Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung galaxy Ace 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy zna się ktoś na wgrywaniu CyanogenMod 4.4.2 na Ace 2? Jest tu niby instrukcja:

http://forum.android.com.pl/f697/4-4-2-kitkat-cyanogenmod-11-0-by-maclawstudio-14-02-06-a-365514/

ale nie wszystko rozumiem. Raz gdy wgrywałem sobie nowy system to prawie zepsułem telefon :) nie chce, zeby to sie powtorzylo wiec szukam osoby, ktora mi pomoze piszac ze mna na gg

@edit

a tak btw to ten mod przyśpieszy mi smartfona?

1373637009-U477327.png

Opublikowano

@up Ciut lepiej zoptymalizowany od Androida? Ty wiesz co gadasz? CyanogenMod to wciąż android, tylko bez dodatków od Samsunga, typu TouchWiz. @topic Przyspieszy telefon, nie będziesz mieć śmieci od Samsunga.

oudcdy.jpg

/

Opublikowano

A zrobiłeś wipe data/cache? Jeśli tego nie robisz to masz tzw. bootlopa czyli zawiesza się na logu samsung telefon. Osobiście polecam cm 10.2, mam i jest najszybszy ze wszystkich które miałem a miałem wszystkie. Do tego można teraz na cm 10.2 procka krecic ;)

Cyanogenmod to jest lepiej zoptymalizowany system bez zbędnych aplikacji itd, są wgrane różne komendy które przyspieszają fona.

Jeśli zrobisz wipe data/factory reset to na 100% powinno działać. Jak zrobiłeś i przy instalacji wyskakują jakieś błędy na czerwono to musisz zainstalować od nowa 4.1.2 i dopiero potem cyanogena.

darius__league_of_legend__signature_by_deinyght-d5sd11x.jpg

Opublikowano

Nie wiem jak wgrać tego Cyanogenmod. Pobrałem już 2 pliki, w następnym punkcie jest napisane, żebym: "3. Wrzuć pliki na kartę pamięci" Ale ja nie mam karty pamięci sd i nie wiem jak się wgrywa pliki na smartfona

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Musisz mieć kartę pamięci. Bo przed wgrywaniem ROM'a musisz zrobić backup przez Titanium Backup na SD oraz Nandroid Backup też na SD, bo trzeba zrobić wipe/factory reset.

Jak się uda to backup przywracasz Titanium.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

A po co mam robić backup, nie zależy mi na tym co mam na telefonie. Już zrobiłem wipe/factory reset. Kiedyś wgrałem androida 4.1, a karty też nie miałem, więc czy napewno ją potrzebuje?

1373637009-U477327.png

Opublikowano

A zrobiłeś Nandroid backup?

Opublikowano

A co to jest, do czego to służy

Gdy coś zepsujesz przy wgrywaniu ROMU, przez Nandroid Backup możesz powrócić do aktualnej konfiguracji systemu.

Opublikowano

Gdy coś zepsujesz przy wgrywaniu ROMU, przez Nandroid Backup możesz powrócić do aktualnej konfiguracji systemu.

No dobra, nie jest to konieczne, ale dzięki. Skupmy się może na tym jak w ogóle tego roma mam wgrać. Jak wgrałem softa, 4.1 to nie potrzebowałem żadnej karty sd

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Odinem wgrywałem też oficjalnego softa, 4.1. Raczej jest możliwość, żeby wgrać roma, dzięki odinowi, ale w tematach na forumandroid nic o tym nie wspomnieli. Pomógłbyś mi właśnie odinem wgrać owego roma?

1373637009-U477327.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...