Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wymienić do BF4?

Maciejowskihasa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc moje pytanie brzmi co mam wymienić? aby bf4 poszedł mi na średnich ustawieniach? 

Mój komp :

Procesor : Intel® Core i3-2120 CPU @ 3.30 GHz 3.30 GHz

Zainstalowana pamięć (RAM): 8,00 GB (Dostępne 2,00 GB)

Karta Graficzna : AMD Radeon HD 7450

32 bitowy windows 7 starter niedlugo idzie na naprawde i wymiana na 64 bitowke windows 7 home premium lub inne a przy okazcij chce sprzet dokupic i wymienic  wiec powiedzcie co mam dobre a co beznadziejne i do wymiany dziekuje :)

I jakby ktoś mógł napisać czy ram sie zwiekszy wraz z windows 7 home premium lub innym a nie starter

i zmiana na 64 bity? jak tak to ile bede mial wtedy ramu :D bardzo mnie ten ram irytuje

Opublikowano

Grafa.. Może na niskich pociągnie. Ja mam Asus Radeon HD 7870 i cisnę na wysokich przy 80FPS. Ultra na 30FPS czyli małogrywalne

A system to w ogóle.

32BIT -- 3,5GB ramu

64BIT - do 32gb bodajże.

Ale musisz też znać architekturę swojego procesora. Śmieszą mnie ludzie, którzy piszą "zainstaluj windows 7 64bit bo masz więcej niż 3,5gb ramu". Jak masz procesor 64bit, instaluj takiego Windowsa.

Wszystkie Windowsy w 64bitach obsługują tyle samo ramu (Windows 7 Home Premium 64bit = Windows 8 Pro 64bit <lub każdy inny z 64bit>)

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

System zmień, masz 32 bity, musisz mieć 64. Wtedy pograsz w bfa :)

Naczy ja juz gram w bf4 tylko lagi straszne wykorzystanie procesora na maxymalne musze miec w menadzerze i all wylaczone ;/ a koledze @UP dziekuje moglbys moze napisac czy procesor mam dobry i skąd polecasz kupic karte jakas najtansza ale dobra do bf4 prosze powiedz :)

Opublikowano

Procek starczy. System na 64bit jest w stanie teoretycznie max. 5 albo 4,5tb adresowac ale w praktyce win8 chyba 128gb wersja proffessional 0,5 albo 1tb ...

GPU polecam: 

http://allegro.pl/gainward-geforce-gtx-460se-1024mb-gddr5-hdmi-pn-i4013048120.html

W Full HD na srednich pograsz 40+ fps bez spadkow ponizej 40fps...

Ale pierw podaj zasilacz  

@Edit

System wez lepiej win 8 64bit bedzie wydajniej

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Procek starczy. System na 64bit jest w stanie teoretycznie max. 5 albo 4,5tb adresowac ale w praktyce win8 chyba 128gb wersja proffessional 0,5 albo 1tb ...

GPU polecam: 

http://allegro.pl/gainward-geforce-gtx-460se-1024mb-gddr5-hdmi-pn-i4013048120.html

Ale pierw podaj zasilacz  

@Edit

Sory za nieogarnianie ale mam pytanie jak sprawdzic zasilacz? rozkrecic kompa niemoge :(

Windowsa 8 nwm moze bede mial ale niezabardzo raczej 7 wiem ze malo wydajna ale wiesz no rodzice maja jakies wazne dane i niemoge nic ruszac 

Opublikowano

Jeżeli chcesz sprawdzić, czy zasilacz wyrabia, to otwierasz obudowę i podpinasz się pod linię 12V, jeżeli pod obciążeniem napięcie wyświetlane na mierniku nie zejdzie do 11V, jest dobrze (wszyscy znawcy, którzy myślą, że im większe wahania tym gorzej, wyjdźcie).

Co to znaczy "nie mogę rozkręcić kompa"? Bierzesz śrubokręt i już! A te linie 12V to sobie w necie poczytaj oznaczenia, kolor żółty w większości przypadków.

Procesor jest 64bitowy, może więc być

// A grafa to polecam Asus Radeon HD 7870, Geforcami się nie interesuję, nie pomogę ;)

A między Windows 7 a 8 nie ma skoków/spadków wydajności. A jak są to minimalne ;). Zależy, czy ci pasuje Metro UI 

Opublikowano

Jeżeli chcesz sprawdzić, czy zasilacz wyrabia, to otwierasz obudowę i podpinasz się pod linię 12V, jeżeli pod obciążeniem napięcie wyświetlane na mierniku nie zejdzie do 11V, jest dobrze (wszyscy znawcy, którzy myślą, że im większe wahania tym gorzej, wyjdźcie).

Co to znaczy "nie mogę rozkręcić kompa"? Bierzesz śrubokręt i już! A te linie 12V to sobie w necie poczytaj oznaczenia, kolor żółty w większości przypadków.

