Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

,,Bycie wolnym''

xQuazz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym temacie chciałbym poruszyć temat mojej osoby a właściwie mojego charakteru. Czy mój ''sposób'' życia jest normalny ? Dobry? Co o tym myślicie.

,,Wolny'' - znaczy w moim przypadku mniej więcej tylko co ''mieć wyjebane''.Dla mnie cały ten świat jest pełen dziwactw i przepełniony chamstwem a jedyne do czego ludzie dążą to pieniądze dlatego właśnie kilka lat temu postanowiłem olać to wszystko i żyć trochę inaczej. Jestem osobą która ma za przeproszeniem w dupie co dzieje się wokół. Nie obchodzi mnie polityka, ligi piłki nożnej, życie pseudo ''gwiazd'' czy o money. Jestem osobą której do szczęścia nie potrzebuje właściwie nic. Zyje sobie własnym życiem, (czasami) chodze do szkoły ponieważ na to NIESTETY też mam wyjebane, a reszte dnia moge spędzić leżąc w łóżku słuchają muzyki i relaksować się. Czasami lubie też spalić grama czy dwa dla większego luzu. Nie obchodzi mnie też moja przyszłość o co niestety się troche martwię, lecz to jest silniejsze ode mnie. Jednak taki styl życia ma też pewne plusy. Totalnie zero stresu. Wyjebka na wszystko. Co się stanie? Chuj mnie to, ja sobie teraz leżę i odpalam bongo.

Co wy myślicie o takim trybie życia? To jest normalne? Są tutaj może osoby które także nie biorą życia tak na serio?

Opublikowano

To jest dobre do momentu aż rodzice nie wypieprzą Cie z chaty :)

Co dalej? Umrzesz z głodu?

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Moim zdaniem nie jest to "normalne" ponieważ teraz najprawdopodobniej mieszkasz z rodzicami więc oni dają ci pieniądze/jedzenie/ubranie itp czyli żyjesz na ich koszt. A potem gdy już dorośniesz i cie wywalą to co wtedy zrobisz? bez zawodu bez doświadczenia bez szkoły bez pieniędzy i nawet nie będzie cie stać na "bongo" czy "maryśkę" bo nie będziesz miał pieniędzy wylądujesz centralnie pod mostem albo do przytułku dla bezdomnych. Sorry że ci tak piszę ale taka jest prawda. Teraz w tych czasach najbardziej liczy się szkoła i zawód moim zdaniem powinieneś skończyć szkołę zrobić zawód potem praca i wtedy możesz położyć na to labę. Ale to jest twoje życie nie moje.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Życie jest bezsensu, bla bla bla.

Porozmawiajmy, jak skończysz gimnazjum :]

PS. Takie zachowanie jest conajmniej dziecinne. Trzeba myśleć.

Opublikowano

Jesteś pasożytem, gratuluję. :-)

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Moim zdaniem nie jest to "normalne" ponieważ teraz najprawdopodobniej mieszkasz z rodzicami więc oni dają ci pieniądze/jedzenie/ubranie itp czyli żyjesz na ich koszt. A potem gdy już dorośniesz i cie wywalą to co wtedy zrobisz? bez zawodu bez doświadczenia bez szkoły bez pieniędzy i nawet nie będzie cie stać na "bongo" czy "maryśkę" bo nie będziesz miał pieniędzy wylądujesz centralnie pod mostem albo do przytułku dla bezdomnych. Sorry że ci tak piszę ale taka jest prawda. Teraz w tych czasach najbardziej liczy się szkoła i zawód moim zdaniem powinieneś skończyć szkołę zrobić zawód potem praca i wtedy możesz położyć na to labę. Ale to jest twoje życie nie moje.

jestes bardzo madry mowisz tak jak moi rodzice

Opublikowano

Żyjesz bez celu i bez perspektyw na życie więc prawdopodobnie dużo nie osiągniesz. Mówisz, że Twój normalny dzień wygląda tak "Wstaje, pierdole szkołę, zapalam jointa i pierdole wszystko" czas ze sobą coś zrobić, bo ockniesz się jak będzie za późno.

Opublikowano

Mnie nie interesuje życie pseudo gwiazd i ligi piłkarskie,ale polityka i to co się wokół nas dzieje bardzo,też jeszcze nie robię na siebie ale lada moment zacznę więc interesuję się światem żeby wiedzieć o nim jak najwięcej potrzebnych rzeczy przed wejściem w całkiem samodzielne życie.

