Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz do MS G31M

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Jutro kupuje używany komputer, specyfikacja poniżej:

Procesor Intel 2 Quad Q6600 (4x 2,4Ghz)

RAM 1GB DDR2 (mam 2x 2GB, więc po prostu włożę)

Karta graficzna Nvidia GeForce 6600

Płyta główna MSI G31M (tak sądzę, napisane jest "MS-7379")

Zasilacz EuroCase 400W

Dysk Seagate 80GB 7200rpm (mam też 160 i 320GB, także przełożę)

Za 150 zł, więc dla mnie to okazja. Zważywszy na to, że nawet droższe są dużo słabsze a wymagań nie mam dużych (aktualnie siedzę na Core 2 Duo E6400 (2x 2,13 Ghz). Zasilacz w tym komputerze nie jest polecany i za słaby, także trzeba go wymienić na coś porządnego, markowego. Do wydania na niego mam około 200 zł. Dobrze by było, gdyby miał 550W i by był modularny. Jeśli nie ma nic w tej cenie, może nieco wyjść powyżej 200 zł. Po prostu nie chcę wydać dużo a mieć porządny, bezpieczny dla komputera zasilacz ^_^

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Lepiej zrobisz jak kupisz corsaira vs 450 (styknie w zupełności) i do tego grafikę lepsza np. gtx260/radek 4850/4870.

O kartę graficzną się nie martwię, mam GTX 550 Ti. Zasilacz przyda mi się mocniejszy, może będę kiedyś robił upgrade sprzętu lub coś dodawał. Dodatkowo porównując oba (Corsair VS 450W i Deus M1 550W) zasilacze wyszło, że ten Deus jest także bezpieczniejszy. Jeśli nikt nie ma propozycji to biorę ten Deus M1 550W.

A i czy ten Deus M1 550W na pewno będzie pasować? Po zdjęciach widać, że dysk, napęd jest ATA.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Zasilacz wsadzasz do obudowy a nie w płytę. Kup corsaira tego i m23/n200. Lepiej mieć dobra bude, a ten zasilacz jest wystarczający...

Opublikowano

O kartę graficzną się nie martwię, mam GTX 550 Ti. Zasilacz przyda mi się mocniejszy, może będę kiedyś robił upgrade sprzętu lub coś dodawał. Dodatkowo porównując oba (Corsair VS 450W i Deus M1 550W) zasilacze wyszło, że ten Deus jest także bezpieczniejszy. Jeśli nikt nie ma propozycji to biorę ten Deus M1 550W.

A i czy ten Deus M1 550W na pewno będzie pasować? Po zdjęciach widać, że dysk, napęd jest ATA.

Wszystko będzie pasować. Możesz spokojnie kupować

Opublikowano

Wszystko będzie pasować. Możesz spokojnie kupować

Okej, czyli biorę ten Deus M1 550W. Temat do zamknięcia ;) Dzięki bardzo za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...