Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nasus vs Teemo [1v1]

Tabacashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Ostatnio grałem z kolegą pvp - nasus vs teemo (kolega picknął teemo, bo uważa, że to najlepsza postać i w ogóle, a mi picknęło blind Nasusa). Miałem krótko mówiąc przerąbane. Z dupy harras strzałkami toksycznymi teemo, farmić nie mogę, q go nie uderzę, bo blind. Jest jakiś sposób, inny styl gry, inne itemki, aby zmieść tego szczura z powierzchni ziemi? Nasusem oczywiście, jest to na tyle op champ, że wiem, że się da.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dobry sposób to się z nim nie bić, i lizać turreta.

Gówno mu zrobisz, podejdziesz do farmy dostaniesz pieryriald dmg z turty, pójdziesz z nim 1v1 dostaniesz blinda i tylko po twoim pvp.

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Teemo wcale nie jest trudny dla nasusa.

Po prostu siedzisz z tyłu i jak masz q podchodzisz walisz minionka i znowu sie cofasz. A po 15/20 min ciśniesz teemo jak chcesz

Opublikowano

Może do 8lvl max cie zjedzię ,ale jak potem ciebie jedzie , to coś z tobą jest nie tak.

Chcesz skontrować teemo ? Weź jaxa pod ap lub trynde/kayle

v5fgbo.jpg

Chipsy cola gramy w lola

Opublikowano

startujesz naszyjnik na regen many 5 pot zycia, ward i poty many, w poczatkowych lvlach on straci wiecej zycia bo Cie bedzie autoatakowal - twoje miniony beda bily jego. Budujesz jak najszbyciej kielich żeby mieć troche mrsa, przez cały czas tuląc turreta i farmiąc Q, po 7-8 lvlu jak już będziesz miał spirit visage i sheena to wymuszasz jego W, załączasz ghosta i wpierdalasz się we wszystkim co masz.

Opublikowano

startujesz naszyjnik na regen many 5 pot zycia, ward i poty many, w poczatkowych lvlach on straci wiecej zycia bo Cie bedzie autoatakowal - twoje miniony beda bily jego. Budujesz jak najszbyciej kielich żeby mieć troche mrsa, przez cały czas tuląc turreta i farmiąc Q, po 7-8 lvlu jak już będziesz miał spirit visage i sheena to wymuszasz jego W, załączasz ghosta i wpierdalasz się we wszystkim co masz.

Wait, Kielich na Nasusie ? o.O

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

Tak unskilledzie kielich na Nasusa. Zapewne byl to aram, wiec kielich byl niezbedny do wystakowania q i resista. Gralem ostatnio 1v1 z jakims noobem z golda, wzial ziggsa, a ja yoricka i wlasnie kupilem kielich

Opublikowano

kielich jedna z podstawowych rzeczy vs ap na nasusie szczególnie teemo

a tak poza tym to jak włączysz 'q' na nasusie a teemo zblinduje to nie walniesz z q tylko auto ataku.

raczje cie zjedzie jak nie dostaniesz gankow

<>

Opublikowano

ciężko będziesz z nim miał bo cię będzie harasowac, proś junglera o pomoc do momenty gdy nie wystackujesz q.

XYZ

Opublikowano

Nasus moze pozrec Teemo wczesniej jak w mid Game, wystarczy slow i lecisz do niego, blind ci nic nie zrobic bo to tylko chwila i potem go ZJADASZ Dalej...

Wesołych Świąt.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Moment, moment. To zwykłe pvp, ale na Summoners Rift. Nie mam dostępu do apteczek, nie ma jungli. Miałem taki problem, że jak włączałem ghosta to skurwysyn podstawiał pode mną grzyby, a zanim do niego doszedłem miałem pół hp, trute i blinda, przez co nie mogłem Q na nim użyć. Podstawiał pode mną grzyby, co także uniemożliwiało mi podejście do niego przez slow. Budowałem się Nasusem pod Trinity.

