Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer idealny dla WoT'a

CoY12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję komputer na który wejdzie World of Tanks na największych ustawieniach. Budżet to 700-1100 zł. Oczywiście chciałbym linki do aukcji od stron olx.pl/allegro.pl/ebay.co.uk

Opublikowano

Przy takim budżecie może i Ci wejdzie maks w co i tak wątpię ale komfort w grze będzie fatalny. Proponuję dozbierać i kupić coś w granicach 2000-3000zł wtedy Ci pójdzie na maks ;)

Opublikowano

Rozumiem, że żartujesz lub kpisz z nas albo pomyliłeś walutę... Za 1100zł nie dostaniesz nawet dobrego komputera do biura co dopiero do jakiejkolwiek gry więc 'prośby o linki' nie są na poziomie. Do tego dochodzi fakt, że pytanie zadałeś w najgorszym miejscu w polskim internecie (tu mało kto zna się na sprzęcie), chociaż na elektrodzie powiedzieli by Ci to samo co teraz ja.

...i kupić coś w granicach 2000-3000zł wtedy Ci pójdzie na maks ;)

Założymy się? Jeżeli Twórca tematu nie ma pojęcia w jakich cenach są części to nie myśl, że i za 3000zł 'złożył' by coś porządnego xD

Opublikowano

No to trochę muszę podwyższyć budżet ;D Upolowałem kolejny komputer gdzie piszą, że zagram swobodnie w takie gry jak WoT, bf4, gta 5, fifa 14 i nfs rivals. Sprzęt bardzo dobry jednak zapewne ma swoje minusy. ht tp://allegro.pl/mocarz-wot-i3-4150-8gb-1tb-gtx750-world-of-tanks-i4485286571.html

Co o takim powiecie?

Opublikowano

No to trochę muszę podwyższyć budżet ;D Upolowałem kolejny komputer gdzie piszą, że zagram swobodnie w takie gry jak WoT, bf4, gta 5, fifa 14 i nfs rivals. Sprzęt bardzo dobry jednak zapewne ma swoje minusy. ht tp://allegro.pl/mocarz-wot-i3-4150-8gb-1tb-gtx750-world-of-tanks-i4485286571.html

Co o takim powiecie?

Ohh już ktoś zna wymagania GTa V na kompa ? 

Opublikowano

Kupisz składaka za 1000zł - WoT pójdzie na niskich/średnich. Kupisz komputer na allegro za 1000zł - WoT będzie bardzo klatkował na minimalnych, a potem się zepsuje.

http://stopgotowcom.pl/

Nigdy allegro.

Opublikowano

Za 1700zł? Procesor: Klasy Core i3 - dziękuje, dobranoc. Na allegro takie kity ludziom wciskają, że mi jako informatykowi śmiać się chcę. Intel klasy i3 były zaprojektowane do niskiej klasy laptopów/netboków a nie do grania w grę która nawet nie potrafi wykorzystać wszystkich rdzeni.

BTW Za 1700zl miałbyś dobry zestaw AMD + Radeon

"Śpieszę z fachowymi wytłumaczeniami:"

• procesor INTEL Core i3-4150 3,5GHz 3MB LGA1150  - syf nie z tej ziemi, procesor za 300zł do WoTa?
  • WD/SEAGATE 1TB (1000GB) SATA3 64MB Cache - jeżeli WDC to dobrze, jeżeli Segate to może być ale lepiej WDC; nawet nie podali modeli
  • TRACER BeCool 520W Silent 12cm - nie ma to jak dobra bomba pod z*********e wymagającego GTXa; daje 99% szans, że zasilacz nie wytrzyma pierwszego spięcia/przeciążenia/szumu na linii i pociągnie za sobą do spalenia wszystkie części; CZARNA LISTA ZASLIACZY (RADZĘ DODAĆ DO ZAKŁADEK): elektroda (kropka) pl/rtvforum/topic1199271.html
  • 8GB DDR3 1600Hz - może jakieś firmy, modele?; pewnie AData albo jakieś inne chinole bo tanie
  • ASUS GEFORCE GTX750 wersja OC! DDR5 D-SUB/DVi/HDMI - model: GTX750-PHOC-1GD5 - ta karta 'straszy' inne tylko swoim modelem a poza tym nie posiada nic oprócz dużego poboru prądu
  • ASUS H81M-K -tania płyta, niemodernizowana przez 2 sloty RAM, jak pamiętam na słabym chipsecie

Tyle od mnie na dziś xD

@ EDIT -dodano kolory

Opublikowano

Nie działa mi ta stronka stopgotowcom.pl ;/ Wpisuje i wyskakuje ten link http://uk.yhs4.search.yahoo.com/yhs/errorhandler?hspart=visicom&hsimp=yhse-visicom&type=manycam__mystart_ad__1_0_1_108__yhse__antiphishing_dn_4909__rp&q=www.stopgotowcom.pl

Nie chce mi się bawić w składanie komputerów bo mieszkam w Anglii a tutaj nie opyla się w ogóle takie składanie. Ma ktoś komputer w granicach 1000 - 2000 zł i ciśnie na dobrych fpsach to podałby info o tym komputerze?

