Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Full Metal Alchemist

Gość Masao

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, niedługo kończę serię Full Metal Alchemist. Zauważyłem, że jest (chyba) kolejna część tego wspaniałego anime FMA:Brotherhood. Czytałem na ten temat, że jest to tylko remake jak pisze animeshiden. Odpaliłem pierwszy odcinek i pierwsze 5 minut niczym się nie różni od tej pierwszej serii. Czym ogólnie różni się zwykły Full Metal Alchemist od tego z dopiskiem Brotherhood?

Przy okazji, żeby nie robić kolejnych tematów - można prosić o wszystkie openingi z pierwszej serii ?

Opublikowano

Chcesz mi powiedzieć, że w Brotherhood od samego początku trzymają się bardziej mangi i historia jest inna? Jestem teraz na 43 odcinku, zalecasz mi dokończenie z pierwszej serii czy może zacząć od tej drugiej?

Opublikowano

Mało ci zostało do końca.

Skończ już FMA, a jak będziesz chciał porównać zmiany/zobaczyć jak to wygląda z perspektywy mangi, to obejrzysz brotherhooda.

s2c77Oa.png

Opublikowano

troche popełniłeś błąd, bo fma:b jest lepszy od fma. Ale nie przeszkadza to w obejrzeniu fma:b bo fma, ale mnie by się już nie chciało. 

Opublikowano

brotherhood to dalsza część gdy się dowiadują na temat tego kamienia filozoficznego i wgl. obejrzyj polacam ( przy okazji jakie to stare ziomek radze trochę nadrobić)

Opublikowano

Oglądam te anime na wbijam.pl i jest tam napisane same Full Metal Alchemist, okazało się, że jest to FMA:B

No nic, ja się cieszę, że zacząłem od Brotherhood niż oglądając filiery. Dzięki jeszcze raz ludzie :)

Opublikowano

Dla mnie obie wersje są sympatyczne, ale fm:b ma lepsze zakończenie oraz op&en,co prawda początek jest dość podobny i niektóre wydarzenia się pokrywają ale po kilku odcinkach jest zmiana i wydarzenia się nie pokrywają. Ja polecam obejrzeć wszystko włącznie z filmami pełnometrażowymi i ova.

Opublikowano

FMA:B zawiera z 14 odcinków pierwszej serii,potem serie całkowicie się różnią.Polecam obejrzenie 2 serii.Może FMA 1 nie jest aż takie dobre jak Broterchood,ale nawet nawet trzyma poziom.Filery nie są zbytnio nudne,a końcówka zawiera o wiele więcej dramatu niż w Broterchodzie.Obie serie mają super openingi,ale trzeba przyznać,że FMA:B to jest inna bajka i dlatego na moim MAL'u Broterchood ma 10,a wersja ''pierwsza'' 8.Polecam dwie serię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...