Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z głośnikami

Anon1m0wy

Pytanie

Opublikowano

Siemanko mam problem z głośnikami Alto Professional TS112W, Gdy podłączam laptopa przez laptop>kabel>adapter>głośnik to w głośnikach słychac cały czas takie tsssssssss, nie wiem czy to wina adaptera czy czego, kabel który łączy laptop z głośnikiem był dziś nowo zakupiony. Z góry dziekuje za pomoc. Nagradzam lajkami 

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w profesjonalnym sprzęcie używa się albo XLR albo jack MONO a nie stereo, każde wejście jest dla JEDNEGO kanału

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

no podłączają mikrofon nic się nie dzieje, tej wtyczki nie testowałem bo dopiero zakupiłem wiec postaram się dzisiaj na sali podpiąć do nich tą nową i zobaczyć czy dalej bedzie trzeszczało, bo muzyka dobrze, tylko ze w tyle można usłyszeć te trzeczenie nie jest głośne ale jednak , tylko w tedy gdy podpiety jest lapek a mikrofon jest gites 

ps

może być wina przedluzacza chyba z 20 letniego ?

Opublikowano

Hmm, a jak podepniesz kolumny do czego innego, to nie syczą?

Spróbuj może podłączyć ładowarkę do laptopa, chociaż w kablu z ładowarki i tak nie ma uziemienia.

Taki adapter raczej nie powinien sprawiać problemów, trzeba sprawdzić wszystko po kolei, ogólnie syczenie to objaw przebicia, co na laptopie nie powinno mieć miejsca, podepnij może jeszcze telefon do głośników i sprawdź, czy też syczą.

Jak tak, to pewnie wina kabla, jak nie to laptopa.

436951440626370320491.png

Opublikowano

prostej rzeczy nie potrafisz zrozumieć?  ma być MONOFONICZNY ( dwa x Jack mono ) a nie STEREOFONICZNY jaki kupiłeś skoro nie posiadasz kabli z wtyczkami XLR ( monofonicznych )

jeden głośnik jeden kanał , dopiero na dwóch głośnikach przez kabel albo połączenie bluetooth po sparowaniu  jest stereo

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...