Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nerf Hellcata w 9.3 [*]

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety, koniec mojego ulubionego czołgu 6 poziomu jest już bliski. W nadchodzącej aktualizacji, w Wiedźmie będą następujące zmiany:

- stokowe zawieszenie: rozrzut celownika przy poruszaniu się i obracaniu zwiększony o 60%, opory gruntu zwiększone o 9/14/9 %
- elitarne zawieszenie: rozrzut celownika przy poruszaniu się i obracaniu zwiększony o 57%, opory gruntu zwiększone o 10/17/10 %
- V-max do tyłu zmieniono z 20 do 12 km/h
- rozrzut celownika przy poruszaniu wieżą dla działa M1A2 zwiększony o 12 %, dla działa M3 zwiększony o 25 %
- czas ładowania 90 mm M3 zmieniony z 8 do 8,5 s

Podsumowując:

Znerfiona celność w ruchu, mobilność i czas przeładowania. Bardzo poważny nerf, myślę, że zbyt wielki. 

Źródło: http://www.dom1n.com/newsy/9-3-nerf-hellcata/

Opublikowano

To jest wiadome od dawien dawna? Tak od wersji 9.0, kiedy był test 9.1.

Więc mogłeś się spokojnie przygotować.

Ale go wcześniej odwołali, a teraz jest to potwierdzone ;<

Opublikowano

Szkoda ale zarazem ciekawi mnie jak ludzie zareagują na oficjalne info, czy tak jak na sporta czy zupełnie inaczej.

Opublikowano

Sport dalej będzie dobrym czołgiem, nie to co hellcat. Słaba celność, czas ładowania, mobilność

Opublikowano

Jezu Chryste ludzie. Nic w nim nie nerfią co by miało go skreślać jako niewidzialnego morderce. Czy znerfili camo, celność, zasięg widzenia, penetracje, dmg?

DPM znerfili o jakieś 100... OMATKOBOSKAALENERF...

Nerfią go tak, że nie będzie już Medo-TD, bo ludzie nim tak grali i kręcili powalone wyniki.

Jedyne co naprawdę będzie w nim boleć to V max do tyłu 12km/h

Opublikowano

Jezu Chryste ludzie. Nic w nim nie nerfią co by miało go skreślać jako niewidzialnego morderce. Czy znerfili camo, celność, zasięg widzenia, penetracje, dmg?

DPM znerfili o jakieś 100... OMATKOBOSKAALENERF...

Nerfią go tak, że nie będzie już Medo-TD, bo ludzie nim tak grali i kręcili powalone wyniki.

Jedyne co naprawdę będzie w nim boleć to V max do tyłu 12km/h

Około 50% strzałów jakie oddaję, to strzały z woleja/w ruchu. Poczuję ten nerf.

Opublikowano

Krótko mówiąc nie odczują tego jedynie kamperzy. Może i to TD, ale odnoszę wrażenie że WG źle go znerfi.

Opublikowano

Jedynie co się odczuje to prędkość do tyłu, bo ciągle gdy gram 'na wieże' cofam się 20km/h, a teraz  o 8 km/h i prawdopodobnie będę zbierał dmg.

Racja jedynie kamperzy tego nie odczują, ale mimo wszystko dla mnie nie potrzebnie nerfili ładowanie.

Opublikowano

@kYRA. Fakt. Teraz Hellcat - jeszcze wolniejszy rld, tragiczny obrót czołgu jak i wieży, tragiczna celność po jakimkolwiek ruchu, wolne cofanie się, lekki, niesamowicie papierowy. UP?

Opublikowano

OMTAKOBOSKACOZANERF

A tak na serio to M18 w ruchu nie jest zbyt celny wiec nerf nie wpłynie na niego w dużym stopniu jedynie te 8km/h do tyłu będzie widać oraz przeładowanie .

Gra nim sie nie zmieni , przynajmniej w moim wypadku (morduje z daleka).

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

OMTAKOBOSKACOZANERF

A tak na serio to M18 w ruchu nie jest zbyt celny wiec nerf nie wpłynie na niego w dużym stopniu jedynie te 8km/h do tyłu będzie widać oraz przeładowanie .

Gra nim sie nie zmieni , przynajmniej w moim wypadku (morduje z daleka).

To miałem na myśli pisząc ten swój drugi post.

