Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wigilia w szkole  

65 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy idziesz na wigili? klasow??

• Tak
      41
    • Nie
      24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o wigilii w szkole? To ma w ogóle jakikolwiek sens? Wiadomo, że nie każdy z każdym się lubi w klasie i to jest jak najbardziej normalne, jeżeli kogoś nie lubię przez 364 dni w roku to nagle tego 365 dnia mam się z nim pogodzić i w ogóle? Z resztą te klasowe "wigilię" są tylko z nazwy.Nie ma żadnego świątecznego i uroczystego nastroju, przychodzi banda gimbusów, pokruszy opłatek, nażre się się ciastek, posłucha dubstepu zamiast kolęd i wyjdzie.A wy co o tym sądzicie?

Opublikowano

Ale wigilia nie jest 365 dniem w roku.

Ja to sądze, że odczuwasz ból dupy bo nikt cie w klasie nie lubi i nawet Ci życzeń nie złożą no ewentualnie takie, które cie pogrązą.

Opublikowano

Ja to sądze, że odczuwasz ból dupy bo nikt cie w klasie nie lubi i nawet Ci życzeń nie złożą no ewentualnie takie, które cie pogrązą.

On to napisał w przenośni raczej.

Opublikowano

To chyba w jakiejś patologicznej szkole. U mnie zawsze było sympatycznie mimo, że nie wszystkich się lubi to jak człowiek potrafi się zachować to potrafi na jeden dzień przełknąć dumę i zachowywać się w porząddku.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Pogrążyłeś się to ty swoim chujowym postęp.Jak nie masz nic ciekawe do powiedzenia w tej sprawie to się nie wypowiadaj.A takimi tekstami to możesz co najwyżej pocisnąć komuś w podstawówce.

Opublikowano

Ja miałem dzisiaj wigilię i było całkiem fajnie. Nie każdy ma patologiczną klasę która nawet na tej wigilii słucha rapu lub innego badziewia. I naprawdę było odczuć, że zbliżają się święta :P

Opublikowano

Pogrążyłeś się to ty swoim chujowym postęp.Jak nie masz nic ciekawe do powiedzenia w tej sprawie to się nie wypowiadaj.A takimi tekstami to możesz co najwyżej pocisnąć komuś w podstawówce.

Mieszkasz w Polsce? Twoja składania jest tak przerażająca, że mógłbym się domyślić, że uczęszczasz aktualnie do gimnazjum, koledzy Cie biją, przywiązują do krzesła i napierdalają kijami do golfa po głowie. Dodatkowo, po kropce stawią się spacje, by zdanie było czytelniejsze, ale widzę, że niestety nie nauczyli Cie w tej twojej marnej szkole co to jest odstęp. Pocisnąć w podstawówce? No nie wiem, jestem święcie przekonany, że jestem o wiele starszy od Ciebie, sądząc to moge poprzeć między innymi tym, jakie problemy masz... co jest no cóż, smutne...

Zawsze byłem przeciwko gnębieniu w szkole, biciu czy znęcaniu się albo innymi tego typu zachowaniom, ale takim jak ty to powinni szykować specjalne pomieszczenia w których by były długie kije które wsadzaliby ci koledzy z klasy centralnie w twoje grube dupsko.

Z tego, co tu piszecie, to widzę, że tylko ja mam normalną klase, wszyscy razem się trzymają i nikt nie odstaje od reszty, potrafimy się zachować, uszanować fakt, że zrobili tą wigilie w szkołach, że nie ma lekcji, można się razem w miłym nastroju spotkać. Ale cóż, gimbuski nie rozumieją, smutne.

Opublikowano

Ja się nie wybieram, bo nie planujemy jej organizować.

Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.
~ Albert Einstein

Opublikowano

Mieszkasz w Polsce? Twoja składania jest tak przerażająca, że mógłbym się domyślić, że uczęszczasz aktualnie do gimnazjum, koledzy Cie biją, przywiązują do krzesła i napierdalają kijami do golfa po głowie. Dodatkowo, po kropce stawią się spacje, by zdanie było czytelniejsze, ale widzę, że niestety nie nauczyli Cie w tej twojej marnej szkole co to jest odstęp. Pocisnąć w podstawówce? No nie wiem, jestem święcie przekonany, że jestem o wiele starszy od Ciebie, sądząc to moge poprzeć między innymi tym, jakie problemy masz... co jest no cóż, smutne...

Zawsze byłem przeciwko gnębieniu w szkole, biciu czy znęcaniu się albo innymi tego typu zachowaniom, ale takim jak ty to powinni szykować specjalne pomieszczenia w których by były długie kije które wsadzaliby ci koledzy z klasy centralnie w twoje grube dupsko.

Z tego, co tu piszecie, to widzę, że tylko ja mam normalną klase, wszyscy razem się trzymają i nikt nie odstaje od reszty, potrafimy się zachować, uszanować fakt, że zrobili tą wigilie w szkołach, że nie ma lekcji, można się razem w miłym nastroju spotkać. Ale cóż, gimbuski nie rozumieją, smutne.

AHAHHAHAHAHAHAHAHAH to mnie rozwaliles HAHAHAHAHHAA.Super, że opowiedziałeś co robią z tobą twoi koledzy, ale chyba nikogo to nie obchodzi.Pewnie jesteś starszy, ale na pewno nie mądrzejszy, bo gdybyś był, to byś zauważył, że zrobiłem ten temat do dyskusji, a jeżeli nie znasz znaczenia tego słowa, to masz problem.Najechałeś na mnie bezpodstawnie to ja Ci po prostu odpowiedziałem, nie znasz mnie to się na mój temat nie wypowiadaj.

A i naucz się różnicy między nie lubieniem kogoś a bycia z kimś w poważnym konflikcie, ale nie przepraszam, przecież ty jesteś "starszy", zjadłeś wszystkie rozumy, wszystko wiesz, przenikasz normalnie czasoprzestrzeń.

Opublikowano

Nigdzie nie ide, bo jestem chory. Jeblem z dubstepu zamiast koled xddddd

Do goscia up

Ty nie mozesz byc madry, taki jest urok gimbazy..

Opublikowano

Nie chce tej wigilii, bo mam 2 wrogów w klasie, i nagle co, mam się z nimi pogodzić? .. Jeszcze moja klasa jest zjebana, zero zgrania, podział na "lepsi i gorsi", każdy się zachowuje jak 10 latek.. smutne

Chujowa taka wigilia.. idę bo lekcji nie ma.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Najlepsze jest to, że w wigilię klasową nie ma lekcji.

Takim to dobrze ;d ja po wigilii mam normalne lekcje ;f

Co do tematu, jeśli ci się nie podoba to nie musisz iść ;)

Opublikowano

szczerze mówiąc zamiast tych wszystkich wigilii klasowych wolałbym mieć dzień wolny od szkoły tak jak i większość, no ale skoro nie ma innej opcji to już lepsza ta wigilia niż cały dzień lekcji w szkole

Opublikowano

Nie mam wigilii klasowej.

Co jak co, ale to internet. Nie masz narzucone - "Pisz poprawnie po polsku albo przyjedzie po ciebie Rosyjska Mafia i porwie ci rodziców"

Opublikowano

Ja niedawno wróciłem z klasowej wigilii i powiem wam, że było nawet fajnie. Było ładnie i kulturalnie. Podzieliliśmy się opłatkiem, zjedliśmy pierożki i inne wigilijne potrawy, pośpiewaliśmy kolędy i była naprawdę miła atmosfera.

Jeśli u ciebie jest tak do dupy to nie znaczy, że u każdego tak jest i nie wmawiaj, że wigilie klasowe nie mają sensu.

