Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyblock'owe Miasto.

S0NikX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mapa jeszcze nie nie ma oficjalnej  nazwy. Jak macie propozycje piszcie poniżej.

Dobra więc tak projekt to kilka latających wysp na których będą odbywać się misje.

Fabuła będzie się opierała na pokonaniu silnego bossa który nęka mieszkanców wysepek.

Zadaniem gracza będzie wykonywanie misji i zdobywanie waluty. Walutą będą złote bloki. 

Złote bloki będziecie mogli wymieniać na potrzebny ekwipunek do pokonania bossa.

Teraz opisuje wszystko w skrócie w oficjalny starciem wszystko będzie opisane dokładnie + fabuła.

Każdą wyspę będą obsługiwali NPC. Oni będą wam dawali zadania oraz płacili wam za wykonanie misji.

Na mapie czeka na was

- Questy różnego stopnia trudności od szukania przedmiotów po wykonywaniu mini gier (parkourów,labiryntów itp.)

- Parkoury między wyspami

- Ciekawa fabuła która ukaże się wraz z udostępnieniem mapy.

- Różnorodność co chwilę będą zmiany akcji , inne zadania

- Kilka niebezpiecznych pułapek np nagle wyskakujące potwory z każdej strony

- NPC dawający misje i płacący wam za misje

- Bez żadnych modów i pluginów

- Wiele wysp i miejsc do zwiedzenia

- Dobra zabawa dla 1 max 3 osób.

- Możliwość udostępnienia mojego serwera pod nagranie filmu z mapy z kolegą

Screeny z budowy

824981407698524254810.jpg

692491407698524254810.jpg

Na mapie jeszcze zostanie sporo dodane.

Potrzebuje kogoś kto ogarnia redstone dobrze by zrobić np jakieś zagadki redstonowe

Wszyscy uczestnicy którzy wezmą udział będą dopisani jako autorzy mapy do mojego filmu.

Jeżeli znajdzie się ktoś z dobrymi pomysłami chętnie wysłucham i może podejmiemy z nim współpracę.

Naszym celem jest stworzenie mapy dla ludzi lubiących nagrywać mapy przygodowe.

Ogólnie szukam ludzi do wymyślania zadań i tworzenia "mini gier" / zagadek itp.

Projekt zostanie udostępniony w tym miesiącu.

Budujemy na moim serwerze. Jakieś propozycje to pisać poniżej.

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Z tego co widzę korzystaja z Voxel snipera :P. Swoja drogą mogłbyś zrobić bardziej stożkowate te wyspy (u dołu oczywiście). Uzyskałbyś efekt takiego oderwania od reszty planety. Dodatkowe sciekajaca woda i troche pnączy i miód ^^

Opublikowano

No budowle "powietrzne" zawsze robią na mnie większe wrażenie. Jeśli szukacie nazwy to może jakieś nawiązanie do ostatniej części Bioshocka, gdzie było całe powietrzne miasto. Na przykład SkyLine Columbia. 

Pobierz Minecraft wersję 1.8.3 i zabieraj się do roboty! :D

Opublikowano

Z tego co widzę korzystaja z Voxel snipera :P. Swoja drogą mogłbyś zrobić bardziej stożkowate te wyspy (u dołu oczywiście). Uzyskałbyś efekt takiego oderwania od reszty planety. Dodatkowe sciekajaca woda i troche pnączy i miód ^^

Wyspy miały być bez "stożków" wi

No budowle "powietrzne" zawsze robią na mnie większe wrażenie. Jeśli szukacie nazwy to może jakieś nawiązanie do ostatniej części Bioshocka, gdzie było całe powietrzne miasto. Na przykład SkyLine Columbia. 

Dość ciekawy pomysł na nazwę przemyślę to.

em o co ci chodzi potrafię Voxelem zrobić wszystko lecz ja wolałem w tym projekcie proste wysepki. 

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Huhuhu, ładne!

Daję dodejkę!

Sieć serwerów Minecraft
Serwer Minecraft IP: play.myotherworld.net

HnS, Survival, FreeBuild, Parkour, MiniGry, Strzelnica, SkyBlock, AntFarm, Walls, TNTRun, Prison, Craftown oraz WIELE
logo_m.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Brak dalszych efektów nad projektem mapy od dłuższego czasu, kosz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...