Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie: Source i Ekran Logowania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

1. Mam do was małe pytanie czy wiem ktoś może z was jak w Source zmienić max level na 300. W jakich plikach mam to zmienić (dam limit). Znalazłem to:

Plik config.cpp:

int gPlayerMaxLevel = 105;

Dałem na:

int gPlayerMaxLevel = 300;

Plik constants.cpp:

const DWORD party_exp_distribute_table[PLAYER_MAX_LEVEL_CONST + 1] = 
{
0,
10, 10, 10, 10, 15, 15, 20, 25, 30, 40, // 1 - 10
50, 60, 80, 100, 120, 140, 160, 184, 210, 240, // 11 - 20
270, 300, 330, 360, 390, 420, 450, 480, 510, 550, // 21 - 30
600, 640, 700, 760, 820, 880, 940, 1000, 1100, 1180, // 31 - 40
1260, 1320, 1380, 1440, 1500, 1560, 1620, 1680, 1740, 1800, // 41 - 50
1860, 1920, 2000, 2100, 2200, 2300, 2450, 2600, 2750, 2900, // 51 - 60
3050, 3200, 3350, 3500, 3650, 3800, 3950, 4100, 4250, 4400, // 61 - 70
4600, 4800, 5000, 5200, 5400, 5600, 5800, 6000, 6200, 6400, // 71 - 80
6600, 6900, 7100, 7300, 7600, 7800, 8000, 8300, 8500, 8800, // 81 - 90
9000, 9000, 9000, 9000, 9000, 9000, 9000, 9000, 9000, 9000, // 91 - 100
10000, 10000, 10000, 10000, 10000, 10000, 10000, 10000, 10000, 10000, // 101 - 110
12000, 12000, 12000, 12000, 12000, 12000, 12000, 12000, 12000, 12000, // 111 - 120
};

Wie ktoś o co z tym chodzi.? Jak tutaj ustalić exp?

2. Szukam ten Ekran logowania (dam limit):

742591402943575352037.jpeg

Jeżeli Ci pomogłem. Kliknij 1387468256-U352037.png, Dzięki :)

Opublikowano

Myslisz, ze jakby dało sie zmienić max lvl edytujac tylko cyferki to dlaczego tego wczesniej nie zrobili diffem?

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Nie wiem. Może się da. Bawiłeś się w Source?

Opublikowano

Myslisz, ze jakby dało sie zmienić max lvl edytujac tylko cyferki to dlaczego tego wczesniej nie zrobili diffem?

D:255 = H:FF

D:300 = H:12C

Przecież robili :D tylko lv nie zapisywało ktoś tak zrobił.

Choć byli ludzie co zrobili i im działało :D

Opublikowano

D:255 = H:FF

D:300 = H:12C

Przecież robili :D tylko lv nie zapisywało ktoś tak zrobił.

Choć byli ludzie co zrobili i im działało :D

No tak było, ale po co jakaś marna imitacja tego ?

@2up

Tak, mamy nawet filmik jak lvl up jest obalany w source.

Opublikowano

To jak w końcu da się to zrobić w Source czy nie?

Opublikowano

Da się.

Wejdź na naszego FanPage'a i daj lajka, śledź nas na bieżąco!

Nowy serwer metin2, już wkrótce !

Link w profilu :)

Opublikowano

To jak w końcu da się to zrobić w Source czy nie?

Wszystko się da :)

Jak bym miał source to bym pomógł... niestety formatowałem i usunełem :CCC

9pst4soeytme.png

Opublikowano

Cioty z was, w tables.h musisz podmienic zmienna max_level (jakos tak) z byte na np. int....... zobacz sobie zakres zmiennej int (na pewno jest to duzo), musisz edytowac tez te cale config.cpp itd, potem jeszcze edytowac tabelke mysql tak zeby kolumna level byla rodzajem "int".

edit.

to samo w bince, zmienna max_level zeby byla rodzajem zmiennej int.

Opublikowano

Cioty z was, w tables.h musisz podmienic zmienna max_level (jakos tak) z byte na np. int....... zobacz sobie zakres zmiennej int (na pewno jest to duzo), musisz edytowac tez te cale config.cpp itd, potem jeszcze edytowac tabelke mysql tak zeby kolumna level byla rodzajem "int".

edit.

to samo w bince, zmienna max_level zeby byla rodzajem zmiennej int.

Nie ma w C++ zmiennej byte.

