Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Antentka wifi

Felcor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Potrzebuje kupić antenke do wifi . Ponieważ mój komputer stoi w kącie i słaby sygnał jest . Chodzi mi o tą antentkę którą podłącza się do komputera tam gdzie jest antena karty sieciowej ;) Proszę podać mi jakieś propozycje bardzo dobrej jakości sygnału za jak najniższą cene ;) Może być na morele.net

Daje lajki ;]

Edit:

Chyba że taką antene tylko do routera można wpiąć ?

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Karta sieciowa : tl wn781nd

Router : TP-LINK TL-MR3220

Proszę o szybką odp ;) A ja już daje lajki ;)

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

A mógłbyś jeszcze dać pare propozycji takich antenek przewodowych z kablem które podłącza się do gniazda karty sieciowej tam gdzie jest ta antenka ? Wydaje mi się że u mnie było by to lepszym rozwiązaniem ;)

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Ja proponuję dwie takie. I są one bez żadnych przejściówek, od razu do podłączenia.

http://www.morele.net/antena-levelone-7-dbi-2-4-ghz-omni-directional-sma-f-oan-1070-351573/

Lub jedną tą co wyżej i tą niżej. Z tym że trzeba by wtedy było dokupić/dorobić przejściówkę.

http://www.morele.net/antena-tp-link-tl-ant2409b-antena-zew-9dbi-384900/

Gdy internet ma być w obrębie jednego domu to anteny zewnętrzne są raczej bez sensu i wtedy lepiej jakieś anteny wewnętrzne.

Opublikowano

I rozumiem że takie coś moge podłączyć do mojego kompa i normalnie sobie postawić np. na biurku i będzie mi odpierał sygnał ? Dodam jeszcze że ten mój router jest mniej więcej na środku mojego domu tak aby do każdego komputera dał rade wysłać sygnał ;)

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

To czy wszystko będzie odbierało to zależy od odległości między routerem a komputerem i od ilości ścian. Najlepiej jak byś podał odległość i ilość ścian. Możesz też sprawdzić jeśli możesz ile metrów trzeba by komputer odbierał sygnał.

Opublikowano

Jest jedna ściana . I tak mniej więcej jest z ~ 6m .

Edit: U mnie aktualnie jest jakieś 2-3 kreski zasięgu . A wolałbym stabilne 5 albo przynajmniej 4 ;]

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

To wtedy taka lub podobna antena powinna zadziałać. Szczególnie że mógł byś ją postawić metr od komputera lub jeszcze lepiej gdyby stała na czymś wyższym niż biurko.

http://www.morele.net/antena-levelone-7-dbi-2-4-ghz-omni-directional-sma-f-oan-1070-351573/

Choć najlepiej było by mieć możliwość zwrotu gdyby nie dała rezultatu.

Opublikowano

Zawsze lepiej mieć taką możliwość niż jej nie mieć. Choć tutaj odległość jest bardzo mała więc wszystko powinno zadziałać.

Opublikowano

Dobrze, dzięki . Rozumiem, że to im więcej dB to lepszy odbiór sygnału, tak ?

Jaka końcówka powinna być aby było można podłączyć do karty sieciowej ?

Aha, i jeszcze jedno nie dało by się trochę tańszej antenki zaleźć ? Mam bardzo ograniczony budżet ;c

Bo rozumiem że u mnie zdała by egzamin taka na kablu np. 8dB bo mam komputer obstawiony mocno szafkami i słabo tam sygnał sięga, chyba że lepiej taką zwykłą antenke 10dB ?

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Ta pierwsza będzie lepsza bo nie jest bezpośrednio podłączona do komputera a jest na kablu. I właśnie dzięki temu będziesz mógł tą antenę najlepiej powiesić na ścianie lub postawić na czymś wysokim.

Opublikowano

Są niezłe, jednak zauważ, że jedna jest z przewodem, a druga bezpośrednio do routera.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ta pierwsza będzie lepsza bo nie jest bezpośrednio podłączona do komputera a jest na kablu. I właśnie dzięki temu będziesz mógł tą antenę najlepiej powiesić na ścianie lub postawić na czymś wysokim.

Z tym jest problem ponieważ komputer stoi na podłodze, kabel ma tylko 1.3m więc za wysoko nie postawie, a jak bym sobie kabel przedłużył to by chyba słabszy sygnał był ?

Pomogłem ?! Daj lajka !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...