożyć locale_pl do binki aby nikt nie mógł rozpakować item_proto.

Jak włożyć pliki do binki? 7-zip nie podoła temu ;/

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Jedyne sensowne zabezpieczenie klienta to source.

Inaczej też można, ale są ludzie co to obejdą w kilka minut więc szkoda czasu :)

3_1.png

Opublikowano

Inaczej też można, ale są ludzie co to obejdą w kilka minut więc szkoda czasu :)

Wiem nawet themide można rozpakować ale żaden zwykły gracz tego nie zrobi ;)

Mam clienta pod game 2k89 (aline2) i binke 36k

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

wpakuj moleboxem eix'y w binke , też żaden ''niedoświadczony'' ci nie wyciągnie.

Właśnie chodzi mi o eixy i epk locale i root bo wiadomo co jest w tych dwóch pliczkach to można podłożyć chyba eix inny.

Rozkminie jak działa i dam znać.

Like dla Ciebie :)

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

odjazdowo ładnie się spakowało tyle że binka miała naprawione wywalanie c++ a po spakowaniu to wywalanie wróciło ;/

Najwidoczniej za słabo było naprawione. Molebox nie ma nic do tego

Siedzi Anonn & DejmieN i Hax1or na ławce...

Podchodzi do nich Bóg xMateo i mówi co tam leszcze?

Oni odpowiadają nie bij ziomek bo się boimy już przez Cb mieliśmy sprawę w sądzie.

xMateo ucieszony i mówi dawać szmal.

Oni wyjmują wszystko co mają i uciekają ;)

Opublikowano

Najwidoczniej za słabo było naprawione. Molebox nie ma nic do tego

Spakowałem teraz do starszej binki i wyłącza się po załadowaniu paska jak ma się pokazać postać ;/

Edit: Problem tkwił w tym że to była wersja demo moleboxa !

Pobrałem patcha na full i śmiga ładnie tylko loga gm nie widać ;/

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Możesz też zmienić rozszerzenie pliku, można to zrobić jednostronnie, lecz musisz mieć kopie z normalnym rozszerzeniem aby wrzucić aktualizację wrzucasz i ponownie zmieniasz rozszerzenie.

r3ePj8E.png

Opublikowano

Wyłumacz mi jakie zabezpieczenie daje src bo każdy o tym gada a ja nadal nie wiem ocb skoro ze wszystkich obecnych clientów serwerów które stoją na src da się wypakować bez problemu wszystko tylko jest to dosyć nudny proces.

Opublikowano

Wyłumacz mi jakie zabezpieczenie daje src bo każdy o tym gada a ja nadal nie wiem ocb skoro ze wszystkich obecnych clientów serwerów które stoją na src da się wypakować bez problemu wszystko tylko jest to dosyć nudny proces.

Samo source żadne to chyba jasne, ale sam możesz sobie wtedy modyfikować tak żeby żaden przeciętniak nie wypakował. 

3_1.png

Opublikowano

Co za sens wrzucać i chować pliki w bince. Wystarczy, że spojrzysz na wage binki i juz widac ze cos w niej jest ukryte.

Zmiana rozserzen tez jest bez sensu bo kazdym packerem to sie rozpakuje (prawie).

Zmiana nazw plików tez jest bez sensu bo wystarczy rozpakowac calego klienta i popatrzec gdzie co jest pochowane.

Konkretne zabezpieczenie to na src.

CtV.png

Chcesz zapytać o serwer? Wejdź na naszego Ts3 oraz Facebooka!

http://www.mpcforum.pl/topic/1314410-vmss-nestium-23-arena-gladiatorow/

Opublikowano

Locale eix i epk mam w bince i nie widać loga gm'a

Binka waży ponad 13mb

Sysser:

0920 20:33:39159 :: background.RegisterEnvironmentData(iIndex=1, szEnvironmentFileName=d:/ymir work/environment/evening.msenv)
0920 20:33:40032 :: CreateFromMemoryFile: Cannot create texture

Logo było widać przed wrzuceniem locale do binki

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Locale eix i epk mam w bince i nie widać loga gm'a

Binka waży ponad 13mb

Sysser:

0920 20:33:39159 :: background.RegisterEnvironmentData(iIndex=1, szEnvironmentFileName=d:/ymir work/environment/evening.msenv)
0920 20:33:40032 :: CreateFromMemoryFile: Cannot create texture
Logo było widać przed wrzuceniem locale do binki

Powiem Ci, że kiedyś też się bawiłem w takie zabezpieczenia. Szkoda graczy, dużo osób ma problemy z uruchomieniem klienta, ciągłe crashe, run time error, słaba optymalizacja itp. Nawet samemu sobie robisz problemy, bo później gubi się człowiek z ponownym pakowaniem.

