Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer SkyBlock od 0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem. Otóż nigdy jeszcze nie robiłem żadnych serwerów minecraft na bukkicie. Potrzebuję więc jakiegoś poradnika czy linków do pluginów (i wyjaśnień jak je zainstalować).

Pluginy:

-Bukkit 1.7.2/1.6.4 (Jak skonfigurować skąd pobrać)

-Island World (Plugin, a właściwie swego rodzaju silnik skyblocka i jeszcze czy jakaś konkretna mapa do niego niezbędna?)

-Zabezpieczenie Spawna (nie wiem na jakiej zasadzie to działa w każdym razie zabezpiecza teren przed niszczeniem stawianiem lawy podpalaniem)

-Spawn (komenda która teleportuje na spawn)

-Adminshops (sklepy tworzone przez adminów tabliczkami, nie nie handel pomiędzy graczami w skrzyniach, przy okazji potrzebuję także pluginu na pieniądze)

-Kolorowe nicki - System rang (Head Admin [OP] Admin, J@, ProPlayer itp.)

-Rudy z generatora (z generatora cobla [lawa+woda] wypadają rudy żelaza złota diaxy itp)

-Warp (teleportuje w wybrane miejsca,)

-Nether (po wpisaniu komendy [Może być /warp nether] teleportuje gracza do wybranego miejsca w netherze)

-Mob Arena (po wpisaniu np. /Ma join teleportuje na Mob arene w której można wybrać klasę, i jak all klikna na blok[metalu] tp. na arene i pojawiają się potwory w rundach czy jakoś tak. za przetrwanie konkretnej ilości rund nagrody.

Odraz mówię że nigdy nie mialem doczynienia z serwerem minecraft więc linki do downloadu niewiele mi dadzą.

Jest to opis pewnwgo serwera skyblock który mi się spodobał więc postanowiłem postarać się postawić podobny dla znajomych... A może w przyszłości i publiczny.

Wszelką pomoc będę nagradzał Like'ami.

sygnathl.png

Opublikowano

Cześć.

---------------------------

Spawn - Wpisz komendę /setspawn . I potem jak chcesz się teleportować na spaw wpisujesz /spawn. Jeśli warp to /setwarp <nazwa> . Jeśli nie poradzisz sobie z tym zadaniem zapraszam do kontaktu przez PW.

Opublikowano

Polecam bukkita zastąpić spigotem (Bardziej zoptymalizowany) DL: http://ci.md-5.net/job/Spigot/

Jeżeli chodzi o pluginy napisz na PW/Skype wytłumacze ci all krok po kroku

Nie slyszalem o takim silniku i nie wiem czy serwerownie taki oferują.

Jeśli masz mi pisać na PW to napisz tu (zobaczą to wszyscy i może będzie mniej pytań) Chyba że nie chcesz...

Cześć.

---------------------------

Spawn - Wpisz komendę /setspawn . I potem jak chcesz się teleportować na spaw wpisujesz /spawn. Jeśli warp to /setwarp <nazwa> . Jeśli nie poradzisz sobie z tym zadaniem zapraszam do kontaktu przez PW.

A plugin z kąt wezmę :)

sygnathl.png

Opublikowano

Zapraszam Cie tutaj:

http://plugins.bukkit.org/ 

Wpisujesz tutaj nazwe pluginu i pobierasz. Co do silnika to bardziej zoptymalizowanym od Bukkita jest Spigot. Hosting sam instaluje maszyne jaką wybierzesz ,pluginy wrzucasz do folderu /plugins/ . Ich konfiguracja jest na pewno w internecie :)

Opublikowano

na tej maszynie dzialaja te same pluginy??

Dobra z pluginami moze dam rade ale ktos mi musi wytlumaczyc jak skonfigurowac plugin sky blocka i jaka mape do niego itp...

sygnathl.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...