Opublikowano

Odsyłam Cię tu:

http://www.mpcforum.pl/forum/794-komputery-kupno-i-modernizacja/

Tu napisz, że chciałbyś pograć na X ustawieniach graficznych i do jakiej kwoty to Ci złożą komputer.

Wymagania WoTa (zalecane) :

System operacyjny: Windows XP / Vista / 7 / 8 – 64-bitowy
Procesor (CPU): Intel Core i5-3330
Pamięć (RAM): 4 GB lub więcej
Karta graficzna: GeForce GTX660 (2 GB) / Radeon HD 7850 2GB; DirectX 9.0c
Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c
Wolne miejsce na dysku: 30 GB
Połączenie z internetem: 1024 kb/s lub szybsze (dla czatu głosowego)
Opublikowano

Mozna tu reklamowac? Moze jakos poufne idz na picilab

Lepiej nie, na picilabie są znawcy i ci co uważają się za znawców. Na jego miejscu spytałbym na elektrudzie bo tam przynajmniej doradzą a nie będą się kłócić która obudowa jest lepsza.

Nie działa mi ta stronka stopgotowcom.pl ;/ Wpisuje i wyskakuje ten link http://uk.yhs4.search.yahoo.com/yhs/errorhandler?hspart=visicom&hsimp=yhse-visicom&type=manycam__mystart_ad__1_0_1_108__yhse__antiphishing_dn_4909__rp&q=www.stopgotowcom.pl

Nie chce mi się bawić w składanie komputerów bo mieszkam w Anglii a tutaj nie opyla się w ogóle takie składanie. Ma ktoś komputer w granicach 1000 - 2000 zł i ciśnie na dobrych fpsach to podałby info o tym komputerze?

Właśnie u Ciebie bardzo się opłaca składać, bo części masz w futach a nie złotówkach i jest tam dużo niższy VAT.

Opublikowano

Napisz tutaj: http://www.mpcforum.pl/forum/794-komputery-kupno-i-modernizacja/ Poproś o złożenie sprzętu w brytyjskim sklepie i po problemie. Taniej i lepiej.

Opublikowano

Ok, a moglibyście mi napisać tutaj za ile kupiliście komputer oraz info o swoim komputerze ram itd i na jakich fpsach gracie? Planuję właśnie jeżeli cena bd mi odpowiadać kupić taki komputer jak wy macie.

Opublikowano

Chłopie, mówimy Ci - idź do działu komputery i złożą Ci najlepszy komputer w dany budżecie...

Opublikowano

Ok, a moglibyście mi napisać tutaj za ile kupiliście komputer oraz info o swoim komputerze ram itd i na jakich fpsach gracie? Planuję właśnie jeżeli cena bd mi odpowiadać kupić taki komputer jak wy macie.

Za 1100 ty chcesz kompa do grania ? Może lapka jeszcze ? xD

Kup jakiegoś i5, radeona +270 8gb i pójdzie.

Używek nie kupuj, tym bardziej na allegro

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Kolega mi podesłał ten link http://www.morele.net/inventory/info/DkrWKw/

Wejdzie na to WoT? Jeżeli tak to na jakich ustawieniach, fpsach itp.

Jeżeli coś z tamtych sprzętów jest za słabe to mam jeszcze 500 zł do ulepszenia tego pakietu.

Wejść wejdzie, ale na więcej niż niskie przy płynnej grze nie licz. Dołóż 300zł i na tych średnich pójdzie, albo 800 i płynna gra na ultra.

Opublikowano

Pentium i płyta ASRocka- super zestaw. Mówię Ci, idź na elektrodę bo tam Ci powiedzą. Nawet ja nie będę tutaj ciągnął takich dyskusji bo to nie ma najmniejszego sensu.

Opublikowano

Za 1700zł? Procesor: Klasy Core i3 - dziękuje, dobranoc. Na allegro takie kity ludziom wciskają, że mi jako informatykowi śmiać się chcę. Intel klasy i3 były zaprojektowane do niskiej klasy laptopów/netboków a nie do grania w grę która nawet nie potrafi wykorzystać wszystkich rdzeni.