Po za tym tutaj chyba nie trzeba zmieniać typu zmiennej tylko jej wartość.

Opublikowano

Po 1.max lvl da sie zrobic w Source i w zwyklych plikach. Wiem bo to robilem z braćmi w 7godzin 277lvl.

moge powiedzieć żeby jeden lvl zrobic trzeba samemu z pól dnia żeby ogarnąć wszystko diff tez jest potrzebny bo nie wbijesz max lvl...

edytujesz po stronie serwera parę binek nie powiem ile ale powiem ze parę jest.tak samo pliki c. Tez jest parę plikow na pewno nie jeden później jeszcze musisz ustawic w plikach c .w mapach tez nie ogarniesz tego bo do tego trzeba bardzo dobrze umiec c .powodzenia.

Aldrenis Metin2. Coming Soon Nowa Era Serwerów.

Opublikowano

Po 1.max lvl da sie zrobic w Source i w zwyklych plikach. Wiem bo to robilem z braćmi w 7godzin 277lvl.

moge powiedzieć żeby jeden lvl zrobic trzeba samemu z pól dnia żeby ogarnąć wszystko diff tez jest potrzebny bo nie wbijesz max lvl...

edytujesz po stronie serwera parę binek nie powiem ile ale powiem ze parę jest.tak samo pliki c. Tez jest parę plikow na pewno nie jeden później jeszcze musisz ustawic w plikach c .w mapach tez nie ogarniesz tego bo do tego trzeba bardzo dobrze umiec c .powodzenia.

Ciekawa teoria ^^

Najbardziej zaciekawiło mnie po co diff do source oraz te "kilka binek po stronie serwera" ^^

PZDR....

@topic

żeby zmienić max lvl musisz nie tylko edytować zmienną lecz także jej typ, oraz (zapewne) typy headerów przesyłanych do klienta.

Jest to wykonalne lecz z pewnością nie będzie łatwo.

Odnośnie tabeli expa, masz po kolei napisane liczby wymaganego doświadczenia, a liczba po rozpisanych lvl jest ustalana przy w innym miejscu (już dokładnie nie pamiętam w którym, lecz jest tam coś na zasadzie jeśli lvl jest większy niż zmienna PLAYER_MAX_LEVEL_CONST to ustala tą samą liczbę expa)

@Edit

po spr jeszcze raz source:

max lvl jest nie tylko w configu.. także w length.h, odpowiada za niego zmienna PLAYER_MAX_LEVEL_CONST, natomiast zmienna PLAYER_EXP_TABLE_MAX z tego pliku odpowiada za ilość lvli dla których liczba expa wczytywana jest z tabeli.

Opublikowano

Nie ma w C++ zmiennej byte.

Po za tym tutaj chyba nie trzeba zmieniać typu zmiennej tylko jej wartość.

Musisz zmienić, tak samo jak przy max yangach - właśnie dlatego przed src max. yangi można było difem podnieść do "2.147.483.647" yang bo zmienna int nie przyjmuje większych wartości.

Opublikowano

Ciekawa teoria ^^

Najbardziej zaciekawiło mnie po co diff do source oraz te "kilka binek po stronie serwera" ^^

PZDR....

@topic

żeby zmienić max lvl musisz nie tylko edytować zmienną lecz także jej typ, oraz (zapewne) typy headerów przesyłanych do klienta.

Jest to wykonalne lecz z pewnością nie będzie łatwo.

Odnośnie tabeli expa, masz po kolei napisane liczby wymaganego doświadczenia, a liczba po rozpisanych lvl jest ustalana przy w innym miejscu (już dokładnie nie pamiętam w którym, lecz jest tam coś na zasadzie jeśli lvl jest większy niż zmienna PLAYER_MAX_LEVEL_CONST to ustala tą samą liczbę expa)

@Edit

po spr jeszcze raz source:

max lvl jest nie tylko w configu.. także w length.h, odpowiada za niego zmienna PLAYER_MAX_LEVEL_CONST, natomiast zmienna PLAYER_EXP_TABLE_MAX z tego pliku odpowiada za ilość lvli dla których liczba expa wczytywana jest z tabeli.

chodziło mi o binki po stronie klienta bo już przekręcasz.

tu tak się wypowiadasz specjalistycznie a chuja zrobiłeś myślisz ze wystarczy w 1 pliku cc zmienic i w 1 pliku po stronie klienta? chyba się grubo mylisz.mało osób to zrobiło i nikt tego nie udostępnia ale za parę miesięcy kto ogarnie dokładniej max lvl postawi na tym serwer.

boże bez diffa nawet w source byś nie miał max lvla 250.... ani w zwykłym jeśli zmienisz w plikach c tabelkach po stronie klienta to zeby wbić ten lvl musisz wbić diffa pomyśl zanim coś na piszesz bo mi się płakać chce.

sama zmiana ci nic nie da bez danego diffa.

