Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowe przyciski :)

gEk.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, są to moje drugie buttony jakie kiedykolwiek wykonałem, może się komuś spodobają i bd chciał je umieścić gdzieś :) Zapraszam do oceny. Jeżeli ktoś ma poradniki dot. robienia layoutów, buttonów, ramek itp do prezentacji/stron serwerów to prosiłbym o podanie:)

70837125494579494064.png

88157546029346228560.png

Download:

http://speedy.sh/mPsyn/Buttony-1-gEk.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/c20818e6c1ab3dc79e9e11a7ac24d0aa162e7d177b7023a0a361fe07e6fa45e2/analysis/1402928399/
Opublikowano

Sorki,ale po co komuś takiś syf ?

Daj sobie z tym spokój i rób coś normalnego... np. jakieś belki.

Nie zostawię like.

Napisałem że jest to mój drugi button :# Nie od razu Rzym zbudowano :O

Ale dzięki za krytykę :) Z czasem będą lepsze.

Jak w 4 zmienił byś czcionkę i może kolor było by o wiele lepsze. Like + Może wykorzystam.

A paczce jest plik psd :) Wiesz co robić. Powodzenia i dzięki.

Teraz zauważyłem że poza button wyszło lekkie światło, jest to prawdopodobnie o jednej z flar. Jeżeli ktoś chciałby skorzystać to w paczce są psd, można usunąć.

Opublikowano

Nie wiem czy nie lepiej było wstawić tu białe tło z czarnym napisem.
Praca kompletnie brzydka, nie chodzi tu nawet o brak umiejętności graficznej, po prostu wygląd tego, rzucony cień na światło robi z tej pracy gówno.
Swoją drogą nie wiem gdzie widziałeś wcześniej coś takiego, jeśli nigdzie to polecam Ci zgłosić to w odpowiednie miejsce może zostaniesz tytułowany odkrywcą roku czy coś w ten deseń.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Tzn. zgłosić to mam jako gówno roku? Bo nie rozumiem:)

Jutro zrobię kolejne, bd robił aż zacznie coś wychodzić, dzięki za krytykę.

Pozdrawiam,

PS. A ma ktoś poradniki jakieś? Nie musi być dokładnie nt. buttonów ale może być nt. dobierania cieni/swiatła/napisów itp. Albo poradniki dot. belek/ramek do prezentacji/stron metina. Może jutro broń się jakaś pojawi jak ogarnę blendera:)

Opublikowano

Tzn. zgłosić to mam jako gówno roku? Bo nie rozumiem:)

Jutro zrobię kolejne, bd robił aż zacznie coś wychodzić, dzięki za krytykę.

Pozdrawiam,

PS. A ma ktoś poradniki jakieś? Nie musi być dokładnie nt. buttonów ale może być nt. dobierania cieni/swiatła/napisów itp. Albo poradniki dot. belek/ramek do prezentacji/stron metina. Może jutro broń się jakaś pojawi jak ogarnę blendera:)

Oczywiście że nie jako gówno, jako cień który leży na świetle.

Zapewniam Cię, jeśli ktoś jest tak wyrozumiały na głupotę jak ja, to z całą pewnością zostaniesz nagrodzony.

Nie trzeba tu poradników, dam Ci poradę prosto od siebie. Cień powstaje w wyniku kolizji "czegoś" na drodze światła.

Odbywa się to mniej więcej tak : A > B > C

A - Światło

B - Coś stoi na drodze strumienia światła

C - Cień

Najprostsza zasada jaką powinieneś się kierować jeśli chodzi o światło-cień.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Wiem jak powstaje cien :) dzieki. Skorzystam z rad.

Nie rozumie tego "jezeli ktos jest tak wyrozumialy na glupote jak ja" mozesz wytlumaczyc?

Pozdrawiam,

@nie moge edytowac bo na tele jestem.

Mam pytanie odnosnie ramej itp. Skad niektorzy robiacy ramki, buttony maja po bokach rozne "lancuchy", dziwne "zabki" czy cos a la kolce/ostrza. (wiecie o co chodzi). Skad to biora? Jakas strona z takini renderami/c4d czy moze brushe?

Opublikowano

Wiem jak powstaje cien :) dzieki. Skorzystam z rad.

Nie rozumie tego "jezeli ktos jest tak wyrozumialy na glupote jak ja" mozesz wytlumaczyc?

