Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dayz SA vs Dayz MOD [FPS]

NemekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem Arma 2 combined operations tylko dla DayZ moda. Szybko przekonałem się że na 6-7 fpsach nie da się zbytnio grać. Znalazłem jakieś tam configi co podniosły mi fpsy do 11-12, ale to nadal mało nie? Jako że DayZ MOD to MOD do army to już samo to wpływa na optymalizacje gry. Czy w DayZ Standalone będzie więcej fpsów? silnik gry nie ma nie potrzebnych linijek kodu którego DayZ nie wykorzystuje, więc może optymalizacja jest lepsza? Przenosił się ktoś z was z MODA na STANDALONE? Jaka jest różnica w wydajności? 

To dla mnie bardzo ważne. Proszę o odpowiedzi. Będą lajki. 

Pozdrawiam.

Kiedyś coś tu będzie!!

CYvaxaC.png

Opublikowano

Standalone jest bardzo slabo zoptymalizowane, ale moglbys podac specyfikacje swojego laptopa/komputera to bedzie nam latwiej doradzic.

Opublikowano

Moj laptop:

3gb ram

Amd Athlon P340 (2 rdzeniowy, 1 rdzeń-2,2 GHZ)

Ati mobility radeon HD5650

Kiedyś coś tu będzie!!

CYvaxaC.png

Opublikowano

Grałem na ruskim serwerze w DayZ:Standalone i muszę stwierdzić, że gra jest faktycznie bardzo słabo  zooptymalizowana przy moim i5 3570 i GTX 650ti ;p ale w miarę na polach i otwartych terenach dochodziło do nawet 100 fps zaś w miastach spadało niemalże do 30 trochę nie przyjemnie się grało ale zabawa po pachy , szczególnie jak się spotka innych graczy :)

3621780428.png

Opublikowano

U mnie w modzie jest 15-18 FPS w polu, a w DayZ SA mam 18-22 FPS w polu.

Plusem dla SA jest to, że działają na nim różnego rodzaju Game Boostery które dodają pare FPS.

Ale jeśli masz już mniej niż ja to nie opłaca się grać bo to już uciążliwe

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

P...dolę to, że odkop, ale muszę się wypowiedzieć.

Kupiłem kiedyś za 15e arma 2 cała kolekcja coś takiego, moje FPSy w DayZ modzie - max 20.

Teraz gram w DayZ SA i co? Przy ładnym configu 30 fps w dużych miastach, na polach i w reszcie 40-50.

518831445005751729602.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...