Nie ma czegoś jak życie bez stresu,chyba że jesteś pustelnikiem :P,a wyjebane mam tylko na ludzi którzy mają za duże ego (kiedyś usłyszałem takich określenie "wyżej sra niż dupe ma" xD)

Reasumując zainteresuj się człowieku światem bo potem wyjdziesz z domu bez żadnej wiedzy o nim i sobie całkiem nie poradzisz,a TROCHE (nie przesadź) stresu nikomu w młodym wieku jeszcze nie zaszkodziło.

Opublikowano

z cyklu MPSforum >> sygna

Mama nie zapłaci za internet to zejdziesz na ziemię i wkońcu przestaniesz zachowywać się tak egoistycznie i samolubnie. Przyjdzie taki czas że rodzice będą już starzy i schorowani to wtedy obudzisz się z palcem w dupie, nie będziesz niczym podobny do tych miejskich, bezdomnych żuli, zobaczysz. Lepiej weź się za siebie, i nie patrz tylko na siebie taka moja rada.

Opublikowano

Haha xD Ja mam ,,wyjebane'' raczej na takie przyziemne sprawy typu. piłka wyniki itd , gwiazdy . Często myślę o przyszłości i staram się robić to żeby mi było w niej JAK NAJLEPIEJ . Ps. twój tryb życia nie jest normalny , jest to tryb psycho-gimba ;_;

?????

Opublikowano

Szczerze Ci powiem, że też na wiele rzeczy mam wyjebane, bo po co mam sobie nimi zawracać głowę ?

Zmień podejście do nauki, bo to jest niestety podstawa.

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Dożyj sam wieku 30+, zacznij zarabiać, załóż rodzinę (to jest pewne, że będziesz ją miał) to wtedy pogadamy :) Może wtedy docenisz wartość pieniążka i życia na siebie i rodzinę :)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ehh, to ja opowiem o sobie:

Nie obchodzi mnie:

- życie gwiazd

- kluby

- sport

Otoczenie mówi mi że nie mam uczuć i się z nimi prawie zgadzam. Nic nie czuje gdy kogoś oczerniam lub pochwalam. Nie mam humoru - nic mnie nie śmieszy. Do wszystkiego podchodzę realnie. Najważniejsze są dla mnie pieniądze, gdyż bez nich jesteś nikim i byś nic nie miał. Żyje po to aby inni mogli żyć, to jest cel człowieka.

A teraz do ciebie autorze:

Jeżeli nic nie robisz to niedługo zostaniesz wywalony ze społeczeństwa. Popadniesz na dno a twoi koledzy będą na ciebie patrzeć z litością i obrzydzeniem. Weź się za siebie - wyznacz sobie cel. Wiem, zapewne ci się nie chce, ale to nikogo nie obchodzi, bo żyjesz dla ludzi. Jeżeli nie chce ci się nic to nie jesteś nam potrzebny, nikt nie będzie się smucił poza rodzicami po tym jak odejdziesz z tego świata. Tylko zabierasz a nie dajesz nic w zamian...

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Witam. W tym temacie chciałbym poruszyć temat mojej osoby a właściwie mojego charakteru. Czy mój ''sposób'' życia jest normalny ? Dobry? Co o tym myślicie. ,,Wolny'' - znaczy w moim przypadku mniej więcej tylko co ''mieć wyjebane''.Dla mnie cały ten świat jest pełen dziwactw i przepełniony chamstwem a jedyne do czego ludzie dążą to pieniądze dlatego właśnie kilka lat temu postanowiłem olać to wszystko i żyć trochę inaczej. Jestem osobą która ma za przeproszeniem w dupie co dzieje się wokół. Nie obchodzi mnie polityka, ligi piłki nożnej, życie pseudo ''gwiazd'' czy o money. Jestem osobą której do szczęścia nie potrzebuje właściwie nic. Zyje sobie własnym życiem, (czasami) chodze do szkoły ponieważ na to NIESTETY też mam wyjebane, a reszte dnia moge spędzić leżąc w łóżku słuchają muzyki i relaksować się. Czasami lubie też spalić grama czy dwa dla większego luzu. Nie obchodzi mnie też moja przyszłość o co niestety się troche martwię, lecz to jest silniejsze ode mnie. Jednak taki styl życia ma też pewne plusy. Totalnie zero stresu. Wyjebka na wszystko. Co się stanie? Chuj mnie to, ja sobie teraz leżę i odpalam bongo. Co wy myślicie o takim trybie życia? To jest normalne? Są tutaj może osoby które także nie biorą życia tak na serio?

Grasz w Metin2? Jeżeli tak, to wszystko jasne.

lolol

Opublikowano

Gimnazjum pewnie. Teraz jest spoko, ty masz wyjebane na wszystko a rodzice wszystko robią i dają kasę. A co jak ich nie będzie?