Tu takie spece a za przeproszeniem chuja zrobiliście.czekacie na gotowe od epvp lub metin2dev.ymir dał wam source a wy go nie ogarniacie to tak jak daj dziecku książkę to tego nie przeczyta tak samo wam daj source a wy nic nie zrobicie.

lub daj polakowi ryż i kijki o nie potrafi ze zryć a chińczyk umie ze zryć to jest tak z wami 

Opublikowano

chodziło mi o binki po stronie klienta bo już przekręcasz.

tu tak się wypowiadasz specjalistycznie a chuja zrobiłeś myślisz ze wystarczy w 1 pliku cc zmienic i w 1 pliku po stronie klienta? chyba się grubo mylisz.mało osób to zrobiło i nikt tego nie udostępnia ale za parę miesięcy kto ogarnie dokładniej max lvl postawi na tym serwer.

boże bez diffa nawet w source byś nie miał max lvla 250.... ani w zwykłym jeśli zmienisz w plikach c tabelkach po stronie klienta to zeby wbić ten lvl musisz wbić diffa pomyśl zanim coś na piszesz bo mi się płakać chce.

sama zmiana ci nic nie da bez danego diffa.

Tu takie spece a za przeproszeniem chuja zrobiliście.czekacie na gotowe od epvp lub metin2dev.ymir dał wam source a wy go nie ogarniacie to tak jak daj dziecku książkę to tego nie przeczyta tak samo wam daj source a wy nic nie zrobicie.

lub daj polakowi ryż i kijki o nie potrafi ze zryć a chińczyk umie ze zryć to jest tak z wami

po 1 nie przekręcam, napisałeś dokładnie: "edytujesz po stronie serwera parę binek nie powiem ile ale powiem ze parę jest.".. Nawet jesli to pomyłka i miało być "klientowych", pomijając to że nie mam pojęcia na ilu binkach chodzi twój client, ale np mój na jednej....

Co do max lvl, czy ja coś napisałem że że jeden plik?;> nie wydaje mi się, czytaj uważnie..

a co do dalszej twojej wypowiedzi mam nieustające wrażenie że mylisz "skompilowane Game + diff" z "source + zmiany w kodzie + kompilacja".. Nie wiem kto tu się nie zna ale najwyraźniej ty...

@Edit

PS. serwery ze zwiększonym limitem lvlowym już stoją (nawet Polskie)

Opublikowano

po 1 nie przekręcam, napisałeś dokładnie: "edytujesz po stronie serwera parę binek nie powiem ile ale powiem ze parę jest.".. Nawet jesli to pomyłka i miało być "klientowych", pomijając to że nie mam pojęcia na ilu binkach chodzi twój client, ale np mój na jednej....

Co do max lvl, czy ja coś napisałem że że jeden plik?;> nie wydaje mi się, czytaj uważnie..

a co do dalszej twojej wypowiedzi mam nieustające wrażenie że mylisz "skompilowane Game + diff" z "source + zmiany w kodzie + kompilacja".. Nie wiem kto tu się nie zna ale najwyraźniej ty...

@Edit

PS. serwery ze zwiększonym limitem lvlowym już stoją (nawet Polskie)

hahhahahaha tyko ty ***** przeczytaj co piszesz nie zrobiłeś max lvla ani nie umiesz to co możesz wiedzieć o tym?> zbędny spam moim zdaniem.

rozumiem jak by ktoś zrobił  i by się wypowiedział a nie takie noby za przeproszeniem chuja zrobiły a dają rady boże.jakby to ymir poczytał niezłą beke by miał

Polacy to serio niedojebany naród w porównaniu do innych

Tu taki spec a u siebie nie zrobił a się wypowiada.to tak jakby ogrodnik dostał informatyczną ksiązke i niby przeczytał itp a wypowiadał się a nigdy tego nie zrobił to tak jak koleś pierdoli swoje smuty np na lekcji ze umie robić np dajmy na to przykład gre 3d i by mówił komuś jak ma robić a nigdy gry 3d swojej nie napisał a niby ma pojęcie ze wszystko wie......

