Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

dzienne bieganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, od paru dni biegam dziennie po 7-12km czy takie bieganie cos mi daje? I czy warto?

Opublikowano

A warto, kondycja i wyrobisz sobie mięśnie u nóg i innych. Ale oczywiście nie po 2 tygodniach.

A brzuch spale bieganiem?

Opublikowano

A brzuch spale bieganiem?

Jeżeli biegasz dziennie i regularnie spalisz, sporo.

Zbliżają się wakacje, przydałoby się w sumie ;d

Opublikowano

każdym wysiłkiem fizycznym spalisz nadmiar tłuszczu, ciało przy zaczęciu jakichś regularnych ćwiczeń zawsze najpierw zaczyna spalać tkankę z brzucha, więc tak, spalisz brzuch o ile będziesz dostatecznie dużo biegał i jadł odpowiednie rzeczy.

Opublikowano

Z tego co słyszałem jak za dużo będziesz biegał i nie będziesz tego uzupełniał białkiem np. z jajek, mięsa tylko będziesz biegał po te 12km dziennie i żadnej diety to zaczniesz palić mięśnie. Więc jeżeli chodzisz na siłowni i budujesz mase mięśniową to po każdym bieganiu jedz odpowiednie ilości różnych prodkuktów aby zaopatrzyć się w energię.

Opublikowano

Z tego co słyszałem jak za dużo będziesz biegał i nie będziesz tego uzupełniał białkiem np. z jajek, mięsa tylko będziesz biegał po te 12km dziennie i żadnej diety to zaczniesz palić mięśnie. Więc jeżeli chodzisz na siłowni i budujesz mase mięśniową to po każdym bieganiu jedz odpowiednie ilości różnych prodkuktów aby zaopatrzyć się w energię.

Ja tylko biegam, nie chodzę na siłownię

Opublikowano

Ja tylko biegam, nie chodzę na siłownię

Mimo wszystko powinieneś się jeszcze odpowiednio odżywiać żeby mięsni nie popalić. Bo one pod wpływem wysiłku palą się tak jak tłuszcz. Jak mięśnie nie będą dostawały białka z pożywiena to nwm, Nie musisz jeść nie wiem czego. Wystarczy dziennie ze 3 jajka, ryż, mięsko jakieś.

Opublikowano

Kiedy biegasz pracują Ci mięśnie brzucha, uda, łydki, to tego można włączyć klatkę piersiową (przez "systematyczne" i równomierne wymachy rąk podczas biegu).

Bieganie poprawia samopoczucie. Warto do biegania dodać sobie hantle + sztangę, a na pewno zobaczysz gigantyczne zmiany :)

Opublikowano

A rower po 1,5h? ;D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Nie biega sie codziennie twoje miesnie tez potrzebuja regeneracji gdyz po wysliku jakim jest bieg jest wytrwarzany kortyzol , bieganie owszem spalsiz tluscz ale gdy twoje tentno wyniesie wiecej niz 140 zaczniesz spalac miesnie,

Opublikowano

Jak przedmówcy powiedzieli. Może waga spadać ale prawdopodobnie będzie to więcej spalonych mięśni niż tłuszczu dlatego opony nie zrzucisz tylko mięśnie. Faktycznie nad dietą trzeba pomyśleć. Skoro chcesz zrzucić brzuch i przy okazji ćwiczysz to po prostu utnij sobie z 100-200 KCAL od twojego dziennego zapotrzebowania daj sporo białek i będzie w porządku :) 

Opublikowano

Nigdy nie biegaj dłużej, niż pół godziny! Lepiej biegać np. 2 razy dziennie przez 15 minut, ale bardzo intensywnie. Fakt, tłuszcz będzie się spalać, ale mięśnie również i może spowodować to odwrotny skutek do pożądanego.

Opublikowano

Skąd wy takie rzeczy bierzecie ? Ze stron o pseudo-kulturystyce? W organizmie w pierwszej kolejnosci spalane są tłuszcze i cukry, bo mają wyższą wartość energetyczną. Mięśnie, a konkretniej białka z których są zbudowane spalane są wtedy kiedy tych dwóch jest mało.

Wystarczy zwyczajnie jeść więcej białek, a o mięśnie możesz być spokojny. Polecam biegac naprzemiennie długi dystans (o tym że bez przerw chyba mówić nie muszę) wolniejszym tempem i np. 1-2 km jak najszybciej, z jednym dniem przerwy w tygodniu. Ja robie tak już od około roku. Spadku masy mięśniowej jakoś nie zauważyłem (wręcz przeciwnie) , a z rezultatów jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano

Spalasz kalorie, poprawiasz kondycję oraz polepszasz wytrzymałość stawów.

Oby tak dalej, powodzenia! ;)

96034786091750408439.png

Opublikowano

Już po pierwszym przeczytaniu tego tematu można zauważyć, że na forum przebywają sami doświadczeni sportowcy.

Jeśli dajesz radę tyle dziennie biegać to bardzo dobrze. Wiadomo, mięśnie potrzebują odpoczynku więc co drugi dzień możesz robić sobie trochę mniej intensywny trening. Nie przejmuj się postami typu ,,spalisz mięśnie". Jeśli będziesz się zdrowo i regularnie odżywiałm, nic takiego nie nastąpi. Uwierzył mi trenuje od zawsze :)

Takim bieganiem spalisz naprawdę dużo tłuszczu, więc musisz pamiętaj o jego uzupełnianiu. Osobą która uprawia jakiś sport posiada o wiele większe dzienne zapotrzebowanie na odpowiednie składniki odżywcze. W skrócie musisz więcej jeść jak trenujesz. Przy takim bieganiu można naprawdę dobrze wyrobić sobie masę mięśniową prawie na całym ciele.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...