Pozdrawiam,

@nie moge edytowac bo na tele jestem.

Mam pytanie odnosnie ramej itp. Skad niektorzy robiacy ramki, buttony maja po bokach rozne "lancuchy", dziwne "zabki" czy cos a la kolce/ostrza. (wiecie o co chodzi). Skad to biora? Jakas strona z takini renderami/c4d czy moze brushe?

To są shape na których zastosowano styl.

O co chodziło z głupotą, opisałem w tym samym poście, wystarczy go przeanalizować na ludzki sposób.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Ok kapuje

jestem poczatkujacy, co to te shape? Chce jak najwiecej sie dowiedziec a potem robic wlasne rzeczy.

Opublikowano

Dzięki ziomuś, jutro się pobawię jak wrócę, mam pytanie (na razie ostatnie xD).

Pisałeś wyżej że na tych kształtach zastosowano style, tzn.? Mógłbyś podać jakiś przykład? :) Np. z tej strony co ty podałeś, pierwsze lepsze shape i jaki styl? Jak wybrać ten styl w PS Cs6? :) Pewnie banalne i debile pytania ale widzę że masz jakieś pojęcie więc korzystam z okazji.

Opublikowano

Jeszcze jedna sprawa, może wiesz jak to rozwiązać.Gdy robie buttony.

1. Robię nowy projekt przeważnie 300x100/150 px.

2. Robię zaokrąglony prostokąt o mniejszych wymiarach od powyższych ok. 200/150x50/25 px. Ogólnie chodzi o to że ten button nie ma wymiarów takich jakich wybrałem na nowy projekt tylko mniejsze. Takie jakie mi się zaznaczy.

3. Na prostokąt który ma być buttonem nakładam teksturę/obrazek. Przeważnie rozmiarów większych 3krotnie czy nawet więcej.

4. I gdy nałożę go na ten prostokąt to mam problem z usunięciem "nadmiaru" tego obrazka/tekstury, które zostaje poza bannerem, muszę to robić gumką, nieraz małą, co sprawia nieraz wiele kłopotów i zajmuje dużo czasu. Może masz sposób jak nałożyć teksturkę/obrazek tylko na wyznaczone pole?

Opublikowano

To co wykonałeś jest ohydne. Wstawiłeś to do działu metina, więc tematyka powinna być chociaż troszeczkę podobna, ale ty na to nie postawiłeś. Od*ebałeś byle gówno jak to mogę nazwać. (Przepraszam za słownictwo, ale trochę pokory musi być). Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Zrobiłem swoją pierwszą belkę, miałem problem tylko z kształtem elipsy, chodzi o to że nie wiedziałem jak dobrać efekty/brushe żeby zmienić ten kształt a nie zostawiać go standardowym, jak ktoś ma pomysły jak zmienić kształt albo jakieś fajne kształty ma to może podrzucić.

Zapraszam do oceny.

25395827748212322889.png

Download:

http://speedy.sh/aCATb/belka-gEk.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/d33269bc1c36c3db545617dd2c9d618db6528a538aa0dd92a5721344268aadfd/analysis/1403036174/
Opublikowano

Zrobiłem swoją pierwszą belkę, miałem problem tylko z kształtem elipsy, chodzi o to że nie wiedziałem jak dobrać efekty/brushe żeby zmienić ten kształt a nie zostawiać go standardowym, jak ktoś ma pomysły jak zmienić kształt albo jakieś fajne kształty ma to może podrzucić.

Zapraszam do oceny.

25395827748212322889.png

Download:

http://speedy.sh/aCATb/belka-gEk.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/d33269bc1c36c3db545617dd2c9d618db6528a538aa0dd92a5721344268aadfd/analysis/1403036174/

To nagłówek nie belka, lepsza niż poprzednie ale też brzydka.

Poczytaj trochę teorii, potem się bierz za praktykę.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Dzieki, krytyke wezme pod uwage. Sa to 1 prace mysle ze nast bd lepsze:)

Opublikowano

@Mizune masz może jakiś link do tych "teorii" albo poradników jak zrobić coś takiego albo belkę do prezentacji/ramkę na stronę? chcę się zacząć tym "bawić" a potem może coś z tego mieć, ale nie mogę znaleźć tych "teorii" które mają mi pomóc :)

Pozdrawiam!:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...