Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić offsety?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano nie wiem czy dobry dział ale jedyny który mi pasował Szukałem w google ale nie znalazłem Chodzi mi o jakiś tut co do tworzenia offsetów do takowego bota : http://www.mpcforum.pl/topic/681825-hack-crazybot-rozne-wersje/page-15#entry9702351

Byłbym bardzo wdzięczny nawet jakby ktoś napisał krok po kroku opisał jak zrobić takowy offset

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Pointer + offset wskazuje na różne wartości, jak np. ilość HP. Dzięki temu możliwa jest manipulacja pamięcią aplikacji co w konsekwencji pozwala na tworzenie cheatów. Oczywiście w wielkim skrócie.

Opublikowano

Pointer + offset wskazuje na różne wartości, jak np. ilość HP. Dzięki temu możliwa jest manipulacja pamięcią aplikacji co w konsekwencji pozwala na tworzenie cheatów. Oczywiście w wielkim skrócie.

Że coo xD Prosił bym po polsku :D

1390144171-U592769.png

Opublikowano

No wszystko wytłumaczone pointer to jest wskaźnik offset wskazuje powiedzmy na pamięć :). Ofssety, pointery itd są potrzebne powiedzmy do tworzenia Czitów :)

65135238787935115850.gif

Opublikowano

Masz do wyboru albo szukać pointerów w CE (debug, szukanie wartości, ogólnie dużo roboty, ale CE to bardzo rozbudowane narzędzie), albo OllyDBG i IDA czyli już bardziej zaawansowany debugging programu, a biorąc pod uwagę to że jest to gra i to dość mocno rozbudowana to będzie to mozolna i trudna robota.

Ewentualnie możesz też próbować użyć ReClass i szukać wskaźnika na klasę w programie (jeśli takowa istnieje - jeśli już znajdziesz na nią wskaźnik to pójdzie reszta z górki, szukasz też przy pomocy OllyDbg), ale to też łatwe nie jest.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Masz do wyboru albo szukać pointerów w CE (debug, szukanie wartości, ogólnie dużo roboty, ale CE to bardzo rozbudowane narzędzie), albo OllyDBG i IDA czyli już bardziej zaawansowany debugging programu, a biorąc pod uwagę to że jest to gra i to dość mocno rozbudowana to będzie to mozolna i trudna robota.

Ewentualnie możesz też próbować użyć ReClass i szukać wskaźnika na klasę w programie (jeśli takowa istnieje - jeśli już znajdziesz na nią wskaźnik to pójdzie reszta z górki, szukasz też przy pomocy OllyDbg), ale to też łatwe nie jest.

To już zrozumiałem dziękuje

Ps. Pytanko czy ktoś by nie mógł zrobić takowych offsetów pod dany serwer ?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

offset'y i pointery wyciągasz cheat engine i

w zależności jaki offset jest to że, odpowiada za coś innego

np,: pointer: 0x0JKS34,

offset: 0xSD8

dodajemy w cheat engine i ,np: odpowiada nam to za np hp

a wystarczy ten adres i inny offset i odpowiada za szybkość

itd....

Opublikowano

To już zrozumiałem dziękuje

Ps. Pytanko czy ktoś by nie mógł zrobić takowych offsetów pod dany serwer ?

pamiętam jak używałem Kernel deactivate żeby zrobić dump WarRock.exe a później starałem się znaleźć cokolwiek w IDAfree5.0 :)

nie powiedziałeś nawet pod co mają być te offsety i do czego.

Hejo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...