Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]TCP - Pytanie (Serwer)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, mam laptopa i kompa podłączonego do tej samej sieci, jakie IP do TCP dać aby bez żadnego hamachi itd. można bylo w sieci LAN sobie informacje przesylac?

Opublikowano

IP komputera na którym jest serwer? O_o Czyli 192.168.2.xxx

what?

192.168.2.1?

192.168.1.1?

obydwa nie dzialaja..

192.168.64.1

192.168.1.102 - tez nie dziala..

Opublikowano

xD xD xD
Połączone przez wifi rozumie ?:D
I to jest z autoit ? bo w autoit tcpsend nie działa w tej samej sieci jak dobrze pamiętam

v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v^v

Opublikowano

@UP

Źle myślisz w takim razie.

@Topic

MsgBox(0,"",@IPAddress1)

Wklep do autoit i sprawdź co pokaże, to powinien być twój adres w lanówce.

Opublikowano

w czym pomóc, jak on nawet nie ma pojęcia do jakiego IP pierwszego komputera ma się łączyć drugi i vice versa

jak się dowie IP obydwu komputerów to może się połączy jak się da

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wiem, że dawno nie było odpowiedzi. Nie wiem jak jest przez router, ale spróbuj Wejść do "Sieć" z ekplorera plików (Win 7, tak mój ojciec zrobił, ale kablem) lub połącz kablem dwa komputery i wejdź w "Sieć" czy coś tam w XP (mam, ale nie wgłębiałem się)

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Jak ja robiłem na szybkiego a nie chciało mi się tego szukać to udostępniłem folder w sieci LAN i na nim był pliczek do którego z jednego zapisywałem w .ini coś a na laptopie to odczytywałem i coś "robił"

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Wiem, że dawno nie było odpowiedzi. Nie wiem jak jest przez router, ale spróbuj Wejść do "Sieć" z ekplorera plików (Win 7, tak mój ojciec zrobił, ale kablem) lub połącz kablem dwa komputery i wejdź w "Sieć" czy coś tam w XP (mam, ale nie wgłębiałem się)

Żeby połączyć dwa komputery bezpośrednio ze sobą trzeba użyć kabla zcrossowanego

Opublikowano

Żeby połączyć dwa komputery bezpośrednio ze sobą trzeba użyć kabla zcrossowanego

Wystarczy kabel jakim podłączał router do PC.

Jakoś tu pusto...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...