Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Lista Serwerów

obanek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie w moim małym poradniku[ten niestety będzie krótki] : ) Będzie to seria poradników z najczęściej poruszanymi pytaniami / błędami jakie pojawiają się w ISS.

vhPTrRS.jpg

Pewne osoby mają na pewno problem tej natury i nie mogą znaleźć nigdzie rozwiązania (sam go miałem przez długi czas, możliwe że to przez wewnętrzene ip albo inną pierdołę). Rozwiązania tego problemu są dwa.

1. Program HotSpotShield

http://www.hotspotshield.com/
Specjalnie odsyłam do strony producenta żeby nie robić skanów itp :) Oczywiście program możecie wyszukać na  własną rękę. Nie jest on ani trochę skompikowany w obsłudze oraz jest on w wersji zarówno darmowej jak  i płatnej.
hotspot-shield.jpg

Druga opcja jest dla osób mających modem jak wiecie ma on wejście na kilka kabli + zasilanie, w czasie ładowania serwera możecie odłączyć kabel idący do komputera a po chwili go podłączyć (najlepiej zrobić to w miarę szybko) w ten  sposób pokaże wam się lista serwerów a przy odpowiedniej szybkości nie rozłączycie sobie neta - nie będziecie musieli czekać na ponowne podłaczenie  jak w przypadku odłaczenia kabla od internetu.

Minusy 1 opcji - potrafią występować kicki i lagi a niestety po zamknięciu programu będąc na serwerze / w trakcie ładowania na serwer wyrzuci nas tak jakbyśmy stracili połączenie z internetem
Drugim minusem tej opcji jest to że możemy go właczyć dopiero po kliknięciu play game przed rozpoczęciem ładowania serwera (zablokuje on niestety na początku sprawdzanie patcha przez co gra nam się po prostu nie uruchomi)

Minusy 2 opcji - przy zbyt wolnym odłączeniu kabla / odłaczeniu niewłaściwego utrata połączenia co powoduje lekkim opóźnieniem a przy zmmiennym IP kickiem z gry :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Działa jak bramka proxy tylko że na cały internet - tak najprościej... Ogólnie służy zazwyczaj do ochrony w hotspotach abyś nie miał przykrych niespodzianek jak masz podłączony np.laptop do hotspota. W naszej sytuacji po prostu pomaga w przesyłaniu paczek do serwera i z powrotem.

A i wyprzedze twój tekst - jak w poprzednim temacie idąc twoim tropem wszystkie aktywne aplikacje w tle będą "podejrzane" dla pb. A to niby ja mam teorie spiskowe na każdym kroku : D w sumie - na pewno chce aby całe to forum pobanowali!  ah ten mój plan

Opublikowano

mam głęboko w poważaniu czy pb to wykrywa czy nie. Mnie tam wszystko śmiga. Powiem szczerze jakbym miał co każdy serwer przy modemie grzebać i wyjmować przewód to odechciałoby mi się tak po 5 serwerze.

Opublikowano

Raczej troche temu daleko do typowego problemu technicznego a rozwiązania szukałem przez prawie 3 miechy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...