Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czym carrowć?

Adrianeek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Riven:dash'e,mechanizm escape,bonus do AD,dobitka,obszarowy stun oraz mocny push'er.

Co do build'u to :tabi/merkury>blackclever>krwiopijec>frozen malet>hydra>jakiś item core

Opublikowano

najlepiej postacią którą najlepiej ci szło w niższych dywizjach a budujesz ta postać tak ja ci się wydaje odpowiednie ;)
graj po to by stać się lepszym a nie po to żeby wygrywać :)

Opublikowano

Riven:dash'e,mechanizm escape,bonus do AD,dobitka,obszarowy stun oraz mocny push'er.

Co do build'u to :tabi/merkury>blackclever>krwiopijec>frozen malet>hydra>jakiś item core

A co jeżeli zbanują riven ?

a0cw13.png

Opublikowano

A co jeżeli zbanują riven ?

Riven raczej nie banują,a jeśli już to Kayle,jax,J4,ahri-ogółem te postacie które mają mocny DMG i po prostu mogą zrobić miazge w late game.

Opublikowano

Dla mnie zawsze dobrym carry jest mid.

Lissandra:

Escape

AoE

Masa CC

Darmowa zonya

Build:

Sorcerki; Liandry; Void Staff; Rabadon; Zonya; Abbysal.

Sytuacyjne:

Grall; RoA; Deathfire

Nie wiesz jaki skład zrobić w FUT? Zapraszam na PW.

Opublikowano

Riven : Ionki > Hydra > LW > BC > BT/Omen > GA

Annie : Sorcesery > RoA > DFG> Rabadon > Zhonya > Abyssal

Zed: Ionki/mobility > botrk > LW > BC > IE/Frozen mallet/BT > GA

b_560_95_1.png

Opublikowano

Polecam Evelynn w jungli. W obecnej chwili jest cholernie OP za sprawą usunięcia pinków. Budowana pod AP sieje pogrom w early na gankach (które ma nieziemskie), w late trochę traci na znaczeniu, ale tylko trochę, bowiem jej niewidka pozwala świetnie wbić się w plecy oponentom i sfocusować ich carry, nakładając na siebie shielda z ulta, po czym włączając Zhonyę.

Tak samo Rengar, w tym, iż go równie warto (a nawet i lepiej) brać na topa.

Opublikowano

Riven raczej nie banują,a jeśli już to Kayle,jax,J4,ahri-ogółem te postacie które mają mocny DMG i po prostu mogą zrobić miazge w late game.

Szybko się to zmieni na NA Riven ban co 2 gra minimum, więc jeżeli chodzi o nordic i west.. oglądają streamy więc będą banować to samo :).

Jednak jeżeli Riven nie zbanują to też polecam bo jest świetna to carrowania.

Możesz nią iść Top/Mid w ostateczności do jungli.

Carrować na low elo łatwo też dianą jak się ją ogarnia ;), Pantheon najlepiej na mid (ulti skok na bot lub top).

Jedno jest pewne najlepiej brać pozycje mid, jeżeli top to najlepiej się skupić na pushowaniu.

Polecam dogadać się z botem, czyli oni dają warda do krzaków... jednak ty musisz wziąć TP ;) ale wiem że to działa tym bardziej na low elo.

Carrować też łatwo supportem, jednak to nie jest takie proste wiadomo o co chodzi feedujemy swojego adc i w late mamy GG.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

wez pantheona niszczy mida na 3 lv fb push i szybko sie cofasz potem przychodzi przeciwnikow jungler zabijasz go i zabijasz mida .Cofasz sie i gank na bota ;) i w tf wbijasz sie na adc praktycznie combo + q i ignite i adc lezy D;

-pantheon wymieka w late ale jak sie go ogarnia mozna w tf zrobic miazge ;D

co do buildu to sytuacyjne na pocztek krwopijca

butki mobilki a reszta sytuacyjne jak dostaniesz na poczatku w dupe to buduj tanka a jak masz w ... kasy to full ad i na koniec ga ;) na platynie tez ludzie nie moga sb poradzic na pantheona

Opublikowano

Wycarrowac się da praktycznie tylko champami z CC. Na supp polecam:

-zyra

-annie

-taric

-leo

Jak ogarniesz to GG easy. Spróbować jeszcze możesz tankami z topa np Renek, shen, Jax, ryze czy nawet irelia z trinity

Opublikowano

Hecarim. Ludzie myślą ze po nerfie jest useless. Nie prawda. Zaczynasz z maczeta z niej kamyk po kamyku duch jaszczura później spirita ( ziel zbr. ) następnie lodową rękawice i dalej pod tanka od sytuacji :) buty polecam 5. Łatwe czyscz. Jungli dobre ganki z e i w teamfightach miazga :) pozdrawiam

2pza0c5.png

Opublikowano

Riven, Vi, Kha- moje mainy którymi nie raz carrowałem. Polecam również Tobie.

Potrzebujesz pomocy w przygotowaniu swojego forum dyskusyjnego?
Odezwij się a na pewno udzielę Ci pomocy!

Opublikowano

a wiec tak nie ma postaci do carrowania bo sam nigdy nie wygrasz a jak ty jeszcze w G,to nie brąz że focusują supporta albo tanka wystarczy mieć ogarnięty team i nie feedować w early co to teamu to support leona tresh taric janna blitz w jungli jakiś tank typu malph mumu mundo j4 naut volibear na topie assasin lub jak na midzie jest assasin to coś typu jax riven garen darek panth fiora wu a na midzie assasin ap albo apc caster (jakoś tak) np taka annie albo orianna i tyle ci wystarczy pierwszy leci tank potem supp ze stunami i solo top odpowiedni focus i masz wygraną. ale sam nie wygrasz bo co z tego że jesteś najedzony jak focus na cb i cie nie ma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...