Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 3800zł

TheS43K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest to mój pierwszy temat na tym forum. Poszukuję pomocy z doborem części do komputeera do 3800zł Z MONITOREM! Zamawiałbym na morele.net, na pewno nie na techplanet bo już miałem małe komplikacje z nimi. Nie mam nic więc wszystko tzn. obudowa, monitor, dysk, nagrywarka. Głowne użytkowanie : Gry, oglądanie filmów itd.

Moja propozycja :

http://www.morele.net/inventory/info/kJUCJ/
Opublikowano

@up

Nie wiem, czy jest sens brania procesora z końcówką K, bo nie będę podkręcał procesora, a ten monitor już miałem i nie byłem z niego zadowolony.

@edit

I czy na tym zestawie co ja podałem pograłbym w BF4 na ultra i chociaż na high w Titanfall ?

Opublikowano

Dlaczego nie chcesz podkręcać procesora? Nie dość, że jest to banalnie proste ( masz dużo poradników na yt ), to przy takim budżecie wstyd tego nie robić. 

4zzt3n.png

Opublikowano

@up

Może lepiej brać R9 280X ? Jest wydajniejsza od 770 przez Mantle. Tak w ogóle to mi pasuje :) Mam nadzieje ,że na tym pogram w Titanfalla i BF4 na maximum w 60-80FPS.

Opublikowano

280X ma dość dużą cenę aktualnie i na razie Mantle nie jest za pewne. RADTOR, ten h81 i n200 to przesada, jest budżet jeszcze to po co dawać "syf". W tym budżecie można dać albo porządną płytę oraz obudowę co na pewno obniży temperatury zestawu albo Xeona (tańszy odpowiednik i7) który w nowych gierkach sprawdzi się dużo lepiej niż i5. Decyduj czy wolisz ciszę i temperatury czy raczej wydajność ze słabszą płytą (mniej slotów na ram, niezbyt dobry układ dźwiękowy)

Opublikowano

Sapphire ostatnio nie robi dobrych kart, GTX770 naprawdę będzie lepszy. Zalman Z9 ma tragicznie głośne wentylatory.

Propozycja z Xeonem

http://www.morele.net/inventory/info/c9fka/

Możesz dołożyć do lepszej obudowy:

http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m40-pure-black-atx-usb3-0-ssd-ready-3x120mm-bez-zasilacza-spc077-529266/

W tym budżecie bez OC raczej nic lepszego nie będzie, Xeon sprawdzi się w nowych gierkach oraz jakimś renderze etc.

Opublikowano

@up

Tak szczerze mówiąc to napaliłem się na tą 280X, ale już sam nie wiem co brać. Ja nic nie nagrywam. Jestem tylko graczem, który potrzebuje 50+ FPS do wygodnej gry w FPS'y.

Opublikowano

@up

Tak szczerze mówiąc to napaliłem się na tą 280X, ale już sam nie wiem co brać. Ja nic nie nagrywam. Jestem tylko graczem, który potrzebuje 50+ FPS do wygodnej gry w FPS'y.

Spokojnie, gtx 770 to karta na ultra w FHD przy 60 fps w Battlefield 4.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...