Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]system petów

watus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam sie czy dodac na moim serwerze system petow, ten system jest obecnie niepotrzebny na serwerze ale w razie jak by gracze chcieli to moglbym dodac.

Mam pliki terenzo v3 z game 2089, wgralem difa i questa na pety jako kolejny lvl konia. Jest to system bez sensu bo na id lvl konia na ktorych mialy byc pety mam dodane bengale. Gdy przywoluje peta przywoluje mi sie bengal i biega za mna. Czy na tym game moge wgrac inny bardziej ogarniety system?

Opublikowano

Bo samo wgranie questa i diffa nie wystarczy. Musisz jeszcze zmienić tekstury, i jest to na 100% opisane w poradniku. Wtedy dopiero zamiast koni będą pety :)

ex

Opublikowano

Bo samo wgranie questa i diffa nie wystarczy. Musisz jeszcze zmienić tekstury, i jest to na 100% opisane w poradniku. Wtedy dopiero zamiast koni będą pety :)

Typkowi chyba chodzi o to, ze chce sobie zostawic te bengale jako kolejne lvl konia, a pety dac na inne id. Oczywiscie jest to mozliwe, sam u siebie mam odblokowane id dla petow od 20110 do chyba 20350. Odrazu mowie ze musisz to u siebie zrobic sam, bo na forum tego nie ma :P.

Opublikowano

Mastick ja wiem co masz na mysli i wiem jak to zrobic (dla odpowiedniego lvl konia dopisac folder moba w npclist) ale nie o to chodzi.

Up po czesci masz racje. Mam dla 22lvl konia zloty bengal, 23-zielony itd itd... i to jest ok, moze tak byc(musi). Po prostu mam id lvl konia takie samo jak id bengali w item_proto i jak zmienie model moba dla lvl konia 22+ to nie bede mogl jezdzic na bengalu o tym id bo przywola mi sie pet.

Chce aby do przywolania peta nie byl wykozystany lvl konia po prostu. czy jest to mozliwe na tym game?

Opublikowano

mozliwe, a co?

niezbyt sie znam na game ale wedlug mnie taki dif powinien miec max 800 linijek, 2300 wydaje mi sie niezbyt bezpieczne

aFMA3pg.png

Opublikowano

Hm powiem wam tak, ja mam tak zrobione iż mam pety przypisane nie pod id konia lecz pod id 20121 do 20141, 3 różne pety ale po co? 3 królestwa więc od 20121 do 20124 mam te same pety, to taka podpowiedz dla autora, konie mam jak zwykle i wierzchowce też, tylko mój system petów różni się bo jak kolega wyżej napisał musisz sam do tego dojść, ja doszedłem do tego nie szybko, ale się opłacało bo teraz mam tak że oparte są na queście .lua też podpowiedz dla autora.

Ten długi diff jest dobry, tylko trzeba skasować pewne linijki jakby co też podpowiedź.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

up ja wiem jak zrobic pety na tym systemie ale nie chce go uzywac bo jest dosc dziwny. oczywiscie moglbym przypisac pety dla lvl 31-40 i zmienic to w quescie i npclist. co do 3 id dla jednego lvl konia to nie chodzi o 3 krolestwa a o 3 rodzaje konia: bialego bez gildii, brazowego czlonka gildii i czarnego lidera gildii :p

Opublikowano

wiem o co ci chodzi, więc wgraj ten system petów i tam możesz przecież używać zamiast 3 królestw, dać 3 inne zwierzątka czyli te twoje bengale i po przywołaniu standardowego czyli 20121 będzie normalny, pod 20122 dać nowszego bengala itd :p i wszystko opierało by się na systemie petów :p questa można zmienić pamiętaj :p

Napisałeś że chodzi Ci o system który nie jest oparty na lvlu konia, więc ten system Ci opisałem, ten system jeśli dobrze wgrasz to możesz zrobić jak wyżej napisałem, bengal jako pet :p albo do bengala przypisać id 20150 i mieć konie, pety, bengale.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...