Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[C++] Co dalej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Znam w stopniu podstawowym c++ , aktualnie uczę się winApi i biblioteki Allegro, już prawie wszystko ogarnąłem. Jak dokończę, to mam lepiej poznac c++ czy uczyc się winsockets do internetu? Winsocketsy przydały by mi się bardzo do Allegro, mam kilka gier, ale czy to wszystko ogarnę, pod koniec kursu winapi było kilka funckji, których nie znałem w c++ i musiałem sprawdzac do czego służą, co wybrac? I czy winsoketsy są trudniejsze czy łatwiejsze od winapi?

Proszę o dobrą odpowiedź ;)

Weteran
Opublikowano

WinSock jest częścią WinAPI.

Jeżeli masz taką potrzebę, żeby lepiej poznać c++, to poznawaj. Trudno mi w tej sprawie coś doradzić, bo nie wiem ile już potrafisz i co masz na myśli przez "poznawanie c++".

Opublikowano

Sockety od Micro$hitu (czyli z tego co pamiętam to Winsock2.h) to popieprzona zła biblioteka pełna mnóstwa niezrozumiałych dla początkującego poleceń :D, dla mnie (a oceniam siebie na średniozaawansowanego w tym momencie, dolna granica tego poziomu) też niedoogarnięcia :P

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

czy zna ktoś jakieś dobre kursy z c++ ,ponieważ zatrzymałem sie na funkcjach oraz przekazywaniu danych z poszczegolnych funkcji do drugich.

z góry dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...