Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Karta graficzna do BF3

RiCo~

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zkładam ten temat abyście napisali tanie do maks 400 zł karty które spokojnie uciągną bf3 c: I mam pytanie co sądzicie na temat gtx 550 ti ujdzie ? :]

...Życie jest jak gra...

...Nie mozesz dac sie wyeliminowac...

-=-POMOGLEM-=-

"Daj Lajka +"

Opublikowano

chce miec na średnich z 40 fps tylko na tym mi zalezy

...Życie jest jak gra...

-=-POMOGLEM-=-

"Daj Lajka +"

Opublikowano

CPU:Intel® Core2 Duo CPU E7300 @ 2.66 Ghz

RAm: 4GB

System: Win 7 Ultimate 64 bit

Zasilacz: 400W

Wczoraj byłem w Media i gadałem z typem ponad godzine i powiedział że ta gtx 550 ti z moim kompem spokojnie wystarczy że średnie w 30- 40 fps chodzić będzie i zasilacz da sobie radę c: Ale chce usłyszeć waszą opinnie c:

...Życie jest jak gra...

-=-POMOGLEM-=-

"Daj Lajka +"

Opublikowano

Zasilacz to Power Man

@

ale chce dodac ze mam jeszcze dwa zasilacze na zbyciu :

1:Tracer 4LIFE/400

2:Model: lpj9-25p 420W

...Życie jest jak gra...

-=-POMOGLEM-=-

"Daj Lajka +"

Opublikowano

Wielkie dzieki ja chyba zostane przy tym gtx 550 ti ale moze ktos mi zaproponuje jakas inna moze nawet lepsza karte w cenniku podobnym c:

...Życie jest jak gra...

-=-POMOGLEM-=-

"Daj Lajka +"

Opublikowano

Tu jest zasilacz i procek do wymiany, a co za tym idzie także mobo i ram...

Do BFa3 minimum to i5 23xx / 24xx lub amd 965 po o/c

EMPTY :C

Opublikowano

Minimalne wymagania sprzętowe Battlefielda 3:

• System operacyjny: Windows Vista, Service Pack 2 32-bit
  • Procesor: 2 GHz Dual Core (Core 2 Duo 2,4 GHz lub Athlon x2 2,7 GHz)
  • Pamięć: 2 GB RAM
  • HDD: 20 GB
  • Karta graficzna AMD: kompatybilna z DirextX 10.1, z 512MB RAM (ATI Radion, serie 3000, 4000, 5000 lub 6000, z wydajnością ATI Radion 3870)
  • Karta graficzna Nvidia: kompatybilna z DirextX 10.1, z 512MB RAM (Nvidia GeForce, serie 8, 9, 200, 300, 400 lub 500, z wydajnością Nvidia GeForce 8800 GT lub wyższą)
  • Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX
  • Klawiatura i mysz
  • DVD ROM

Gdzie ty tu widzisz i5 ;o

...Życie jest jak gra...

-=-POMOGLEM-=-

"Daj Lajka +"

Opublikowano

• Karta graficzna AMD: kompatybilna z DirextX 10.1, z 512MB RAM (ATI Radion, serie 3000, 4000, 5000 lub 6000, z wydajnością ATI Radion 3870)
  • Karta graficzna Nvidia: kompatybilna z DirextX 10.1, z 512MB RAM (Nvidia GeForce, serie 8, 9, 200, 300, 400 lub 500, z wydajnością Nvidia GeForce 8800 GT lub wyższą)
  • Klawiatura i mysz
  • DVD ROM

Do komfortowego pogrania w BF4, bez spadków fps Core 2 Duo to zbyt mało.

Opublikowano

ale ja chce w BF 3 ._. i typek z media powiedzial ze gtx 550 ti mi wystarczy i szukal mi na ceneo najtanszego itp c:

...Życie jest jak gra...

-=-POMOGLEM-=-

"Daj Lajka +"

Opublikowano

no ale tak jak ci mówie typek , który się zna powiedział mi dość sporo i powiedział że gtx 550 ti z moim sprzętem bf na średnich spokojnie płynnie będzie chodzić , ale tak się zastanawiam czy to napewno pomoże

...Życie jest jak gra...

-=-POMOGLEM-=-

"Daj Lajka +"

Opublikowano

no ale tak jak ci mówie typek , który się zna powiedział mi dość sporo i powiedział że gtx 550 ti z moim sprzętem bf na średnich spokojnie płynnie będzie chodzić , ale tak się zastanawiam czy to napewno pomoże

W media nie znają się... Lepiej posłuchaj bardziej doświadczonych (nie mówie o mnie bo nie jestem) radze ci kupic 650 ti boost albo radeon 7850 a jak chcesz pograc w bfa na srednich/wysokich 40+ fps to karta za co najmniej 500 zł+

Opublikowano

RiCo poproś tego ,,znafce,, z media marketu żeby mi uzasadnił czemu uważa że twój zasialcz pociągnie tego gtx-a bo po mimo że ma napisane te 400w to jego realna moc i napięca są mówiąc w skrócie do du** i już jakiś porządny 300watowy fortron by się lepiej spisał

@edit tamte wymagania są do singla możesz poczytać na internecie multi musi mieć 4 rdzenie zresztą zainstalujesz zobaczysz twoja gra będzie wyglądała mniejwięcej tak : 10s jak patrzysz się w ściane masz te 40-50fps a jak tylko zobaczysz jakiś ładny widoczek spadek do 10 fps a to przez to że 2 rdzeniowce nie wyrabiają z takimi przestrzeniami jak w battlefiel 3/4 i grafiką

Opublikowano

• Klawiatura i mysz
  • DVD ROM

Minimalne wymaganie jakie podaje producent zazwyczaj mają mało wspólnego z rzeczywistością. Single player może by poszedł, ale o multi i komfortowej, grywalnej rozgrywce nie ma co marzyć, a 2gb ram scrashuje bfa raz dwa.

Z własnego doświadczenia wiem, że do BF3 zaleca się cztery rdzenie. Testowałem u siebie na podkręconym: core2duo, i3 1gen i była przepaść między tymi procesorami, a najtańszą i5.

EMPTY :C

Opublikowano

tak na poważnie najbardziej mi zależy na infestation , on mi chodzi na niskich 30 fps , czyli mówicie że zasilacz i karte ?

...Życie jest jak gra...

-=-POMOGLEM-=-

"Daj Lajka +"

Opublikowano

Będzie chodzić tak płynnie jak moja prezentacja w Power Point.

Jeśli chodzi o gry, to do wymiany jest niemal cała jednostka.

Na początek tak, jak mówisz - zasilacz i karta. Do BF3, ARMA obowiązkowo DOWOLNY Quad (pomijając Phenomy, bo były bardzo słabe).

Opublikowano

a Q6600 ujdzie ?

@Edit a z takim sprzętem coś pogram

CPU: intel Core 2 Quad Q6600

GPU: Gigabyte Radeon HD 7770

Zasilacz: zasilacz corsair vs 450w

Ram:4GB

System:Win 7ultimate 64 bit

...Życie jest jak gra...

-=-POMOGLEM-=-

"Daj Lajka +"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...