Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] TERA vs AION vs C9

Dot.Net

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zagrzać gdzieś miejsce i miło pograć po śmigać w gildiach itd ale i żeby gra miała widowiskowe skille jak i nie konczyła sie tylko na wbiciu max lv i koniec gry, tzn jakies wary, fw, guild vs guild itd Każdy wie o co chodzi :)

I tak właśnie mam dylemat między tymi 3 tytułami

C9

Aion

Tera Online

i Chciałbym żeby gra była wciągająca miała spoko grafike i używało w niej sie sporo AoE skilli :) Jakby ktoś mógł przedstawić swoje opinie na temat tych gier to z góry dziękuje.

Opublikowano

Moim zdaniem najlepsza gra z tych co wymieniłeś to C9.

• miła dla oka grafika
  • polska wersja językowa
  • dobre tłumaczenie na polski język
  • rozbudowany system PvP
  • dużo questów
  • dużo skilli
  • szybka rozgrywka
  • system non-target
  • dungeony (w grupie lub samemu)

Aion też jest fajną grą.

Opublikowano

Wszystkie trzy gry są fajne.

Tera i c9 no target.

W c9 na pewno po wbiciu max lvl Ci się nie znudzi bo po 1.

1. Jest dużo różnych klas którymi będziesz chciał zagrać :)

2. Może zainteresujesz sie PvP które jest boskie (pojedynki 1vs1 czy team deatmatch).

Tera podobno jest do gry z znajomym.(w c9 też po jakimś czasie bez frienda robi się nudno)

O Aionie ci nic nie powiem bo mnie osobiście ta gra nie zaciekawiła na tyle żeby w nią zagrać.

Z tego wszystkiego bym wybrał albo C9, albo Tere.

PS. Najlepiej żebyś lookną jakieś Gp na yt z wszystkich gier.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Teraz podobno Aion zrobił się dużo lepszy jakiś update 4.0 itd ;p dlatego pytam o to mam te 3 gry na pc, ale głównie mi chodzi o to co jest po wbiciu max lv zeby nudno nie było :)

Opublikowano

No jak koledzy wyżej C9 zdecydowanie Po lvl cap masz masę rzeczy do robienie głównie PvP i dungeony , lecz w Aion po lvl cap także jest co robić po Update 4.0 nie powiem nie powiem , że o wiele ciekawiej się zrobiło szczególnie na LvL Cap kiedy kosi się takie małe lvl na PvP hehe , Lecz C9 ciekawsze .

837371446280124127260.png
Opublikowano

Ja nie polecam Aiona i C9, czemu?:

Minusy:

- C9, trafi ktoś ci się z lagami na PvP rankingowym? - Od razu masz przerąbane.

- C9, troche wkurzający trade na rynku, zabiera 10 procent twojego zysku, dajmy ze wystawisz item za 10 mln a dostajesz 9. ((zle dla poczatkujacych)

- C9, postacie są tak niedobrane (niektóre), że nie da się z nimi walczyć - Gunslinger od razu leżysz, witchblade lezysz, berserker wymiata.

- Ogólnie intruzja i pvp psuje klimat. ((Turcy najgorsi))

Plusy:

- Miła atmosfera

- Dużo skili i misji

- Fajnie rozbudowany system dungeonów

Minusy:

Aion,

- Monotonne, nie ma nic ciekawego

- Lipny system PvP

- Za mało atmosfery

Plusy:

- Fajne jak gra się w kolegami min. 3

Opublikowano

Ja nie polecam Aiona i C9, czemu?:

Minusy:

- C9, trafi ktoś ci się z lagami na PvP rankingowym? - Od razu masz przerąbane.

- C9, troche wkurzający trade na rynku, zabiera 10 procent twojego zysku, dajmy ze wystawisz item za 10 mln a dostajesz 9. ((zle dla poczatkujacych)

- C9, postacie są tak niedobrane (niektóre), że nie da się z nimi walczyć - Gunslinger od razu leżysz, witchblade lezysz, berserker wymiata.

- Ogólnie intruzja i pvp psuje klimat. ((Turcy najgorsi))

Plusy:

- Miła atmosfera

- Dużo skili i misji

- Fajnie rozbudowany system dungeonów

Minusy:

Aion,

- Monotonne, nie ma nic ciekawego

- Lipny system PvP

- Za mało atmosfery

Plusy:

- Fajne jak gra się w kolegami min. 3

Odwołam się do twojego postu.(minusy c9)

1. Pól na pól. Ja osobiście po paru takich rozgrywkach zgłaszałem fakt do supportu , oni mogą unieważnić takie mecze.

2. Zgadzam się z tym , później na to się tak nie zwraca uwagi , ale na low lvl to jest bardzo upierdliwe.

3. Tu jest największa "herezja". Kolega chyba miał za mało doświadczenia w grze pvp. Każda postać ma swoje największe plusy, własnie te trzy mają tzw. pogrom newbie. Jak ogarniesz i wymaxujesz jakąś postać to jedyne różnice to jest skill gracza. (gdyby tak nie było to ranking pvp inaczej by wyglądał).

4. +

do tego bym dodał że:

- bez znajomości ciężko jest znaleźć ogarnięty team na 50 lvl +.( trzeba liczyć na szczęście)

- lagi lagi lagi , czasami nie ma , a czasami nie da się grać

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...