Hellcatem się morduje z daleka. Wtedy jest niesamowicie skuteczny.

Opublikowano

To miałem na myśli pisząc ten swój drugi post.

Zgodzę się, ale zobacz jak my gramy twierdze. 6x hellcat i mordujemy. Większość strzałów w ruchu, zwykle rashujemy, rzadko kiedy campimy.

Opublikowano

Zgodzę się, ale zobacz jak my gramy twierdze. 6x hellcat i mordujemy. Większość strzałów w ruchu, zwykle rashujemy, rzadko kiedy campimy.

czyli teraz do takiego stylu gry polecam cromwella... dopóki tego też nie znerfią :P

Opublikowano

czyli teraz do takiego stylu gry polecam cromwella... dopóki tego też nie znerfią :P

U mnie zawsze DPS>DPM (są wyjątki). Nie lubię spamerów tego typu.

Opublikowano

...

Witam.

Ja najbardziej nie lubię właśnie Hellcatów pochowanych gdzieś po krzaczkach. Nie widać go a potrafi nieźle przywalić... Jak już go widzę to spoko. można walczyć... A, że mam taką zasadę, że jak jakiegoś czołgu jako przeciwnika nie lubię to w niego idę, to też mam Hellcata i najbardziej lubię nim stać w krzaczkach i nabijać DMG :) A jak się przerzedzi  na polu bitwy to się zaczyna dopiero pogoń za niedobitkami i artami :)

Pozdrówki

Seba

Opublikowano

Witam.

Ja najbardziej nie lubię właśnie Hellcatów pochowanych gdzieś po krzaczkach. Nie widać go a potrafi nieźle przywalić... Jak już go widzę to spoko. można walczyć... A, że mam taką zasadę, że jak jakiegoś czołgu jako przeciwnika nie lubię to w niego idę, to też mam Hellcata i najbardziej lubię nim stać w krzaczkach i nabijać DMG :) A jak się przerzedzi  na polu bitwy to się zaczyna dopiero pogoń za niedobitkami i artami :)

Pozdrówki

Seba

Sam sobie zaprzeczasz X D

Opublikowano

Po kolei nerfią każdy czołg, Później pewnie znerfią IS-3, Potem E-75. I tak po kolei nerfiąc każdy czołg stanie się on bezużyteczny. I najlepiej będzie grać Premium tankami jeśli oni sami ich nie znerfią.

Opublikowano

Po kolei nerfią każdy czołg, Później pewnie znerfią IS-3, Potem E-75. I tak po kolei nerfiąc każdy czołg stanie się on bezużyteczny. I najlepiej będzie grać Premium tankami jeśli oni sami ich nie znerfią.

Bo to jest balans? A VK'ki b nie zbuffowali?

Opublikowano

IS3 jest już po nerfie i to dość mocnym.

Opublikowano

IS3 jest już po nerfie i to dość mocnym.

I dalej jest dobry tylko trzeba jakiego zalety wykorzystać, a nie jak co niektórzy kątują się nim. =o

Opublikowano

Seba1975PL, w 22 Sie 2014 - 13:37, powiedział:snapback.png

Witam.

Pozdrówki

Seba

Sam sobie zaprzeczasz X D

Źle mnie zrozumiałeś :)

Miałem na myśli, ze nie lubię jak Hellcaty  przeciwnika stoją niewidoczne w krzaczkach więc sam staram się tak właśnie robić :) W tym widzę ich potencjał i możliwości szybkiej zmiany krzaczka :)

Pozdrówki

Seba

Opublikowano

@Seba1975PL Od stania w krzaczkach są inne czołgi, np. JgpzIV ma znacznie lepszy DPM, lepsze camo i mniejszy rozrzut. Hellcat jest zbyt dobry w agresywnej grze i dlatego go nerfią.

Po 1 tego nie zrobią bo to by było bezcelowe. Po 2 te nerfy nie są tak drastyczne aby te czołgi stawały się niegrywalne - po prostu przestają być OP, a niektórzy najwyraźniej tylko czołgami OP potrafią grać.  Po 3 to co napisałeś nie ma najmniejszego sensu, bo gdy wszystkie czołgi zostaną znerfione do jakiegoś tam poziomu to przecież stanie się to standardem i w efekcie wszystkie będą użyteczne, wystarczy trochę myśleć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...