Opublikowano

Kurwa najgorszy problem to taki zrobić żarcie przynieść i jak się kurwa ubrać na tą wigilię mowa o chłopakach. bo kurwa założyć białą jak to święto nie jest, a kurwa żadnej fajnej nie mam. pójdę w dzinsach chyba i kurwa zwykłej bluzie

Sam bym nie poszedł ale moja wychowawczyni pójdź zaniesiesz picie, tak 4 butelki mam niby przynieść WOW

I kurwa najgorsze jeszcze to że mamy 6 lekcji a potem wigilia :). Rozumiem żeby była sama wigilia a nie kurwa

Opublikowano

Nie mam nic przeciwko wigilii, a pozostałe 99% forum pewnie też. Wiesz dlaczego? Bo to, co opisałeś, to typowe zachowanie tzw. gimbazy (nie przepadam za tym określeniem, ale skoro trzeba...) w środowisku naturalnym. Jeżeli rzeczywiście reszta twojej klasy (a sądząc po twoich postach także ty) nie wykazuje żadnych oznak dojrzałości, to nic nie poradzisz.

A czy ja mam do wigilii pretensję? Fajnie jest, złożyć komuś życzenie przy dzieleniu opłatkiem pogadać z kumplami a ja tylko podałem minusy dla mnie..

no to ty nie mów że zawsze wszędzie pójdziesz na poczekaniu :)

Przecież ja do autora pisałem xD

Ciekawe, w którym poście? Następny wielki "dorosły" bez pokrycia.Zrobiłem ten temat dla wymiany opinii, a nie żeby ktoś na siłę mnie przekonywał do swojego stanowiska.

Chociażby tu:

A co do przekonywania na siłę, to nie wiem gdzie to widzisz. Ok, temat do dyskusji, więc powiedziałem, jak ja to odbieram. Jeśli myślałeś, że każdy będzie tego samego zdania co ty, to najwidoczniej się pomyliłeś.

I ostatnia rzecz: jeśli nawet miałbym takie towarzystwo w klasie jak ty, to i tak przyjść, złożyć życzenia, dać jakiś upomninek itp. wypada. Nie chcesz się pogodzić z tą osobą - twoja strata. Może akurat ona chciałaby to zrobić tego dnia...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie mam nic przeciwko wigilii, a pozostałe 99% forum pewnie też. Wiesz dlaczego? Bo to, co opisałeś, to typowe zachowanie tzw. gimbazy (nie przepadam za tym określeniem, ale skoro trzeba...) w środowisku naturalnym. Jeżeli rzeczywiście reszta twojej klasy (a sądząc po twoich postach także ty) nie wykazuje żadnych oznak dojrzałości, to nic nie poradzisz.

A czy ja mam do wigilii pretensję? Fajnie jest, złożyć komuś życzenie przy dzieleniu opłatkiem pogadać z kumplami a ja tylko podałem minusy dla mnie..

no to ty nie mów że zawsze wszędzie pójdziesz na poczekaniu :)

Opublikowano

Przecież ja do autora pisałem xD

Ciekawe, w którym poście? Następny wielki "dorosły" bez pokrycia.Zrobiłem ten temat dla wymiany opinii, a nie żeby ktoś na siłę mnie przekonywał do swojego stanowiska.

@Kicak105

Ten koleś pierwszy na mnie najechał.Ja mu po prostu odpowiedziałem.

Opublikowano

Pewnie rzucacie się jedzeniem(resztkami) po Wigilii jeszcze?

U mnie panuje miła atmosfera bo każdego z klasy lubię i mam bardzo dobry kontakt. Nie dzieliliśmy się opłatkiem tylko chwilę pogadaliśmy, pośmialiśmy i zjedliśmy ' małe co nieco ', a później poszliśmy do domu : )

Opublikowano

Czasami chodzę, czasami nie chodzę, zależy ile osób będzie, ale raczej jestem. W tym roku, będziemy mieli wigilię klasową jutro, i to nie na cały dzień tylko na jedną lekcję ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...