Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Wirualna maszyna

TheMixPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem.. Otóż gdy chcę chcę stworzyć wirtualną maszynę programem Oracle VM VirtualBox, pokazuje mi się o to taki błąd 34769643817217970640.jpgNie wiem od czego to zależy, ja stawiam że to coś mój router od kiedy mam nowy router muszę kombinować z prawie każdą grą która wykorzystuje internet. w razie czego nazwa mojego routera to Cisco EPC3925. Proszę o szybko pomoc i od razu mówię że jestem super zielony w tych sprawach:D

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Bardzo możliwe że program jest na np. 32 bity a masz 64 bity ja nie bardzo mogłem znaleźć VirtualBox na 64 więc byłem zmuszony postawić na Virtual PC nie sobie oczywiście sprawdź czy rzeczywiście tak jest jeśli nie to może wyczyść rejestr przeinstaluj program albo coś takiego. Serdecznie Pozdrawiam Artecrew ;)

b_560_95_1.png

Opublikowano

Sluszna uwaga, ja mam 64 bity i to moze jakos kolizuje. Czyli zmiana maszyny w tym wypadku ? Przeinstalowany, ale to samo, cos moze z tym hamachi bo od poczatku kiedy mam neta noeego cos die dzieje niefajnego. No coz cxekam na nastepne opinie internautow. Tobie bardzo dziekuje za odpowiedz.

Pozdrawiam themixpl

Opublikowano

Hm mam prośbę, możesz skopiować tamten error co Ci pisze tam bo ja na fonie siedzę i nie widzę :x nie mam laptopa więc lipa, czekam aż przyślą mi z plusa.. Hm i dopytam jeszcze, nie zmieniałeś nazwy plików od maszyny, ani folderu? Bo coś czuje że albo przeniosłeś pliki do innego folderu albo zmieniłeś nazwę pliku vdi na inną :p

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Sprawdź ustawienia BIOS-u, aby Rozszerzenia wirtualizacji nie są wyłączone. BIOS może nazywać się nieco inaczej, ale wygląda na "Virtualization" jak znajdziesz to włącz.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Hm mam prośbę, możesz skopiować tamten error co Ci pisze tam bo ja na fonie siedzę i nie widzę :x nie mam laptopa więc lipa, czekam aż przyślą mi z plusa.. Hm i dopytam jeszcze, nie zmieniałeś nazwy plików od maszyny, ani folderu? Bo coś czuje że albo przeniosłeś pliki do innego folderu albo zmieniłeś nazwę pliku vdi na inną :P

Niczego nie zmieniałem. Od razu po pobraniu tego wypakowuję do folderu i nic z tym dalej nie robię.

Nazwa erroru:

Failed to open a session for the virtual machine nowepliki.

Failed to load VMMR0.r0 (VERR_SVM_DISABLED).

Result Code: E_FAIL (0x80004005) Component: Console Interface: IConsole {8ab7c520-2442-4b66-8d74-4ff1e195d2b6}
Opublikowano

Sprawdź ustawienia BIOS-u, aby Rozszerzenia wirtualizacji nie są wyłączone. BIOS może nazywać się nieco inaczej, ale wygląda na "Virtualization" jak znajdziesz to włącz.

Non sens? Kod błędu się kłania.. opisze to pod spodem -.- bo tutaj bez urazy ale same brednie mówisz -.-

Poza tym nie kieruj się tym tematem który jeden koleś to napisał a Ty to powtórzyłeś, w sumie przetłumaczyłeś słowo w słowo:

https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=2&t=57864

Niczego nie zmieniałem. Od razu po pobraniu tego wypakowuję do folderu i nic z tym dalej nie robię.

Nazwa erroru:

Failed to open a session for the virtual machine nowepliki.

Failed to load VMMR0.r0 (VERR_SVM_DISABLED).

Result Code:

E_FAIL (0x80004005)

Component:

Console

Interface:

IConsole {8ab7c520-2442-4b66-8d74-4ff1e195d2b6}

Dziękuję Ci :) zatem tak odinstaluj VirtualBoxa wraz z dodatkami jak zapyta Ciebie o to, potem zainstaluj nie na dysku C, nie na pulpicie lecz na oddzielnej partycji np na dysku D bądź innym niż C i jeśli będziesz instalował na innym dysku to wpierw zrób sobie folder
VirtualBox
i tam do tego folderu zainstaluj VirtualBoxa no i w czasie instalacji zapyta Ciebie czy zainstalować dodatki i potem sterowniki itd to instaluj wszystko bo to najważniejsze.