Moja rada jest taka, przemyśl co robisz. Bo jeżeli masz trudny dostęp do Zaczarowań przedmiotu, to niech sobie mają tego BS, zamiast wybonować 3 item 200 zaczarowaniami nie wybonują ani jednego.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Powiem Ci, że kiedyś też się bawiłem w takie zabezpieczenia. Szkoda graczy, dużo osób ma problemy z uruchomieniem klienta, ciągłe crashe, run time error, słaba optymalizacja itp. Nawet samemu sobie robisz problemy, bo później gubi się człowiek z ponownym pakowaniem.

Moja rada jest taka, przemyśl co robisz. Bo jeżeli masz trudny dostęp do Zaczarowań przedmiotu, to niech sobie mają tego BS, zamiast wybonować 3 item 200 zaczarowaniami nie wybonują ani jednego.

Teraz zauważyłem że przy opcji zmień postać wywala grę, przy teleportacji na jakąś mapkę też wywala ;/

Mam tam też troszkę własnych pomysłów i nie chciałbym żeby później były standardem na innych serwerach

Edit: Zoptymalizowałem rozmiar binki do 4,6mb i też nic ;/

Przy każdej teleportacji wywala c++ a przy zmien postać wywala z gry

Musi coś być nie tak, np taka binka invoria waży 10mb i nie słyszałem tam o problemach

Edit: zmniejszyłem rozmiar clienta z 1.70GB na 1.35gb i nie wywala już c++ ale boje się że na ox albo większej ilości graczy może to być ;/

Wywala z gry gdy wykonam dużo teleportów, akcji i wg wszystko co zlagowuje gre ;/

Ten poradnik: http://www.mpcforum.pl/topic/1287623-zmniejszenie-w-jakims-stopniu-runtime-errorc/

Pomógł i to bardzo :)

Ale wciąż ta niepewność że przy dużej ilości graczy będzie to występować ;/

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Dokładnie wystarczy zobaczyć na clienta Dreikona który odpala się jakieś 5-7 sekund gdzie mój czysty bez syfu odpala się < 1s

Opublikowano

Dokładnie wystarczy zobaczyć na clienta Dreikona który odpala się jakieś 5-7 sekund gdzie mój czysty bez syfu odpala się < 1s

Ale dreikona bez problemu rozpakujesz

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Themida/Enigma - mozesz dopisac w nich warunki, że nie odpalisz clienta mając odpalone najpopularniejsze programy jak jakies wh itp.

jedynym problemem jest to, że po pakowaniu enigmą w starszej wersjii .exe nie zadziała na niektórych win8, w themidzie nie ma tego problemu

sygna.jpg

Opublikowano

Themida/Enigma - mozesz dopisac w nich warunki, że nie odpalisz clienta mając odpalone najpopularniejsze programy jak jakies wh itp.

jedynym problemem jest to, że po pakowaniu enigmą w starszej wersjii .exe nie zadziała na niektórych win8, w themidzie nie ma tego problemu

Problem z Win8 jest tylko na cracku na licencjonowanej działa normalnie.

Opublikowano

Hm polecam Moleboxa.

Polecam zmienić klucze LZO.

Polecam także siebie xD

Polecam optymalizacje klienta i binki (tutaj wykminić musisz sam jak to zrobić)

Poza tym co do zabezpieczeń to jeszcze można znaleźć na epvp i tu na mpc poradniki typu "sprawdzanie plików eix, epk poprzez md5", "md5 klient metin2"

Wpisz najlepiej to w google.

No nic reszte polecam siebie.

Co do runtime error powiem Ci tak że tutaj tkwi inna sytuacja dlaczego taki błąd występuje.

Ja mam klienta który waży 1.2gb, binka waży 20mb a nawet nie wyskoczy ani razu runtime error.

Co do tamtego poradnika z runtime error" jest taki debilny za przeproszeniem że to jest jakaś masakra.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Może troszkę odkopuję, ale spakuj pliki z type 0-000 i juz nie da się rozpakować :) Możesz też dać type 0-12312, 2-3121 albo 0-???, jak chcesz, dla zwykłych graczy wystarczy.

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...