Skocz do zawartości

Nie mogę uruchomić The Forest

Polecane posty

Autor tematu Napisano (edytowany)

Witam.
Ostatnio zakupiłem grę The Forest na platformie steam,
ale po włączeniu gdy naciskam "PLAY" gra zaczyna się ładować po czym zacina się i wyłącza.
Szukałem wszędzie co zrobić ale nic nie działa, za każdym razem to samo. 
I nie chodzi tutaj o wymagania sprzętowe bo spełniam wszystkie. 
Wiem, że były już tematy z tym problemem ale jak zminimalizuje grę na minutę lub dwie
to też się wyłącza więc jeżeli ktoś miał podobny problem i go rozwiązał jakoś to proszę o pomoc.

Okej rozwiązane. Problem był 32bitowy system. 

Edytowano przez BuLeeT

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Udostępnij ten post


Link to postu
Pani Kasia

Pani Kasia

@BuLeeT masz 32 bitowy system ? Znalazłem na ich fanpage'u post o windows 32 bit, że chyba jakieś problemy są i dlatego się wyłącza podczas wczytywania.

Grę spróbowałem odpalić na laptopie który ma 64 bit i ładnie bez problemowo chodzi a na tym z którego obecnie pisze nie chce chodzić i ma 32 bity. Jeśli ktoś dobrze zna angielski mógł by dokładniej przetłumaczyć ten post.

Link do posta z ich fanpage:


Edytowano przez MrSzymoPL

Udostępnij ten post


Link to postu
Pani Kasia

 

@BuLeeT masz 32 bitowy system ? Znalazłem na ich fanpage'u post o windows 32 bit, że chyba jakieś problemy są i dlatego się wyłącza podczas wczytywania.

Grę spróbowałem odpalić na laptopie który ma 64 bit i ładnie bez problemowo chodzi a na tym z którego obecnie pisze nie chce chodzić i ma 32 bity. Jeśli ktoś dobrze zna angielski mógł by dokładniej przetłumaczyć ten post.

Link do posta z ich fanpage:


Okej dzięki. Sprawdzę zaraz na 64-bit. Ale skoro mówisz, że u Cb działa to pewnie u Mnie będzie to samo. Jak sprawdzę to dam znać.


Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Udostępnij ten post


Link to postu

Sam to przetestowałem. Na tym kompie co miałem 32 bit zainstalowałem 64 (i tak potrzebny był reinstall ^^).

Wszystko ładnie chodzi myślę, że problem został rozwiązany. Przeczytałem w ich poście na fb, że niedługo chyba w nowej aktualizacji mają coś naprawić, że

będzie można grać na 32 bit.

Udostępnij ten post


Link to postu

Znalazlem sposób na odpalenie w systemie 32 bitowym ale - tego ze gra jest w 250 kolorach ale da sie grac xD

 

klikamy prawy -> własciwosci -> Zgodnosci ->tryb zgodnosci ustawiamy na windows 2008 lub vista i zaznaczamy odpal w 256 kolorach i mozna grac :)


1390144171-U592769.png


Udostępnij ten post


Link to postu
Pani Kasia

Ja z kolei mogę grać wszystko działa, ale cały czas idę w lewo (tak jak bym trzymał wciśnięte "A", a nie mam)

Udostępnij ten post


Link to postu

Znalazlem sposób na odpalenie w systemie 32 bitowym ale - tego ze gra jest w 250 kolorach ale da sie grac xD

 

klikamy prawy -> własciwosci -> Zgodnosci ->tryb zgodnosci ustawiamy na windows 2008 lub vista i zaznaczamy odpal w 256 kolorach i mozna grac :)

Niby można ale u mnie cały ekran różowy :(

Udostępnij ten post


Link to postu

Ja mam ten sam problem co kolega, tylko, że mam 6GB ramu, wszystkie dzieje się tak samo jak u niego. Po prostu gra przy wczytywaniu się zacina i wyłącza. System 64 bitowy i nie mam pojęcia co z tym zrobić.


db3ef550273c4d9aa8177179f0907767.png

Udostępnij ten post


Link to postu

Mógłbyś napisać dokładnie co i gdzie ja mam system 32-bity i dzisiaj właśnie kupiłem grę a jak wyżej pisali o update'ach  już jest v0.03 i dalej nie działa

Udostępnij ten post


Link to postu

Mam.problem z uruchimieniem The Foresta  gra wieloosobowa, dodalem użytkowników bo i nie ładuje sie do końca żółty napis THE FOREST. Do tej pory gralem normalnie. Pomóżcie 

Udostępnij ten post


Link to postu

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
Okienko zamknie się za 5 sekund...