Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena zestawu

Tomo100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Byłem w sklepie z komputerami i polecono mi taki zestaw, chciałem do 3,5k niestety cena wynosi trochę więcej..

Obudowa to Zalman Z11 Plus

Procesor to Intel Core i5 4690 3,5GHz LGA 1150 BOX

Płyta główna to Gigabyte GA-Z97P

RAM to Kingston HyperX FURY DDR3

Grafika Gigabyte GeForce GTX 760 wersja OC z potrójnym went.

Zasilacz TACENS VALEO V 800W Modularny 80+ Silver

Dysk HDD SEAGATE 1TB SATA III 64MB

I teraz pytanie do was.. Który zestaw będzie lepszy? Wyżej wymieniony czy zestaw z tego tematu?

http://www.mpcforum.pl/topic/1249375-obudowa-do-zestawu/

I czy ten zasilacz jest godny polecenia czy padnie po kilku dniach?

Opublikowano

4590 jest bardziej opłacalny od 4690.

Ma szybsze pamięci. (jednak warto wymienić na tańsze)

R9 290 jest o wiele wydajniejszy od GTX 760 (po drodze jest jeszcze GTX770/280X)

Zasilacz niby styknie ale wymieniłbym na coś lepszego. Np CoolerMaster G550W który jest świetny i warto do niego dopłacić.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

550W wystarczy żeby zasilić takiego kompa? Bo mi powiedziano że to stanowczo za mało..

Wystarczy, gadają głupoty jak to w sklepach z komputerami.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

550W starczy do większości zestawów i jak to kolega wyżej napisał to jest gadanie typu sklep komputerowy. 

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

Porównałem sobie ceny.. Zestaw typu sklep komputerowy wyniesie mnie 3979zł a zestaw z tamtego tematu + wysyłki (wszystkie kurierska pobraniowa) 3945zł lecz trzeba wliczyć montaż tego wszystkiego to wyjdzie około 4000zł

Opublikowano

Opublikowano

Ale czy opłaca się zamawiać z morele.net? Mnóstwo negatywnych opinii jest.. Dosłownie mnóstwo, o tym jak inne tańsze podzespoły sami dodają, że trzeba długo czekać etc. etc.

Opublikowano

Pierwsze słyszę. Ja całego kompa tam zamawiałem i wszystko zgodnie z planem. Nie ma czego się bać i słuchać takich opinii.

Opublikowano

I nie było żadnych ale to żadnych problemów? I jak z wysyłką? Ile trzeba czekać na złożenie + wysyłkę?

Opublikowano

Na morele net cały zestaw wyjdzie mnie 4676zł (zmieniłem zasilacz, procesor, pamięci na Kingston Fury) i do tego dochodzi Roccat Kone XTD, Roccat Isku oraz Roccat Alumic

Montaż i wysyłka za 1zł.. Cóż, niedługo będę zamawiał prawdopodobnie z morele.net, chyba że pojawi się ktoś kto mnie od tego odwiedzie jakimiś opiniami, nadal czekam na opinie i dzięki wszystkim którzy się udzielali :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...