więc moim zdaniem ten co tego nie zrobił nigdy nie powinien się udzielać rozumiem nabijanie postów lajków ale na chuj wam to? podniecacie się ze macie więcej?> dawanie odpowiedzi których w 10% nie zrobiliście?> to tak jakby cie nauczyciel fizyki uczył matematyki ogarnijcie się..

nie długo to kurwa ksiądz powie ze 5+5 to jest 11 a wy mu uwierzycie i tak będziecie tego używać

lecz się zjebie genetyczny bo twoje lajki o chuja rozbić myślisz ze jesteś kims?> a taka prawda ze nikim bo wypierdalasz swoją odpowiedz w której nie sprawdzałeś to tak jakby osoba od matematyki dawała ci korepetycje informatyki ze 5+5 to początek strony lub początek gry to jest 123 start 123 lecz się.... 

Mogę dostać warna/bana ale mnie to już wkurwia jak ktoś co nie robił tego i wie ze tak sie robi daję odpowiedzi to tak jakby akrobata cię uczył chemii...... 

Opublikowano

hahhahahaha tyko ty ***** przeczytaj co piszesz nie zrobiłeś max lvla ani nie umiesz to co możesz wiedzieć o tym?> zbędny spam moim zdaniem.

rozumiem jak by ktoś zrobił i by się wypowiedział a nie takie noby za przeproszeniem chuja zrobiły a dają rady boże.jakby to ymir poczytał niezłą beke by miał

Polacy to serio niedojebany naród w porównaniu do innych

Tu taki spec a u siebie nie zrobił a się wypowiada.to tak jakby ogrodnik dostał informatyczną ksiązke i niby przeczytał itp a wypowiadał się a nigdy tego nie zrobił to tak jak koleś pierdoli swoje smuty np na lekcji ze umie robić np dajmy na to przykład gre 3d i by mówił komuś jak ma robić a nigdy gry 3d swojej nie napisał a niby ma pojęcie ze wszystko wie......

więc moim zdaniem ten co tego nie zrobił nigdy nie powinien się udzielać rozumiem nabijanie postów lajków ale na chuj wam to? podniecacie się ze macie więcej?> dawanie odpowiedzi których w 10% nie zrobiliście?> to tak jakby cie nauczyciel fizyki uczył matematyki ogarnijcie się..

Mozzie ma przecież racje, nie wiem po co sie klocisz. Tutaj sie nie edytuje jednego pliku a kilka w bince i w game.

Opublikowano

Mozzie ma przecież racje, nie wiem po co sie klocisz. Tutaj sie nie edytuje jednego pliku a kilka w bince i w game.

po 1 to nie jest dowód bo tak każdy głupi nagra i wrzuci ale po wylogowaniu postaci ci wypierdala lvl do 0 lub idzię 1-2-3-4-5 a w mysql masz wjebany np 519lvl a na serwerze 19lvl

lvle tak ak na filmiku to robota 10minut 

każdy głupi może nagrać wbijanie lvla na psach do np 1klvl ale jak wylogujesz masz 1lvl lub 125lvl zależy jak stanie ci lvl a w mysql wjebie ci ten 1klvl 

i do tych lvli żeby tak działały nie trzeba nawet w source grzebać więc nie wiem co ty chcesz udowodnić tym linkiem?>

Pokaż jak przechodzisz przez mapy lub wylogowujesz się i logujesz bo to gówno co dałeś to sobie w dupę wsadź i się podetrzyj 

jak znam zycie to teraz się zamkniesz albo zaczniesz pisać to i tamto a taka prawda ze bez prawdziwego dowodu to sobie możesz co najwyżej udowodnić ze jesteś noobem.który nagra byle jaki film i już kurwa zrobił max lvl większy niz 256 to raczej ci dziecko jakieś niedorozwinięte uwiezy 

Metin2dev na którym sami developerzy pracują do tej pory nie umią zrobić max lvla a tam pracuję nad tym z 20 osób umiących c++ więc to co ty wypierdalasz to tak jak wieśniak powie ze widział ufo 

