Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Intel Core i3 2120 czy AMD Phenom X4 955

TheFlanker11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytam znowu o to samo bo poprzednio nie powiedziano mi dokładnie który jest lepszy tylko podano mi linki to częsci które chce sb kupic O_o

Opublikowano

Procesory na dwóch innych podstawkach. AMD jest mocno prądożerny, więc na zasilaczu firmy "krzak" jest to nieopłacalny zakup. Weź amd jak chcesz podkręcać i grać w gry wymagające 4 rdzeni.

Opublikowano

Procesory na dwóch innych podstawkach. AMD jest mocno prądożerny, więc na zasilaczu firmy "krzak" jest to nieopłacalny zakup. Weź amd jak chcesz podkręcać i grać w gry wymagające 4 rdzeni.

a czy do tego corasir vs 450w bedzie dobry ?

Opublikowano

a jakbym wziął i3 2120 ?

Mniejsze zużycie prądu oraz wolniejsza praca przy wymagających programach oraz grach.Na tym AMD co podałeś,uzyskasz dużo lepsze osiągi.Ale jeśli komputer ma służyc do celów edukacyjnych tj.Internet,Word,Gimp to zasadniczo wystarczy i3.

Opublikowano

Dlaczego nie starczy zasilacz 450W ? Zależy od innych komponentów, przecież AMD ciągnie max 130W. Podaj pełną specyfikację.

chce kupic :

4 GB ramu

AMD Phenom X4 955

Radeon HD 6770

Płyty głównej jeszcze nie wybrałem

zasilacz Corsair VS 450w

Opublikowano

Jaki masz budżet przeznaczony na zakup? i3 2120 jest ok jak wyrwiesz za 250zł. Do tego jakaś budżetowa płyta na H61 - 150zł. To może śmigać na VS450W i na boxowym chłodzeniu.

Do PII955BE musisz doliczyć też koszty płyty do o/c + chłodzenia, bo boxowe to silniki Boeing'a 777.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...