Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sztuki walki

50DUKEN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakiej sztuki walki mozna sie samemu nauczyć ? np mma,box,boks tajski itp...

Czemu chce sam sie uczyć ponieważ u mnie w mieście mozna sie uczyć mma a wale to bym płacił ok 80-100 za 3razy w tyg .

Co polecacie ?

Opublikowano

W domu nie nauczysz się ŻADNEJ sztuki walki. Nieważne czy wideoporadniki czy cokolwiek innego. Nauczyć poprawnie walczyć można się tylko przy oku trenera.

Opublikowano

W domu nie nauczysz się ŻADNEJ sztuki walki. Nieważne czy wideoporadniki czy cokolwiek innego. Nauczyć poprawnie walczyć można się tylko przy oku trenera.

Tak. 

Opublikowano

Prawda. Opanować jakąś sztukę walki do jakiegoś ludzkiego poziomu trenując w domu bez konsultacji z trenerem jest bardzo trudno. Kiedyś próbowałem ;)

Możliwe, że jakiś podstawowych ciosów typu lewy, prawy, proste itp. idzie się nauczyć z wideo ale na pewno nie pójdzie tak łatwo ze sztukami walki.

Po za tym z tego co wiem to takie trenowanie w domu z kuzynem czy kimś podobnym nie jest polecane przez trenerów ze względu na bezpieczeństwo.

Opublikowano

Zgadzam się całkowicie z kolegą.

Jeżeli nie potrafisz nic, to musisz iść do osoby doświadczonej w tym, która Ci jest wstanie przekazać wiedzę.

Sam możesz co najwyżej ćwiczyć zdobyte umiejętności.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w nauce :) 

Opublikowano

80 zł za 3 treningi czy za cały miesiac (czyli 12 treningów)?   Jeżeli 12 treningów to to wcale nie jest tak drogo. Ja płace 80zł za 8 treningów KravMaga (2 razy w tyg) czyli 10zł za trening.

Opublikowano

Wszystkiego się możesz sam nauczyć ale trudno będzie. Wybierz to co Cię najbardziej interesuje i udaj się na jakieś lekcje. Osobiście podobają mi się wszystkie sztuki walki, sam kiedyś trenowałem i uznam, że sam bym się tego nie nauczył. 

Opublikowano

Ziomek dno? Na jakiej podstawie to oceniasz? Chodziłeś? 

Chodziłem na MMA, boks tajski, kickboxing, boks, K-1, Judo i KravMage. Na wszystko ponad rok, czasami i więcej. Więc pozwól, że ja tu bede oceniać. KravMaga jest zdecydowanie najskuteczniejsza pod względem samoobrony. Po tych treningach już mi nie straszny żaden żyd z nożem czy maczetą bo poprostu potrafie go rozbroić i unieszkodliwić w kilka sekund, czego nie umiałem po innych treningach. A druga sprawa gdyby to było dno to dlaczego uczy się tego wojsko izraelskie? 

Opublikowano

Radtor

nie sztuka tylko sport. To jest znacząca różnica. Sztuka walki to np. Kung fu i te inne chińskie duperele gdzie chodzi bardziej o to zeby to jakos wygladalo a nie o skuteczność. Jezeli chodzi o sport jest zupełnie na odwrót.

Opublikowano

Żadnej profesjonalnej sztuki walki nie nauczysz się w domu. Najwyżej walki jak "dziecko ulicy" czyli z dyńki i kopanie leżącego z radosnym śpiewem "JP NA 100%"

Jak chcesz się uczyć czegoś poważnego, to polecam Kickboxing (sam chodzę :D) i wspominana wyżej Krav maga.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Ja polecam "MMA" Dlaczego:

•Uczy techniki i koncentracji nad celem,

•Nie jest to sztuka dla ludzi leniwych,

•Sam kiedyś uczęszczałem.

60219913661570633175.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

chodziłem na Kickboxing ze 3 lata temu fajny trener był i można się było czegoś nauczyc, ale potem krucho było z kasą i koniec ;p 

Opublikowano

kung fu najlepsze wg mnie dlaczego,  bo rozlozylem goscia ktory byl wyzszy o glowe i trenowal mma i inne gowna. Kung fu uczy takze ducha i poznania swoich ograniczen.

Opublikowano

Trenując w domu bez trenera wyrobisz sobię tylko złe nawyki. Trener zawsze ci pomoże coś opanować i poprawi troją technikę a w domu to możesz sobie powtarzać treningi na których już byłeś by je utrwalać i doprowadzać do perfekcji.

"Bycie człowiekiem przeważnie jest do kitu. Życie da się jakość znieść jedynie dzięki grom komputerowym." - Ernest Cline z książki "Player One".
"Czytelnik żyje tysiącem żyć zanim umrze. Ten zaś, kto nie czyta – tylko jednym." -  George R.R. Martin.
"Po wielkim niegdyś kraju, w którym się urodziłem, pozostała tylko nazwa. Nie miało znaczenia, kto był u władzy. Ci ludzie zamieniali się tylko krzesłami na pokładzie „Titanica” i wszyscy o tym wiedzieli."  - Ernest Cline "Player One".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...