Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drop hack - jak to wygląda?

PaatrykPaatryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wygląda drop hack? Co się dzieje z clientem? Teraz zaczął mi się mecz i wywaliło mnie do pulpitu. Kiedy zalogowałem się znowu i kliknąłem reconnect pojawił mi się czarny ekran, ale znowu wywaliło mnie tam gdzie jest reconnect. I tak ciągle mam choćbym nie wiem ile próbował :/

Opublikowano

Jeżeli meczu nie będziesz miał w historii, to był to najprawdopodobniej drophack. Po użyciu drophacka rozłącza Cię zazwyczaj z gry i piszę ponowne łączenie, a po wejściu ponownie, gra nie chcę się ładować.

Opublikowano

Osoby chcące wyrzucić grę najczęściej dosują port na którym toczy się rozgrywka z vps, bądź botnet'u. Jeżeli miałeś reconnect'a, a gry nie było w historii, najprawdopodobniej był to drophack. W takiej sytuacji możesz napisać do supportu, ostatnimi czasy podchodzą do sprawy bardziej poważnie.

Opublikowano

Osoby chcące wyrzucić grę najczęściej dosują port na którym toczy się rozgrywka z vps, bądź botnet'u. Jeżeli miałeś reconnect'a, a gry nie było w historii, najprawdopodobniej był to drophack. W takiej sytuacji możesz napisać do supportu, ostatnimi czasy podchodzą do sprawy bardziej poważnie.

Podchodzą do sprawy poważniej, co masz na myśli?

Tak, to był na 90% drop, chyba nigdy mi sie nie zdarzylo, aby przez riot skasowała mi się gra, jak już to czasami "lose prevented", ale nigdy po winie riotu mi sie gra nie usunęla. Z winy riotu mogą być lagi, reconnecty itd. ale będzie w historii gier.

Opublikowano

Podchodzą do sprawy poważniej, co masz na myśli?

Tak, to był na 90% drop, chyba nigdy mi sie nie zdarzylo, aby przez riot skasowała mi się gra, jak już to czasami "lose prevented", ale nigdy po winie riotu mi sie gra nie usunęla. Z winy riotu mogą być lagi, reconnecty itd. ale będzie w historii gier.

Mam namyśli to, że przyglądają się sprawie bliżej i najczęściej ddoser jest banowany. Oczywiście nie wiem jak z polskim supportem.

W takim razie wyślij zgłoszenie, będzie o jednego ddosera mniej.

Opublikowano

No powoli Riot coś robi bo teraz zwykłym biedackim za 7$ VPSem nic nie zrobisz. Potrzeba 2 takich a nawet trzech bo czasem nie działa.

Ogólnie to zbanowali mi jednego VPS'a ale konto w LoLu żyje. 

Opublikowano

Źli ludzie, wyrzucają gry. Trzeba reportować na YoloQ.

Lol to nietypowa gra, bowiem twoja rozrywka może negatywnie wpływać na rozrywke osób trzecich. Dlatego są pewne zasady, do których trzeba się dostosowywać, m.in nie powinno się używać cheatów. Z resztą to niesportowe :)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Więc tak. Gdy ktoś "Drophaknie" jest Attempting to reconnect, potem możesz np. wyjść z gry i masz, że wyszedłeś z gry, która jeszcze trwa, ale nie możesz się reconnectnąć. Potem gra po prostu znika z match history.

Opublikowano

Nie mam hajsu tyle bo wydałem na urodziny i te głupie VPS'y + vip do BoLa. A co do drop hacka to niekoniecznie grę wywala i nie ma jej w historii. Jest opcja, że jak Cie przykładowo złapali to DDosujesz grę i spokojnie uciekasz z miejsca i gra wznowiona ale jesteś żywy xD

Opublikowano

Teraz są bardziej nowoczesne drop hacki, był film na youtube, gdzie koleś robił attemtping to reccnonect a potem znów grał, omijał tak np. ganki z mida, swoich dedów etc. 

PMK3yt4.png

Opublikowano

Teraz są bardziej nowoczesne drop hacki, był film na youtube, gdzie koleś robił attemtping to reccnonect a potem znów grał, omijał tak np. ganki z mida, swoich dedów etc. 

Wyjebanie gry a DoS'owanie jej to dwie różne rzeczy.

Opublikowano

Wyjebanie gry a DoS'owanie jej to dwie różne rzeczy.

Grę wyjebujesz, D(D)oSując ją przez dłuższy czas.

Enforcevip JEST BEZPIECZNE. NIE KUPOWAĆ, NIE JEST WARTE NAWET ZŁAMANEJ ĆWIARTKI GROSZA.

Drugi naczelny bolowiec mpcforum, tuż po Marcolym. Nie pisać po hasło do rara z enforcevip.

Opublikowano

Przecież atakując grę z jednego VPS to DoS, dopiero przy ilości > 1 to DDoS xD

Tak, dlatego napisałem D(D)oS.

Drugie D jest w nawiasie xD

Enforcevip JEST BEZPIECZNE. NIE KUPOWAĆ, NIE JEST WARTE NAWET ZŁAMANEJ ĆWIARTKI GROSZA.

Drugi naczelny bolowiec mpcforum, tuż po Marcolym. Nie pisać po hasło do rara z enforcevip.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...