Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena konfiguracji

SZPENI0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć, czy zasilacz 500W będzie tu pasować i ta obudowa (pytam bo kompletnie nie znam się na tym mATX, ATX, itd.). Będę wdzięczny za wszelką pomoc/wskazówki odnośnie tego sprzętu: :D

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=85773&s=79738&s=78007&s=74576&s=79495&s=15240&s=78629

(jeśli źle oznaczyłem link tym code to przepraszam, pierwszy raz to robię... ^^)

76561198039595471.png

Opublikowano

Dysk i nagrywarkę masz?

Zmieniłbym przede wszystkim obudowę na M23 lub N200, można też MOBO na tańszą, ramy na CL9 i zasilacz na Deusa M1 lub Thermaltake 530W.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Tak, dysk i nagrywarka sATA pochodzi ze starego pc (dysk seagate barracuda 500gb [7200.12] )

Możecie powiedzieć w czym jest lepsza ta brutus od tej z1 zalmana oraz jaka różnica będzie między CL9 a CL11, a i jakie mobo byście mi zaproponowali :D ?

EDIT: Obudowa musi być jak najtańsza bo budżet już bardziej nie może ucierpieć ;)

76561198039595471.png

Opublikowano

No to dysk i nagrywarkę zostawiasz i juz masz prawie 300zl

U niego w zestawie nie ma HDD i napędu.

Między CL9 a CL11 różnica jest niewielka, szczególnie w grach, ale kosztują praktycznie tyle samo... chociaż jeśli nie chcesz naciągać budżetu, to mogą zostać.
Ten Zalman jest raczej słaby, a do Brutusa niewielka dopłata. Zaraz coś skleję.

Wyszło tyle samo :D Na kartę musisz poczekać jeśli chcesz tą, bo niedostępna.
YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Aha, czyli jeśli dobrze zrozumiałem to jeśli by wybierać miedzy: 1600MHz cl9, a 1600MHz cl11 to lepiej brać te cl9 tak?

EDIT:

@Kicław

Haha :D faktycznie, tyle samo, dzięki za konfiguracje! 

Mam jeszcze tylko jedno pytanie. Nie lepiej wsadzić do środka 1 kość ramu 8gb? Myślicie, że długo nie będzie potrzeby dokupywania większej ilości ram? (myślałem żeby kupić 1 kość 8gb i potem w razie potrzeby dokupić drugą)

76561198039595471.png

Opublikowano

Wiem, ze do zamknięcia, ale nie dostałeś odpowiedzi nt. kości. 8GB ram powinno starczyć przez najbliższe lata, a dałem 2x4, bo 2 kości pracują nieco szybciej, niż pojedyncza. Jeśli chcesz brać jedną, to nie ma sprawy ;) Ta MOBO ma 2 sloty, więc jak weźmiesz 2x4 to nie upchasz więcej, ale myślę, że prędzej zmienisz MOBO razem z procesorem, niż dokupisz ram. No nieważne, jak wolisz ;)

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...