Opublikowano

po 1 to nie jest dowód bo tak każdy głupi nagra i wrzuci ale po wylogowaniu postaci ci wypierdala lvl do 0 lub idzię 1-2-3-4-5 a w mysql masz wjebany np 519lvl a na serwerze 19lvl

lvle tak ak na filmiku to robota 10minut

każdy głupi może nagrać wbijanie lvla na psach do np 1klvl ale jak wylogujesz masz 1lvl lub 125lvl zależy jak stanie ci lvl a w mysql wjebie ci ten 1klvl

i do tych lvli żeby tak działały nie trzeba nawet w source grzebać więc nie wiem co ty chcesz udowodnić tym linkiem?>

Pokaż jak przechodzisz przez mapy lub wylogowujesz się i logujesz bo to gówno co dałeś to sobie w dupę wsadź i się podetrzyj

jak znam zycie to teraz się zamkniesz albo zaczniesz pisać to i tamto a taka prawda ze bez prawdziwego dowodu to sobie możesz co najwyżej udowodnić ze jesteś noobem.który nagra byle jaki film i już kurwa zrobił max lvl większy niz 256 to raczej ci dziecko jakieś niedorozwinięte uwiezy

Metin2dev na którym sami developerzy pracują do tej pory nie umią zrobić max lvla a tam pracuję nad tym z 20 osób umiących c++ więc to co ty wypierdalasz to tak jak wieśniak powie ze widział ufo

Czlowieku? Co Ty probujesz udowodnic? Na metin2dev to polowa Polacy wiec... Oni pewnie zrobili tylko aktualnie nie beda sie dzielic z kims takim jak Ty. Nam tez to sie udalo. Zaraz wrzuce ss z naszych rozmow na PW jak mnie wypytywales, nie wiedziales co to source, a do tego myslales, ze wpisy query do mysql to source... Przymknij te morde i siedz cicho, bo to udostępnie. Nie zobaczy tego jedna czy dwie osoby, a setki :)

@Edit

Czytajac 2 raz moja wypowiedź zle to zabrzmiało. Chodzilo mi, ze Polacy to madry naród dlatego metin2dev sie z nich sklada, bo potrafia duzo :)

Moge dopowiedziec, ze deco016 zniósł limit lvl daleko przed nami :)

Opublikowano

Czlowieku? Co Ty probujesz udowodnic? Na metin2dev to polowa Polacy wiec... Oni pewnie zrobili tylko aktualnie nie beda sie dzielic z kims takim jak Ty. Nam tez to sie udalo. Zaraz wrzuce ss z naszych rozmow na PW jak mnie wypytywales, nie wiedziales co to source, a do tego myslales, ze wpisy query do mysql to source... Przymknij te morde i siedz cicho, bo to udostępnie. Nie zobaczy tego jedna czy dwie osoby, a setki :)

co mnie rozmowa obchodzi daj filmik jak sie wylogowujesz i sie logujesz bo to co widziałem i nawet rozmowa co ma udowodnić/? 

Może i kiedyś nie wiedziałem ale mam braci co są informatykami zadzwoniłem w końcu zapytałem się czy by mi nie pomogli i wpadli i mi pomogli i wytłumaczyli to z czym tym mi kurwa wyjeżdżasz.znalazł się wszystko wiedzący ale zapewne jak ty kurwa zaczynałeś to też chuja umiałeś i wypytywałeś..................................... 

Opublikowano

co mnie rozmowa obchodzi daj filmik jak sie wylogowujesz i sie logujesz bo to co widziałem i nawet rozmowa co ma udowodnić/?

Może i kiedyś nie wiedziałem ale mam braci co są informatykami zadzwoniłem w końcu zapytałem się czy by mi nie pomogli i wpadli i mi pomogli i wytłumaczyli to z czym tym mi kurwa wyjezdzasz

Hahahaha, prosze, proszę, niech go ktos zabierze, bo zaraz tutaj posmiewisko sie z Ciebie zrobi i po co Ci to? Tak, zrobilismy to, nie musze Ci tego udowadniać, bo tego source z limitem lvl juz nie mamy, mamy standardowe bez tej edycji.

Opublikowano

Hahahaha, prosze, proszę, niech go ktos zabierze, bo zaraz tutaj posmiewisko sie z Ciebie zrobi i po co Ci to? Tak, zrobilismy to, nie musze Ci tego udowadniać, bo tego source z limitem lvl juz nie mamy, mamy standardowe bez tej edycji.

no wiadome ze by ci większość uwierzyła ale mnie liczba postów ani komentarzy nie rusza więc masz problem.płacą ci za takie pierdolenie ? Smuty Smuty bla bla bla bla bla 

idz poproś przyjaciół żeby za tobą się wstawili  ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...