Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Porty

matiop12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze dowiedz sie jakie porty musisz odblokowac. Napisz do adminow serwera. Gdy juz bedziesz wiedzial wchodzisz w ustawienia modemu (wpisuje sie w przegladarce), poczytaj o tym w instrukcji i szukaj opcji port forwarding. Dalej sprawa jest prosta bo wybierasz protokol i wpisujesz numerek.

Opublikowano

Najlepiej zadzwoń do operatora sieci i powiedz aby otwarł wszystkie porty, bez negocjacji, bez pierdzielenia się, masz takie prawo xD

Co do port forwarding, poczytaj:

1359748852-U507582.jpg

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Najlepiej zadzwoń do operatora sieci i powiedz aby otwarł wszystkie porty, bez negocjacji, bez pierdzielenia się, masz takie prawo xD

Co do port forwarding, poczytaj:

1359748852-U507582.jpg

neta mam z multimediów, rozumie, że mam zadzwonić do biura obsługi klienta czy jakoś tak, ale co mam im dokładnie powiedzieć bo nie wiem -.-

Po pierwsze dowiedz sie jakie porty musisz odblokowac. Napisz do adminow serwera. Gdy juz bedziesz wiedzial wchodzisz w ustawienia modemu (wpisuje sie w przegladarce), poczytaj o tym w instrukcji i szukaj opcji port forwarding. Dalej sprawa jest prosta bo wybierasz protokol i wpisujesz numerek.

to samemu można odblokować porty?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jeżeli w ten modem jest wbudowany router i posiadasz dane logowania do niego, to tak owszem możesz to zrobić sam. Ja osobiście posiadam modem Thomson TVG870UG z wbudowanym router'em który otrzymałem przy instalacji usługi od UPC wraz z owymi danymi logowania. Oczywiście miałem zablokowane porty tak samo jak ty, ale ich odblokowanie / przekierowanie nie zajęło mi nawet 5-ciu minut.

Masz tutaj jeszcze link z dokładnym instruktarzem (po ang.) dot. odblokowywania / przekierowania portów dla WarRock'a:

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Thomson/DWG855/Warrock.htm

Natomiast, jeżeli nie masz tych danych to tak jak ci już wcześniej podpowiedziano, musisz zadzwonić do swojego ISP, w twoim przypadku Multimedii, i poprosić o odblokowanie / przekierowanie wszystkich bądź tylko tych poszczególnych portów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zadzwoń, podaj dane operatorowi wszystkie niezbędne, on Cię o nie wypyta jbc. i powiedz tylko, że chciałbyś aby wszystkie porty zostały otwarte, odblokowane.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...