Potem pliki serwera nie wypakowuj na pulpicie, wypakuj też na dysku D bądź tam gdzie instalowałeś tego VirtualBoxa no ale nie na dysku C i nie na pulpicie ok? Chyba że masz tylko dysk C to napisz to opowiem co masz zrobić.

No i problem zniknie :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Non sens? Kod błędu się kłania.. opisze to pod spodem -.- bo tutaj bez urazy ale same brednie mówisz -.-

Poza tym nie kieruj się tym tematem który jeden koleś to napisał a Ty to powtórzyłeś, w sumie przetłumaczyłeś słowo w słowo:

https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=2&t=57864
Dziękuję Ci :) zatem tak odinstaluj VirtualBoxa wraz z dodatkami jak zapyta Ciebie o to, potem zainstaluj nie na dysku C, nie na pulpicie lecz na oddzielnej partycji np na dysku D bądź innym niż C i jeśli będziesz instalował na innym dysku to wpierw zrób sobie folder
VirtualBox
i tam do tego folderu zainstaluj VirtualBoxa no i w czasie instalacji zapyta Ciebie czy zainstalować dodatki i potem sterowniki itd to instaluj wszystko bo to najważniejsze.

Potem pliki serwera nie wypakowuj na pulpicie, wypakuj też na dysku D bądź tam gdzie instalowałeś tego VirtualBoxa no ale nie na dysku C i nie na pulpicie ok? Chyba że masz tylko dysk C to napisz to opowiem co masz zrobić.

No i problem zniknie :)

Pozdrawiam.

Kamil, to chyba nie to, zrobiłem to , co napisałeś i jest to samo. Ale chyba nie do końca to wszystko usuwam , bo kiedy włączyłem program już na innym dysku maszyny ze starego też były. Mój program do "porządnego" usuwania tego nie wykrywa go. Więc masz jakieś inne pomysły , co to przez to tylko że nie do końca jest odinstalowane ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Hm to zainstaluj może inną wersję VirtualBoxa? Hm wydaje mi się że raczej Ci jednego bądź kilku dodatku brakuje właśnie od wirtualizacji, a wszystko instalowałeś co Ci wyskoczyło podczas instalacji? Spróbuj wszystkie wersje VirtualBoxa dostępne w sieci i jeden musi przetrybić, a jeśli nie to wyłącz kompa i wejdź do biosa i zobacz czy masz gdzieś coś o Virtualization ale wątpię byś miał.. hm jeśli będę miał laptopa to będę mógł Ci dać moją wersję VirtualBoxa, hm a jeśli masz 64bit system to pamiętaj byś instalował 64bitowego VirtualBoxa bo są w necie 2 wersje jakby co.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Hm to zainstaluj może inną wersję VirtualBoxa? Hm wydaje mi się że raczej Ci jednego bądź kilku dodatku brakuje właśnie od wirtualizacji, a wszystko instalowałeś co Ci wyskoczyło podczas instalacji? Spróbuj wszystkie wersje VirtualBoxa dostępne w sieci i jeden musi przetrybić, a jeśli nie to wyłącz kompa i wejdź do biosa i zobacz czy masz gdzieś coś o Virtualization ale wątpię byś miał.. hm jeśli będę miał laptopa to będę mógł Ci dać moją wersję VirtualBoxa, hm a jeśli masz 64bit system to pamiętaj byś instalował 64bitowego VirtualBoxa bo są w necie 2 wersje jakby co.

Pozdrawiam.

Wiesz, jest napisane że Virtualbox jest kompatybilny ze systemami 32/64 bitowymi.Szukam jakieś starszej wersji programu. Mi chodzi o to , żeby po prostu serwer założyć bo zawsze miałem taka chęć. Teraz mam niezły sprzęt to i mogę się w tym pobawić :D Popróbuję jeszcze coś zrobić. Nadal nie mam pojęcia dlaczego Mi zawsze się jakieś błędy pokazują ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...