Muras331 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witajcie, Od ostatnigo czasu zastanawiam się który silnik jest lepszy, wydajniejszy, co do bukkita, to po wpisaniu /lag pokazuje on zawsze wiecej tps'ow, jezeli chodzi o kwestie spigota zawsze pokazuje mniej tpsow, zazwyczaj jest to 19.99, 19.9, 19.8 I tutaj mam do was pytanie, ktory silnik byscie wybrali wy, Bukkit czy Spigot Prosze o uzasadnienie odpowiedzi, pozdrawiam Takie życie na patencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yonji94 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Bukkit, nie wiem czemu, ale zawsze na Spigocie miałem problemy z wydajnością, a to niby silnik, który ma ją polepszyć. Możliwe, że to ja coś źle ustawiłem, albo jestem takim pechowcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToJaAdi121099 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Mi osobiscie na spigocie zanikal ram co sekunde znikalo 50mb ramu i nagle po 5sekundach roslo taz zeszlo z 4GB do 1GB przy 3 graczach podczas budowy mapy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TurboGroszek18 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Mi tez na spigocie często skacze RAM. Nawet przy 1 osobie na 10 slotowcu potrafi poddkoczyc do 90%. Ale jednak spigot wg mnie lepszy - anty xray wbudowany i ogólnie szybszy Zapraszam na mój serwer 1.7.x: mc.turbogroszek.pl Wejdź, nie pożałujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muras331 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Ja wiasnie tez mialem problemy z wydajnoscia jezeli chodzi o silnik spigot, doswiadczylem tak na moim serwerze guildcraft, jak przy 100 osobach na spigodzie serwer umieral, a na bukkicie smigało, pozdrawiam Takie życie na patencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon73 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Może właśnie o to chodzi, że spigot wykorzystuje cały dostępny RAM, żeby gra szybciej działała? No właśnie chętnie zobaczę wypowiedź osoby znającej się na rzeczy bo też mam ten dylemat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VenirPL Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Osobiscie korzystam z bukkit'a, ale znacznie polecam spigot'a, ale trzeba dobrze skonfigurowac go jak i pluginy. Spigot przydaje sie tez przy malej pamieci ram i Bungee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smierdziszxd Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 any xray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muras331 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 F5 Prosze o wypowiedz osoby znajacej sie na rzeczy Takie życie na patencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.