Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Jinx Czy Yasuo

Zgredxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie tak jak w temacie nie wiem kogo kupic Jinx Yasuo czy moze kupic jakąs inną  postac zalezy mi na tym by od początku gry niezle cisnąc przeciwników.

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

2 rozne linie , ale ja wole jinx 

- duuzy m.speed z passywki

- zajebisty bonus atk.spd / zasieg+ dmg na Q

- odkrycie, slow z W

- root na E

- global ulti

- dobra w kazdej fazie gry

IMO jinx jest najlepszym adc w tej mecie.

baner.png

Opublikowano

Yasuo.

• shield,
  • podwojony cios krytyczny,
  • niskie CD na prawie każdym spellu,
  • idealny na obecną metę,
  • może zablokować prawie każdą umiejętność,
  • podrzucenie,
  • brak many,
  • doskok do przeciwnika,
  • ogromny armor penetration z R.
Opublikowano

Najlepszym ADC w tej mecie jest Lucian a nie Jinx. Jinx nawet TOP2 nie jest bo TOP2 na obecna chwile to Caitlyn.  Jak chcesz w early game cisnąc to ofc yasuo bo patrząc na dzisiejszy model rozgrywki to ADC moze sie rozwinąc dopiero po 30 minucie, nigdy przedtem.

Opublikowano

Yasuo:

- mobilny

- tarcza z pasywki 

- łatwa farma

- doskoki co 0.5s

- niskie cd 

- ściana blokująca pociski 

- podwaja szansę na krytyka z pasywki

- podrzut

Opublikowano

Najlepszym ADC w tej mecie jest Lucian a nie Jinx. Jinx nawet TOP2 nie jest bo TOP2 na obecna chwile to Caitlyn.  Jak chcesz w early game cisnąc to ofc yasuo bo patrząc na dzisiejszy model rozgrywki to ADC moze sie rozwinąc dopiero po 30 minucie, nigdy przedtem.

faakee. Nie wiem gdzie sie bujasz, ale zauważyłem, że już w goldzie adc ładnie farmią i nie można im tego zarzucić ! Jeśli ktoś potrafi w 10min wyfarmić około 80-90 creepów, to w 20min już coś robi... 

top// Bujasz nad dwoma różnymi liniami/postaciami. Jak dla mnie lepszy jest Yasuo bo nie lubie grać na adc. Do gry na bocie trzeba być zgranym i mieć dobrego supporta, a nie... Suport gra leoną i adc musi się wbijać. BRONZE DETECT (y) Ale jeśli chodzi o użyteczność w drużynie to i yasuo i Jinx może wygrać gre, lecz Jinx już trzeba więcej ogarnąć a nie grać na poziomie drewna 20. Czyli ja bym kupił Yasuo ponieważ mam nim zagranych 40rankedów z czego 24wygrane :))

Opublikowano

Mam lucka i jinx, z mojej perspektywy :

Lepiej mi się gra jinx pewnie dlatego że nie wymaga takiego skila jak Lucek.

Jinx to świetny puszer niekiedy uda mi się 2 turety pusznąć przy 2 zabójstwach, zanim przeciwnik dojdzie s powrotem.

Może to i śmieszne ale kupuje sobie 5 potek na mane przy powrocie i taki harass zonowanie przeciwnika że, ja mam 60 farmy a on 16.

A Luckiem nie potrafię się rozkręcić, myślę że nim najlepiej czekać na gangi i farmić. No chyba że enemy to debile. 

Opublikowano

Yasuo. Wypycha Zeda i Talona z mety, staje się jednym z bardziej opłacalnych champów na mida przeciwko wszelkim ap, chociaż zalezy od tego jak go ogarniesz. Jeśli dobrze dobierzesz team, żeby było dużo podrzuceń, to gg wp gra wygrana. Tyle w temacie.

2ag6arq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...