Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy serwer "wypali" ?

KksGames

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy serwer FreeBuild by "wypalił"

Gdzie były by: Działki, sklep, warp surowce, oczywiscie bez lagów itp, dużo slotów, możliwość tworzenia własnego sklepu, możliwość tworzenia własnego warpa,
Autoeventy, mobarena.

Opublikowano

Hmmm... Piszesz to co jest w kazdym FB przynajmniej wiekszosc ja bym zagral na takim serwerze gdzie sa "jetpacki" oraz mozliwosc stworzenia wyspy z ktorej przenosza sie wszystkie itemy oraz zeby byly gildie wiem ze gralem na takim serwerze ale nie pamietam IP (albo serwer padl) :( a chetnie bym na takim pogral :D

Opublikowano

Zróbcie tak: 

Kilka wysp, które mają border np. 100x100, coś w styu skyblock. Tylko, że masz np. 5 wysp obok siebie, po 10 os. max. I sie napierdalamy między sobą , coś jak zwykłe frakcje. 

Coś ala kwadratowa masakra nwm która edycja ;C 

Opublikowano

Teraz jest mało FreeBuild, widzę czasem posty, w których ludzie piszą, że zagraliby na takim serwerze.

Ale nie do wszystkich od razu dociera wiadomość, że taki serwer został otwarty. Musiałbyś zainwestować w reklamę.

Opublikowano

Ten typ serwera nie wypali, bynajmniej będzie mało osób grało na nim. Freebuild z pluginami jest już przestarzały, musiał byś dodać coś nowego na serwer ;/

Opublikowano

Już nikt nie gra na takich typach serwera, tego jest za wiele! Każdy cały czas robi te serwery staje się to nudne. Moim zdaniem nie wypali. Zrób coś oryginalnego.

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Uczeń
Opublikowano

Otóż, wszystko zależy nie od slotów, tylko raczej od grywalności, jeżeli będzie słaby, nudny a admini przestaną się starać po tygodniu, no to sorry... Server nie prawa wypalić! Ale jeżeli się postarasz, spowodujesz że ludzie wchodzący na server spojrzą i powiedzą "WOW! On ma coś takiego, czego jeszcze nigdzie nie widziałem!", to wtedy, możesz uznać server za udany. Jeżeli Ci się uda będzie to wielki sukces. ;)

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Opublikowano

Zróbcie tak:

Kilka wysp, które mają border np. 100x100, coś w styu skyblock. Tylko, że masz np. 5 wysp obok siebie, po 10 os. max. I sie napierdalamy między sobą , coś jak zwykłe frakcje.

Coś ala kwadratowa masakra nwm która edycja ;C

Opublikowano

@Smakosh3dPolska
Dobrze gada. Jeszcze czegoś takiego nie było. I myślę że by to wypaliło. Po to bardzo fajny pomysł jest :)

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Jeżeli naprawdę byś się wziął za siebie, i robił często eventy na tym serwerze i wprowadzał ciekawe dodatki na serwer to wypalił by :)

x

Opublikowano

Serwery FB mają to do siebie, że nie zatrzymują graczy na dłużej niż 2/3 dni, przez co by się utrzymać potrzebują dużej rotacji graczy, a to zaś wymaga reklamy, a reklama wymaga czasu, a ten nie zawsze się znajdzie, a wiadomo, że jest potrzebny do prowadzenia serwera i tak w koło Macieju.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Istnieje już wiele takich serwerów, jeśli nie włożysz w niego dużo czasu i pracy oraz nie dasz graczom czegoś szczególnego, serwer nie wypali.

Opublikowano

Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze serwery FB z naciskiem na rozne rodzaje PvP jest ciekawy i gracze chetnie tam zostaja 

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Myślę że by wypalił. ALE !

1. Musiałbyś mieć autorskie pluginy.

2. Unikalny pomysł

3. Musiałbyś mieć Youtubera, który reklamowałby serwer i kręcił z niego Gameplaye

4. Ogarnięta Administracja

5. Własna paczka serwerowa 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...