Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem] Dziwne paski.. Znowu...

CheaTOver

Pytanie

Opublikowano

Cześć, jakiś czas temu napisałem temat na tym forum ponieważ pokazywały mi się dziwne paski na ekranie.. Okazało się że nie mam włączonej synchronizacji pionowej, a po jej włączeniu niby ustały.. No właśnie, niby... Lekko się zmniejszyły, ale nadal występują...

- Monitor Philips 226V4L

- Grafa GTX 660 Ti

Chodzi o to że nawet po włączeniu synchronizacji pionowej ( w panelu karty graficznej i w grze ) paski nadal występują, a po dłuższej grze coraz lepiej je widać... Paski pojawiają się w różnych grach ( praktycznie we wszystkich jakie mam.. ) od razu po wejściu do menu gry... Najbardziej widać te paski w grze assassins creed 3.. W battlefield 3 grałem na starym kompie z ekranem kineskopowym i czegoś takiego nie było.. Teraz przy lepszym ( znacznie ) kompie takie coś występuje.. Czemu?.. Jest na to jakaś rada poza wymianą monitora.. ?

Zbieram like ;x

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wydaje mi się że prawidłowo :P Za chwilę dam edita bo sprawdzę czy wszystko jest dobrze podpięte...

Co do odświeżania monitora, zmniejszając rozdziałke uzyskałem 75Hz odświeżania co nie pomogło :P...

@edit. jak dla mnie wszystko jest dobrze podłączone..

@Edit2. Paski pojawiają się tylko przy grach.. Najwięcej jak na razie jest ich przy Assassin's Creed 3..

Zbieram like ;x

Opublikowano

Jeśli masz gwarancje na kartę to czym prędzej biegnij ją zareklamować , bo artefakty to wina i mechaniczna (częściowo użytkownika ) :D

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Częściowo? :P Tzn. że co? :D I jakie artefakty? :P

@Edit.. sprawdziłem w google o te artefakty.. Nie o to mi chodziło :) Paski są ciemne i sobie "mrygają". To wygląda jakby filmować starsze monitory ( nie zauważyłem tego przy nowszych.. ) kamerą.. Pojawiają się wtedy na nagraniu takie duże ciemne pasy... W moim przypadku są znacznie cieńsze i mniej widoczne no i mrygają sobie, anie idą w górę...

Zbieram like ;x

Opublikowano

pozostaje sprawdzenie na innym monitorze BEZPOŚREDNIO na dowolnym wyjściu ( HDMI, DVI ) nie używając przejściówki, czasem ona może być winna

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Niestety ale mam ustawione na 60Hz i więcej nie da rady...

Wiem że wiele osób również ma 60Hz i nie mają takich problemów...

Zbieram like ;x

Opublikowano

Spróbuj inne wejście podłączyć

@edit

masz integre ?

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Nie mam integry.. Przez inne wejście nie mogę, mam przejściówkę której używam D-Sub -> DVI VGA i jest podłączona do karty graficznej..

Zbieram like ;x

Opublikowano

Jaką masz kartę i monitor ?

Opublikowano

Zmień może odświeżanie obrazu na większe.

W ustawieniach zaawansowanych monitora

Opublikowano

No niestety tutaj jest problem... Mam inny monitor, kineskop, ale z wejściem D-sub... drogi jest taki kabel DVI?..

Zbieram like ;x

Opublikowano

Zasilanie do karty podpięte prawidłowo ?

Sry nie zauważyłem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...