Opublikowano

Z takim podejściem do życia za parę lat skończysz w jakimś warszawskim rynsztoku bo na nic innego niestety nie będzie Cie stać.

Zle interpretujesz pojecie "być wolnym". Być wolnym oznacza przede wszystkim "być niezależnym, samowystarczalnym" a Ty nie jesteś "wolny" jesteś jak najbardziej uzależniony od rodziców i społeczeństwa. A te Twoje teksty ".. mam wyjebane.. bla bla.." ..............................

Powiedz dzisiaj mamie gdy zawoła Cie na obiad " Mamo mam wyjebane na obiad, jestem wolny " i pozostań głodny :)

Opublikowano

Widzę, że rośnie nam nju okoliczny żul - tak się stanie gdy pomoc innych zniknie bo przecież masz na nich wyjebane więc czemu mieliby Ci pomagać?

0LsM05U.png

Opublikowano

Witam. W tym temacie chciałbym poruszyć temat mojej osoby a właściwie mojego charakteru. Czy mój ''sposób'' życia jest normalny ? Dobry? Co o tym myślicie. ,,Wolny'' - znaczy w moim przypadku mniej więcej tylko co ''mieć wyjebane''.Dla mnie cały ten świat jest pełen dziwactw i przepełniony chamstwem a jedyne do czego ludzie dążą to pieniądze dlatego właśnie kilka lat temu postanowiłem olać to wszystko i żyć trochę inaczej. Jestem osobą która ma za przeproszeniem w dupie co dzieje się wokół. Nie obchodzi mnie polityka, ligi piłki nożnej, życie pseudo ''gwiazd'' czy o money. Jestem osobą której do szczęścia nie potrzebuje właściwie nic. Zyje sobie własnym życiem, (czasami) chodze do szkoły ponieważ na to NIESTETY też mam wyjebane, a reszte dnia moge spędzić leżąc w łóżku słuchają muzyki i relaksować się. Czasami lubie też spalić grama czy dwa dla większego luzu. Nie obchodzi mnie też moja przyszłość o co niestety się troche martwię, lecz to jest silniejsze ode mnie. Jednak taki styl życia ma też pewne plusy. Totalnie zero stresu. Wyjebka na wszystko. Co się stanie? Chuj mnie to, ja sobie teraz leżę i odpalam bongo. Co wy myślicie o takim trybie życia? To jest normalne? Są tutaj może osoby które także nie biorą życia tak na serio?

Oczywiście, że świat jest pełen dziwactw, jest przepełniony chamstwem itd. Też mi się to nie podoba. Jednak Ty jesteś częścią tego świata i w jakiś sposób musisz sobie zapewnić byt. Jak mniemam teraz utrzymują Cię rodzice, więc po części możesz "mieć wyjebane". Przyjdzie taki moment, że będziesz zmuszony zrobić COŚ (chociaż minimum), by nie zakończyć żywota w żałosny sposób. Jestem w stanie po części Cię zrozumieć, bo stojąc na życiowym zakręcie i będąc u progu "prawdziwej" dorosłości i samodzielności (tj. koniec edukacji, praca) ogarnia mnie panika. Najchętniej bym się położyła na kanapie i nic nie robiła (albo jeszcze chętniej cofnęła się do gimnazjum). To jest strach przed wyzwaniami i przed tym, czy człowiek da sobie radę w tej zwariowanej rzeczywistości, w wyścigu szczurów. Chciałabym przeżyć moje życia w miarę bezstresowo i bezinwazyjnie, ale nie wiem czy jest to możliwe. Czasami należy mieć pewne rzeczy w dupie, bo inaczej stres i codzienny pęd nas zabije, ale popadanie w skrajności nie jest dobre.

#don't care

Opublikowano

Teraz po prostu masz luz, ale kiedy przyjdzie co do czego, zaczną się problemy. Brak nauki - ciężko ze znalezieniem zawodu. Palenie - nałogi. I tak dalej. Szczerze, to chciałbym umieć "Nie przejmować się wszystkim i mieć wyjebane" jak to określiłeś (Nie cytowałem). Ale życie bez stresu takim kosztem, to nie dla mnie.

Opublikowano

Ludzie nigdy nie będą wolni, zawsze znają się jakieś ku*wy które będą chcieli mieć władze nad innymi.
Czy to państwo czy pojedyncze osoby.

Zawsze ktoś będzie ludzi ograniczał, czy w wielkim stopniu jak niewolników czy w lekkim jak państwo obywateli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...