Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poczta polska

Variance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka jaką macie opinie o polskiej poczcie ?

nie doszło wam coś lub coś w tym stylu?

Ja osobiście uważam że daje rade co prawda wolna jak.....

no ale daje radę 

tak btw mam pytanie Dziś byłem właśnie na poczcie wysłać przelew kaski na konto

no i mam pytanie z racji tego że wybrałem opcję szybkiego przelewu mniej więcej kiedy kaska dojdzie??

Wysłałem rano (26/07/2014)

Opublikowano

Mojemu koledze coś tam potłukli jak donosili mu do domu, więc... Jakiegoś zachwytu nie ma, ale też nie jest najgorzej. ;)

Opublikowano

Poczta daje rade, paczka extra 24 dochodzi na następny dzień, wysłałem z 5 albo 6 i zawsze dochodziły do adresata na następny dzień. Opcja tego przyspieszonego przekazu też jest ok, zazwyczaj księgowali pieniądze tego samego dnia.

Opublikowano

Dla mnie najlepsza - jedyna firma wysyłkowa gdzie można otworzyć i sprawdzić towar przed zapłatą ;)

Raczej nie, klient zawsze ma prawo pierw otworzyć towar, jeżeli coś się nie zgadza może odesłać do nadawcy.

@topic

Poczta polska daje rade, kiedyś często były kradzieże, ale teraz już nie słychać tych rzeczy.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

U wszystkich firm kurierskich typu: Siódemka ,DHL ,DPD itp. nie masz prawa otworzyć dopóki kurier nie dostanie pieniędzy ,może on zostać jedynie przy otwieraniu i ewentualnie spisać protokół jak coś nie gra. W PP dopłaca się specjalnie za taką opcję ,osobiście testowałem sprzęt 30min i dopiero sobie zapłaciłem ;)

Opublikowano

Na poczcie chyba są 3 sesje wychodzące, a dalej zależy od banku odbiorcy.  Sprawdź sobie tu http://www.kiedykasa.pl/

Są takie banki, że przelewy z soboty/niedzieli pójdą dopiero w poniedziałek...

Jak gość otrzyma kasę i pójdzie to wysłać, paczki nadane po godzinie 16 z poczty idą dopiero następnego dnia...

I teraz sobie dolicz +dzień, lub +2 dni w zależności czy to jest paczka24/48. A jak już zapłaciłeś to, to pójdzie jako zwykła paczka - czyli do 2 dni. 

Wszędzie jest tak, że najpierw płacisz kasę kurierowi, a dopiero później możesz w jego obecności sprawdzić zawartość. Na poczcie masz jeszcze taką dodatkową opcję sprawdzenia zawartości, ale za nią trzeba jeszcze dopłacić.

Opublikowano

Ja nie dostałem jednej paczki, a na drugą czekam właśnie 8 dni... (jeszcze jej nie ma) ;_;

passy do acp idą?

przeciez w sobote i niedziele nie wychoda przelewy lel

Opublikowano

Jak nie wiesz, to nie pierdol. Dużo osób próbowało uratować sytuację. 

ofkors

mimo wszystko została wysłana w piątek i jeszcze był cały tydzień roboczy do dzisiaj :)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

To zalezy jak się trafi. Ogólnie po zmianie właściciela Poczta Polska postarała się o zmianę swojej renomy i wyszło im to na lepsze. Oczywiście, są jeszcze pewne niedociągnięcia, ale to w pewnym czasie naprawią. W końcu pojawiła się konkurencja (inPost), także muszą zacisnąć rowa i wziąć się do roboty :)

Moim zdaniem PP to porządna firma, ale wiadomo, zdarzają się przypadki zaginięcia paczki, zniszczenia lub uszkodzenia.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

To zalezy jak się trafi. Ogólnie po zmianie właściciela Poczta Polska postarała się o zmianę swojej renomy i wyszło im to na lepsze. Oczywiście, są jeszcze pewne niedociągnięcia, ale to w pewnym czasie naprawią. W końcu pojawiła się konkurencja (inPost), także muszą zacisnąć rowa i wziąć się do roboty :)

Moim zdaniem PP to porządna firma, ale wiadomo, zdarzają się przypadki zaginięcia paczki, zniszczenia lub uszkodzenia.

dokladnie, mozna wyslac 1000 paczek i listów i nie będzie żadnych problemów, a można wysłać 1 i może przyjść do odbiorcy uszkodzona.

Ogólnie wpadki zdarzają im się rzadko, czasem nie warto dopłacać za kuriera (tym bardziej, że ci też niezle wałki kręcą)

@down

"If u want what I mean"

double_facepalm.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...