Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft na windows 8.1

Amito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema mam taki problem, że przeszedłem z Win7 na Win8.1 i nagle w minecrafcie mam ledwo 30fps, gdzie wcześniej miałem po 100-300.

Sterowniki są najnowsze i w innych grach nie mam żadnych problemów ze spadkiem FPS.

Sądzę, że jest to wina javy pod win8.1, ale nie wiem jak naprawic ten problem.

help

Opublikowano

To dosyć ciekawe... Podaj konfigurację Komputera, bo to nie Wina Java pod Windows 8.1 bo 7 Korzysta z identycznej, różnicą może być to iż zmieniłeś bitowanie systemu plików z 32 bit na 64, a to oznacza dużą różnicę, ja mam nadal po 200-300 klatek, ale mam najnowszą Java, możesz jeszcze zainstalować zamiast SDK to JDK, ale może Minecraft nie ruszyć na JDK bo jest to deweloperska wersja. Nie wiem jak sprawuje się na Windows...

Zrzut%20ekranu%202014-07-19%2003.40.31.p

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

info na temat lapka:

www.komputronik.pl/product/223220/Komputery/Laptopy/Lenovo_G580H_59_406024_.html

tylko, ze procesor to i3.

na win7 mialem system 64bit i teraz 8.1 tez mam 64bit. Różnica w fpsach jest ogromna, a jave mam najnowszą i reinstal nie pomógł.

Opublikowano

Uruchom Minecraft w trybie zgodności ze starszą wersją Twojego systemu.

Opublikowano

Może Ci się po prostu zmieniły ustawienia graficzne na większe... pobaw się i ustaw wszystko np na minimum a potem zwiększaj po jednym do przodu jeżeli coś to da :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...