Procesor jest 64bitowy, może więc być

// A grafa to polecam Asus Radeon HD 7870, Geforcami się nie interesuję, nie pomogę ;)

A między Windows 7 a 8 nie ma skoków/spadków wydajności. A jak są to minimalne ;). Zależy, czy ci pasuje Metro UI 

Nieno kompa niemoge rozkreci niepozwalaja mi rodzice bo sie boja ze cos popsuje  <_<

Skoro niemoge i niemam miernika to chyba nici z tej karty ;/

Opublikowano

No to niech twój tata sprawdzi ;). Ja też bym dziecku nie pozwalał kompa rozkręcać.

EDIT: Każdy kto poleci programy do sprawdzania napięć, również może wyjść.. Programy zawyżają/zaniżają, dodają lub ignorują wahania (wahania napięć w małym stopniu też są ważne)

EDIT 2: Podaj dokładną moc i model tego zasilacza

Opublikowano

Moc zasilacza + model. Inaczej nic nie zdziałamy.

Jeżeli zasilacz nie jest z czarnej listy, możesz kupować grafę. Nie spali a i poradzić sobie powinien

Opublikowano

Może napiszę w skrócie dlaczego ten zasilacz taki ważny bo z tego co widzę jesteś raczej średnio doświadczoną osobą, i możesz nie wiedzieć czemu wszyscy cię tak o niego wypytują.

Więc tak zasilacz musi mieć odpowiednio dużo mocy żeby pociągnąć kartę, jeśli ma jej za mało i jest to szajs made in china może on doprowadzić do nie włączanie się komputera, spalenia się niektórych podzespołów lub całego komputera, jeśli jest on natomiast dobrej firmy ale ma za mało mocy to po prostu komputer nie będzie się chciał odpalić/będzie się wyłączał podczas użytkowania, dlatego szkoda kupować karty w ciemno nie wiedząc czy ona zadziała.

ps. Kompa trudno jest rozwalić rzucając nim, więc co może się stać po rozkręceniu 4 śrubek :) ? nic nie trzeba przekładać, wypinać itp. po prostu zdejmujesz bok i patrzysz co piszę na takim zasilaczu (pudełko z którego wychodzi dużo kabli) i tyle :)

Opublikowano

@Jaszczur

Wkurzasz mnie, wiesz? Zacytuje 2 fragmenty twoich postow ktore sobie przecza, tak jak ty sobie...

1. 

wszyscy znawcy, którzy myślą, że im większe wahania tym gorzej, wyjdźcie).

2.

(wahania napięć w małym stopniu też są ważne)

Aha, i skoncz z tym "wyjdzcie" bo to b. denerwujące, źle traktujesz w ten sposób innych użytkowników.

Nie powtarzaj po innych tego co juz napisali. Skoro Reloupl napisal ze starczy model i moc po twoich wywodach o mierzeniu napiecia na linii 12v (co, wg ciebie napiecie 11v jest zle, ale 11,5v juz dobre? Czy kazde inne niz 12v i wiecej jest zle? Bo wg mnie 11,96V to dobre napiecia, ale 11,85V to juz nie tak cos chyba ze przez krotki moment jednorazowo ;)

Jesli wg ciebie win 8 i win 7 sa podobne wydajnosciowo to chyba uwazasz jak inni ze win 8 to g...no od szatana na ktorym nic nie  dziala....

@Topic

Nie musisz nic rozbierac itp. tylko zdjac bok obudowy, czyli kawalek metalu znalezc w tylniej czesci obudowy na gorze lub dole skrzynke i na niej jakis napis np. Modecom Feel 450w i tabliczke znamionowa

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

GPU polecam: 

Ale pierw podaj zasilacz  

@Edit

sam mam bf4 i jakoś nie widze grania 30-40 fps  normalna rozgrywka zaczyna sie od 58-60 fps

ja na swojej gtx650 gdzie w testach (patrząc mniej więcej po necie) wypada słabo do tej karty co podałeś lecz ja na niej gram srednich  full hd 60-70 fps spada max 55

a ustawiając ultra gdzie było 30-40 fps ... granie nie ma sensu ;) ale to tylko moja opinia

Opublikowano

Spoko poszukam programu i sprawdze podam 

Ale nie rozumiesz, że zasilacza nie sprawdzisz żadnym programem?..

Zdejmij bok obudowy i podaj markę tego zasilacza i moc.

Nawet cep by to potrafił zrobić. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Ale nie rozumiesz, że zasilacza nie sprawdzisz żadnym programem?..

Zdejmij bok obudowy i podaj markę tego zasilacza i moc.

Nawet cep by to potrafił zrobić. 

No comment .

