Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem]Komputer piszczy jak cholera

XYzar

Pytanie

Opublikowano

Mam oto taki problem gdy sobie siedzę na kompie na necie nic się nie dzieje gram w elite zaczyna piszczeć jak kolera piiiipiiipiiiiii gdy wyłacze elitemt2 przestaje piszczeć wygląda to na przegrzwanie sie procka? I w jaki sposób mogę ten problem rozwiązać dziś wymieniłem przedni wiatrak i podłaczyłem go do 3 pinowego wejścia nw co może być grane >

HELP!!!!!!!!!!!!

ss:

ybwr.png

o6hk.png

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli piszczy tylko podczas gry , to wina karty ( piszczą cewki) jak jest dużo fps to normalne :)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Jak mogę tego uniknąć?

Jest to długi pisk bez przerwy tylko jak wyłacze elite to przestaje natychmiast wcześniej nie miałem takiego problemu tylko kiedyś mi tak piszczało. I znowu się zaczeło to dziś po podpięciu wentylatora i wyczyszczeniu kompa z kurzu.

Opublikowano

Zgadza się to wina karty graf.

Niekoniecznie piszczą cefki tylko komputer

informuje że jest z nią jakiś problem....

Jeszcze coś pokombinujemy,mozliwe ze karta bedzie do wymiany ;<

1RkW7od.png

Opublikowano

te serwisy się nadaja wiem ze mi piszcza cewki ale mi to narazie nie przeszkadza :) czasami piszcza czasami nie ale mi chodzi ze jakby jakis alarmi sie rozlegl xD i po wylaczeniu elite przestaje piszczeci to ale nie mam jak narazie problemu z tym mysle ze problem b polegac na duzej ilosc fps bo dochodzi raczej z karty graficznej chyba bd musiał ja rozkrecic i wyczscic dokladnie bo nie robiłem tego od 7=8 lat tylko z wierzchu wiatraczek :)xD

Opublikowano

Dokładnie podaj jak piszczy bo to ma znaczenie, dzięki temu można stwierdzić przyczynę.... Piszczenie zależy od wersji biosu np.

AMI
Liczba dźwięków - Typ błędu

1 - Problem z odświeżaniem RAM
2 - Błąd parzystości pamięci RAM w obszarze pierwszych 64 KB
3 - Błąd w obszarze pierwszych 64 KB RAM-u
4 - Błąd zegara systemowego
5 - Problem z procesorem
6 - Błąd kontrolera klawiatury
7 - Błąd trybu wirtualnego procesora
8 - Błąd zapisu lub odczytu z pamięci karty graficznej
9 - Błąd sumy kontrolnej BIOS-u
10 - Błąd zapisu lub odczytu pamięci CMOS
11 - Błąd pamięci cache
ciągły ton -! Błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej

Award

1 długi - błąd pamięci
1 długi i 2 krótkie - Błąd parzystości pamięci RAM
1 długi i 3 krótkie - Błąd karty graficznej
ciągły ton - Błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej

Phoenix

1-1-3 - nie jest możliwy odczyt parametrów konfiguracyjnych z pamięci CMOS .Konieczna jest wymiana płyty głównej .
1-1-4 - Układ zawierający BIOS musi być wymieniony
1-2-1 - Błąd zegara systemowego
1-2-2 - Uszkodzona płyta główna
1-2-3 - Uszkodzona płyta główna
1-3-1 - Uszkodzona płyta główna
1-3-3 - Błąd parzystości pamięci RAM w obszarze pierwszych 64 KB
1-3-4 - Uszkodzona płyta główna
1-4-1 - Uszkodzona płyta główna
1-4-2 - Błąd pamięci RAM
2-x-x - Każda kombinacja sygnałów, rozpoczynająca się od dwóch dźwięków oznacza uszkodzenie pamięci RAM
3-1-x - Jeden z układów płyty głównej jest uszkodzony. Prawdopodobnie konieczna jest wymiana płyty głównej
3-2-4 - Błąd kontrolera klawiatury
3-3-4 - Brak karty graficznej
3-4-x - Błąd karty graficznej
4-2-1 - Jeden z układów płyty głównej jest uszkodzony. Prawdopodobnie konieczna jest wymiana płyty głównej
4-2-2 - Błąd zgłoszony przez płytę główną - należy sprawdzić czy klawiatura jest sprawna
4-2-3 - Jak wyżej
4-2-4 - Prawdopodobnie jedna z kart rozszerzeń jest uszkodzona. Jeśli wszystkie są sprawne to płyta główna nadaje się do wymiany.
4-3-1 - Błąd płyty głównej
4-0-2 - Jak wyżej
4-3-3 - Jak wyżej
4-3-4 - Błąd zegara czasu rzeczywistego Powinna pomóc wymiana baterii na płycie głównej

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ttrue...

Troszke głupi pomysł żeby to zaklejał klejem.. jeszcze na coś kapnie i popsuje niech nie dotyka i da karte do jakiegoś serwisu czy coś w tym stylu albo niech Ci to tata zaklej :D

i narazie będzie git ;p

1RkW7od.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...