BTW Za 1700zl miałbyś dobry zestaw AMD + Radeon

"Śpieszę z fachowymi wytłumaczeniami:"

• procesor INTEL Core i3-4150 3,5GHz 3MB LGA1150  - syf nie z tej ziemi, procesor za 300zł do WoTa?
  • WD/SEAGATE 1TB (1000GB) SATA3 64MB Cache - jeżeli WDC to dobrze, jeżeli Segate to może być ale lepiej WDC; nawet nie podali modeli
  • TRACER BeCool 520W Silent 12cm - nie ma to jak dobra bomba pod z*********e wymagającego GTXa; daje 99% szans, że zasilacz nie wytrzyma pierwszego spięcia/przeciążenia/szumu na linii i pociągnie za sobą do spalenia wszystkie części; CZARNA LISTA ZASLIACZY (RADZĘ DODAĆ DO ZAKŁADEK): elektroda (kropka) pl/rtvforum/topic1199271.html
  • 8GB DDR3 1600Hz - może jakieś firmy, modele?; pewnie AData albo jakieś inne chinole bo tanie
  • ASUS GEFORCE GTX750 wersja OC! DDR5 D-SUB/DVi/HDMI - model: GTX750-PHOC-1GD5 - ta karta 'straszy' inne tylko swoim modelem a poza tym nie posiada nic oprócz dużego poboru prądu
  • ASUS H81M-K -tania płyta, niemodernizowana przez 2 sloty RAM, jak pamiętam na słabym chipsecie

Tyle od mnie na dziś xD

@ EDIT -dodano kolory

To teraz ja Cię poucze panie "informatyku". Ostatnio składłem u kolegi komputer. 4GB ram 1600 CL9, Intel Pentium G3450 Refresh i karta graficzna Asus Radeon R7 260X 2GB DDR5. Wot wraz ze SweetFXem chodzi mu na 60 fps w FullHD. (z modyfikacjami. nie chciało mi się usuwać ograniczenia klatek bo i tak ma monitor 45hz)

zeby było zabawniej W_D chodzi mu na wysoko maksymalnych ustawieniach (tylko nwm jak z teksturami czy dał na 2GB karty czy 3GB)

Opublikowano

Prosił bym więc dowód a nie "pouczenie" co by to w tej sytuacji nie oznaczało. Jednocześnie przypominam, że informatyka komputerowa to nie telefony z Androidem i każdy zestaw wraz z software różni się wydajnością...

EDIT

Na 60 FPSach w FHD to mi też chodzi na takim sprzęcie: Phenom X4 965, 2X4 Kingston CL9 1600, Gigabyte Radeon HD 6870 (oc ver)- więc, nigdzie nie wspominałem, że się nie da. Powiedz lepiej na jakich detalach gra bo to zmienia postać rzeczy.

Więc Twoje użycie słowa 'pouczenie' przechodzi chyba teraz w 'zbłaźnienie' bo nie dałeś dowodów a za powód coś co nic nie mówi. Zresztą... wystarczy, że informatycy kłócą się na elektrodzie; tutaj tego nie potrzebujemy

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jakby kogoś interesowało...

Mój komp:

• MB Gigabyte GA-P35-DS3L - obecnie na Allegro za 199 zł + 12 zł przesyłka
  • CPU C2D E8200 2,66 Ghz (333x8) @ 3,55 Ghz (444x8) - obecnie na Allegro za 50 zł + 9 zł przesyłka
  • RAM DDR2 Kingston HyperX Black Edition 1066 MHz 5-5-5-15 - nie ma na Allegro, ale są dostępne A-DATA DDR 2 1066 MHz 5-5-5-15 za 230 zł + 8,80 zł przesyłka
  • GPU AMD R7 260X obecnie na Allegro za 519 zł (przesyłka gratis)
  • PSU Colors-It 480 W PFC obecnie za Allegro za 34,99 zł + 12 zł przesyłka
  • HDD i ODD... bez znaczenia, bo i tak nie mają większego wpływu na płynność samej rozgrywki

...i w rozdzielczośći 1920x1080 (FullHD) przy wszystkich detalach ustawionych na maksa osiągam od 30 do 60 fps w zależności od mapy (średnio 37-47). Do 30-tu fps spada w trybie snajpera, w czasie strzelania, w momencie, gdy na ekranie inni również strzelają i ogólnie dużo się dzieje. 60 fps widzę, gdy na lekkiej mapie (pustynie, piasek) spoglądam poza obszar mapy. Sprzęt (poza grafą) kupiony w 2007 r. Widać słabość procesora, jednak zastosowanie podkręconego C2D E8600 3 Ghz (333x9) @ 4Ghz (444x9) - 160 zł + 9 zł wysyłka - na tej płycie (co zamierzam zrobić w przyszłości) może ciekawie wpłynąć na rozgrywkę przy mocniejszych akcjach. ;)

Razem wychodzi (wartość mojego kompa) 1074,79 zł, więc na dzień kreowania tego posta (pomijając HDD i ODD) cena zakupu takiego sprzętu mieści się w wymaganiach założonych przez autora tematu. Nie wiem, jak wyjdzie przeliczenie ceny dla nowej platformy (płyt, procesorów i pamięci DDR3) o podobnej klasie jakościowo-wydajnościowej, więc tu się nie wypowiem.

Pozdrawiam. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...