Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] leona vs braum

sh0keN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy kogo bardziej "ogarniasz". Moim zdaniem Leona jest silniejsza + tańsza. Jeśli zależy Ci na kupnie Brauma to poczekaj, aż stanieje :)

Opublikowano

Braum dostanie nerfa z tego co wiem, natomiast Leona jest była i będzie zbalansowana, a zarazem całkiem mocna w early i lategame. Polecam Ci bardziej Leone.

Opublikowano

Leona

Już od 2lvla bardzo silny support, stun, doskok, tarcza z dmg, ulti stworzone do teamfightów.

Opublikowano

Leona

+ burst do damage dla ally

+ masa focusów

+ tankowata

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej kupić Leon'e dla mnie mocniejsze early game, przez co można sobie wyrobić przewagę na lini.

Dodatkowo jej ulti można łatwo złapać enemy adc ;)

Opublikowano

Aktualnie Braum jest lepszy.. jednak ma około 75% bana na rankedach ;).

Jeżeli mainujesz supporta to wybierz leone.. a brauma kupisz potem, dlatego że na 99% zagrasz nim może 2 na 10 gier.. albo enemy ci go ukradnie..

Braum:

Tarcza(to jest OP.. i bez tego byłby usless jako support..) blokuje ultimate jak chce.. luciany itd wszystko usless jak braum wstawi tarcze ;x, widziałem nie jedną grę z nim..

Q - slow + nakłada status.

status o ile się nie myle 4 ataki i stun.

ataki kumulują się z innymi z drużyny dlatego to takie dobre, to chyba jego pasywka o ile się nie myle ;).

Ult podrzuca i tak dalej.. też dużo daje..

wbijasz w TF ultujesz, dajesz tarcze.. stunujesz ;x a szkoda gadać :D.

Leona też jest jedną z lepszych ;) jednak nie dla każdego.. i moim zdaniem jak ma się leone.. to stara się o agresywną grę(z leoną łatwo wygrać bota) powinno się enemy pod wierze wyrzucić..

No i łatwo nią tf zaczynać ;) ult.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Braum dostał solidnego nerfa więc zdecydowanie leona, w połączeniu z ogarniętym adc masakruje bota i na dodatek użyteczna w tf.

76561198053546969.png

Opublikowano
Leona zbyt łatwa do skontrowania (morgana, thresh). Wg mnie lepszy Braum. To, że poleciały na niego nerfy, ma się nijak do jego utility, które jest poprostu wyśmienite. 

PS: jeśli nie posiadasz thresha, to polecam Ci go kupić zamiast leo/braum. Niesamowicie ciekawa postać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...