Zanim zaczniesz mnie tu obrazac to poczytaj posty napisalem tam ze rozkrecic niemoge ale teraz postaram sie rozkrecic wiec poczekaj 5 min

Opublikowano

Dobra mam z tego iz mam kompa juz odrazu nieskladanego moglem w zestaw na stronce zobaczyc jaki zasilacz jest i no problem bez rozkrecania :)

Zasilacz

Wewnetrzy 300 W (100-V - 240 V) wewnetrzny 300 w (100 -v - 240 v)
  • Współczynnik postaci: Internal ATX (Wewnętrzny napęd dyskietek)
  • Maksymalny pobór mocy: 300 W
  • Znamionowy zakres napięcia wejściowego:
    • 100-127V/6A (50-60 Hz)
    • 200-240V/3A (50-60 Hz)
  • Wymiary: 150 mm x 140 mm x 86 mm (5,9 x 5,5 x 3,4 cala)
  • Ten zasilacz wyposażony jest w diodę LED, która wskazuje potencjalne usterki (dioda wyłączona, zasilanie włączone).
Opublikowano

Dobra mam z tego iz mam kompa juz odrazu nieskladanego moglem w zestaw na stronce zobaczyc jaki zasilacz jest i no problem bez rozkrecania :)

Zasilacz

Wewnetrzy 300 W (100-V - 240 V) wewnetrzny 300 w (100 -v - 240 v)
  • Współczynnik postaci: Internal ATX (Wewnętrzny napęd dyskietek)
  • Maksymalny pobór mocy: 300 W
  • Znamionowy zakres napięcia wejściowego:
    • 100-127V/6A (50-60 Hz)
    • 200-240V/3A (50-60 Hz)
  • Wymiary: 150 mm x 140 mm x 86 mm (5,9 x 5,5 x 3,4 cala)
  • Ten zasilacz wyposażony jest w diodę LED, która wskazuje potencjalne usterki (dioda wyłączona, zasilanie włączone).

No to zasilacz, też do wymiany moim zdaniem. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Kurde no a jaki polecasz mozesz zalinkowac? tylko nie za jakies 600 zl za 200 da sie cos wyciagnac?

Jak sie nieda to daj no ten drogi

Co inni na temat wymiany zasilacza :O

@EDIT

Ok mam juz zasilacz rozwiazane 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nawet nie ma tu modelu. Jeżeli jest to dobry zasilacz, teoretycznie może wyciągnąć więcej. 

Ale ja bym go wymieniał. 500W-550W minimum według mnie. Sprawdź jednak czarną listę zasilaczy,

są tańsze i tym bardziej szajsowate. Jak już wymienisz zasilacz, zainstaluj Windowsa 64bitowego, bo

masz dobry procesor. Potem karta graficzna (ja mam Asus Radeon HD 7870, polecam średnio, radzi sobię,

ale nie podkręca się mocno). I powinno być OK

// Zasilacz za 200zł. Jak znalazłeś, to pewnie to jakiś no name z czarnej listy.

Nie upgrade'uj kompa jak nie posiadasz odpowiedniego budżetu -.-

Tyle w temacie, więcej się tu nie pojawię

Opublikowano

Nawet nie ma tu modelu. Jeżeli jest to dobry zasilacz, teoretycznie może wyciągnąć więcej. 

Ale ja bym go wymieniał. 500W-550W minimum według mnie. Sprawdź jednak czarną listę zasilaczy,

są tańsze i tym bardziej szajsowate. Jak już wymienisz zasilacz, zainstaluj Windowsa 64bitowego, bo

masz dobry procesor. Potem karta graficzna (ja mam Asus Radeon HD 7870, polecam średnio, radzi sobię,

ale nie podkręca się mocno). I powinno być OK

// Zasilacz za 200zł. Jak znalazłeś, to pewnie to jakiś no name z czarnej listy.

Nie upgrade'uj kompa jak nie posiadasz odpowiedniego budżetu -.-

Tyle w temacie, więcej się tu nie pojawię

Co ty wygadujesz? Że niby nie ma dobrych zasilaczy za 200 zł?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-450w-atx-120mm-wentylator-eu-version-cp-9020049-eu-527950/
jezeli jaszczur mowisz ze te zasilacz jest slaby to wlasnie ty wyjdz.

Ten zasilacz pociagnie i5 3350p i r9 270x.

A co do karty to taka do 500ZL to bierz uzywke hd7870.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Wiem ze to nie miejsce na takie pytanie ale jak ktos moze to prosze mi powiedziec czy warto zakupic lenovo g500s i5 mam do przeznaczenia 2000zl za dwa dni wyjazd musze sie na cos zdecydowac prosze o pomoc komputer chce zeby sluzyl mi troche pod gry nie bede zasmiecal forum specjalnie nowym postem prosze kogos kto sie zna o rade

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...