@Up. Dzięki. Wesołych Świąt ;)

Budował Teemo pod ap, zwykle tak go buduje. Jakiś ząb nashora i jedzie z rabadonami i innym gównem. Więc blind z q bolał.

Opublikowano

max e, rush SV, kielich można, start doran shield. Te rady to na ogarniętego teemo. Na średniego to możesz nawet max q. Dobry gryzoń będzie ci ciągle zarzucał DOT'ę i q.

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

w early nie chodz na wymiany poprostu czekaj az pushnie, wez jakis sustain a potem jak juz cos przyfarmisz to go rushuj xD

TwistQ4ever_eune_9_1_logo.png

Jeb*ć brązy XDDDD

Opublikowano

No więc stoisz pod turretem, czekasz aż teemo oberwie tak z 2 - 3 razy od turreta i wtedy wpierdalasz się w niego ghostem i op slowem.

Według mnie nasus to bardzo dobra contra na teemo ( a nie przeciwnie), bo taktyka teemo ogólnie polega na tym żeby ostrzeliwać i uciekać za pomocą W, a nasus raz jest tanky, dwa ma super slowa. Ogólnie 3x Q i teemo pada.. Oczywiście nie powinieneś używać Q podczas blinda, a poczekać tą sekunde czy ile to tam trwa

b_560_95_1.png

Opublikowano

Tak unskilledzie kielich na Nasusa. Zapewne byl to aram, wiec kielich byl niezbedny do wystakowania q i resista. Gralem ostatnio 1v1 z jakims noobem z golda, wzial ziggsa, a ja yoricka i wlasnie kupilem kielich

Spoko, zbuduje Kielich na 1 vs. 1 a potem to samo zbuduje na 5-kach to go wyśmieją, bo co on z kielicha złoży ? Mikaela ?

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

Taktyka na teemo z brązu xD:

Kiedy wiesz że ma blind'a podchodzisz do niego i walisz AA, kiedy już spali Q z odruchu czas na ciebie. (musisz mieć nastackowane Q, bo jak masz np. 30 stacków i mu walniesz to zrobi ci więcej z Q niż ty)

928011413476457403957.png

Opublikowano

Zawsze pickuje Nasusa na Teemo mimo, że leci flame w teamie ale potem patrzą jak gniotę Teemo na 3 levlu.

Quinty bierzesz na szybkość poruszania, masterki 9/21/0, start z doran shieldem + 1 pot i farmisz do 7-9 levla, gdy buduję się pod AP ma przerąbane (2/3 teemosów buduję się właśnie pod AP), bo nie będzie mieć sustainu, gdy cię obije za 20% hp ale np. zabijesz 3-4 miniony jest plus dla ciebie, bo ty się wyleczysz z passywki + hp regen z dorana shielda. Gdy buduję się pod AD trzeba grać mega defensywnie.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Nasus powinien roznieść teemo lajtowo, nie wiem w czym tu problem farmić się przez 20 minut a po złożeniu Spirit Visage, Mercury,Trinity/Iceborn klepiesz go jak chcesz

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

najlepszym sposobem na rozwalenie tego "szczura" jest zbudowanie się tanky (nie zapominając o blasku) poprostu defisz pod turetem i farmisz z Q dużo, jak masz ze 100 staków to W na timoska odpalasz ulta i nawalasz z Q... E dmg nie robi więc nie wardo używać ^^ (nie zapominaj o podpaleniu)... A w early game to możesz poprosić junglera żeby zgabgował i go pojechać :D

Opublikowano

Na początku teemo rozwali nasus'a harassem,w późniejszej fazie gry(mid game),teemo nie ma zbytnio szans.

Zgadzam się. Moim zdaniem Nasus dominuje nad Teemo patrząc na całokształt meczu.

Potrzebujesz pomocy w przygotowaniu swojego forum dyskusyjnego?
Odezwij się a na pewno udzielę Ci pomocy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...